Zpráva

United-C poprvé v České republice
vydáno: 10.10.2012
Olomoucké Divadlo Konvikt přivítá na počátku příštího týdne vzácného zahraničního hosta. Špičkový holandský soubor United-C poprvé v České republice představí výběr vlastních krátkých choreografií fyzického divadla.

United-C je umělecká platforma z holandského Eindhovenu, která se zabývá živým uměním, konkrétně tvorbou interdisciplinárních performancí. Hlavní představitelé tohoto souboru, umělecký ředitel Maarten van der Put a choreografka Pauline Roelants, vytváří představení na základě svých individuálních dovedností, pojí je ovšem stejný divadelní styl a základní vize. Tou je intenzivní a působivá bravurnost vizuálního a fyzického jazyka, v jehož centru stojí sám performer.

Pro olomoucké diváky sestavil soubor pestrý program, díky kterému budou mít možnost seznámit se s jeho tvorbou. Performační cyklus trojice ženských aktů A Menu of Three Nude Studies doplní po oba dva večery choreografie Apology, zkoumající krásu i sílu projevů lítosti.

„Máme velkou radost, že se nám po téměř douleté snaze podařilo tento soubor do Olomouce přivést. Jedná se o jejich jediné vystoupení v České republice, proto předpokládáme, že dorazí také diváci z jiných měst,“ říká dramaturg pořádajícího Divadla Konvikt, Jan Žůrek.

První představení United-C se uskuteční v olomouckém Divadle K3 v pondělí 15. října od 20 hodin, repríza je pak naplánována o den později ve stejný čas. Vstupenky jsou k dostání v Informačním centru v podloubí radnice, rezervaci je možno provést na tel. čísle 777 933 931 nebo emailem na adresu rezervace@divadlokonvikt.cz. Více informací k programu naleznete na webu www.divadlokonvikt.cz.


zdroj zprávy: Zdeněk Vévoda