Zpráva

Už zítra můžete opět zažít unikátní atmosféru pod širým nebem v Broumově
vydáno: 2.7.2023
Unikátní prostor klášterních zahrad v Broumově se opět stane na začátku léta dějištěm čtyř exkluzivních představení Klicperova divadla. Už zítra a potom ještě každý den až do 6. července budou moci diváci zažít neopakovatelnou atmosféru živých představení.

Klicperovo divadlo se do klášterních zahrad v Broumově vrací již po třetí a divadelníci věří, že se letošní ročník setká se stejným diváckým zájmem, jako dva předchozí. „Do Broumova letos vezeme dva skvělé tituly. Jeden, která je asi nejvýpravnější inscenací Klicperova divadla dokonce s živou kapelou na jevišti, a druhý, která je naší úplnou novinkou a měl premiéru před dvěma týdny ve Studiu Beseda,“ říká umělecký šéf Pavel Khek, který je zároveň režisérem obou inscenací.

Ve dnech 3. a 4. července odehraje Klicperovo divadlo představení Zbabělci plné jazzu, písní a choreografií. „Revoluce se odkládá na neurčito… Těmito slovy začíná Josef Škvorecký svůj románový debut. Jedno město ve východních Čechách, jeden týden na konci války – do literární historie vstupuje postava Dannyho Smiřického. Danny se o politiku nezajímá. Zajímá se o Irenu. Irena miluje horolezce Zdeňka. Danny troubí smutná sóla v jazzové kapele. Konec války. Osvobození. Likvidace všeho německého. Vítání Rudé armády. Hrdinové nebo zbabělci?,“ říká anotace inscenace.

Druhou inscenací bude Podoba věcí, která měla premiéru teprve 17. června, a diváci ji budou moci vidět v Broumově 5. a 6. července od 20:30. Tato svižná moderní tragikomedie pojednává o hledání vlastní identity v dnešním světě. Mladá studentka Evelyn dokončuje svoji diplomovou práci. Do cesty jí vstoupí nesmělý mladík Adam a bezmezně se do ní zamiluje. Evelyn je v jeho očích naprosto dokonalá, Adam si připadá všelijak, jen ne dokonale. Může takový vztah vůbec fungovat? Proč je pro společnost důležitá image? A je podstatné, kolik má člověk laiků? Proč jsme posedlí podobou věcí...?

Vstupenky na open-air představení Klicperova divadla v Broumově je možné zakoupit on-line na www.klicperovodivadlo.cz, v síti GoOut nebo osobně na pokladně prohlídkového okruhu broumovského kláštera.

Akce se koná s podporou Královéhradeckého kraje, Vzdělávacího a kulturního centra Broumov, Agentury pro rozvoj Broumovska.

zdroj zprávy: Martin Sedláček