Zpráva

Vánoční nadílka Městských divadel pražských
vydáno: 11.10.2022
S vánoční nadílkou nemusíte čekat Ježíška. Městská divadla pražská připravila pro své diváky několik dárků, které si mohou rozbalit už před Štědrým dnem a zpříjemnit si tak adventní čas.

Advent s celou rodinou
Jako již po několikáté se v adventním čase vrací na prkna Městských divadel pražských vánoční inscenace pro celou rodinu – A osel na něj funěl (Vánoční příběh). V divadle ABC se přenesete do zasněžené Prahy třicátých let minulého století. Žáci čtvrté třídy Obecné školy ve Vodičkově ulici mají novou učitelku Vesnu Májovou, která se s nimi rozhodne nazkoušet hru na vánoční besídku. Sára s Tondou, kteří hrají Marii a Josefa, putují zasněženou krajinou a prožívají podobné útrapy jako jejich postavy. Po představení 5. prosince se navíc diváci mohou těšit na Mikulášský program. Vstupenky na toto představení si můžete zakoupit on-line na webu Městských divadel pražských.

Hudební putování pro milovníky koled
V rámci cyklu Kroniky Městských divadel pražských se diváci mohou těšit také na vánoční speciál – Koledujeme si. Hned dvakrát v prosinci zahrají a zazpívají Přemysl Rut, Markéta Potůžáková a jejich přátelé vánoční písně. Nezazní jen ty české a lidové. Diváci uslyší i nové, evropské, autorské, zbožné nebo skeptické.

Veselá tečka na konci roku
I poslední den roku mohou diváci strávit v divadle. Na každé ze scén Městských divadel pražských se mohou rozloučit se starým rokem a naladit se na vstup do toho nového. Na prknech ABC se mohou těšit na komedii Vím, že víš, že vím… se Simonou Stašovou a Michalem Dlouhým v hlavních rolích.

V Rokoku uvidí diváci novou komedii Davida Drábka Herečka sobotní noci s Pavlou Tomicovou v hlavní roli. Dospělá žena s dětským srdce, naivní i odvážná, se rozhodla rozdávat dobro za každou cenu. Při setkání s dávnými přáteli se otevírají stará tajemství, přání i smutky, ale vánoční čas přinese jeden velký zázrak.

Nejen fanoušci legendárního hudebníka Davida Bowieho si přijdou na své poslední den roku v divadle Komedie. Komorní muzikál Lazarus o samotě, sebedestrukci, ale i potřebě lásky, naději a návratu do čistého života, světa a duše je plný známých hitů tohoto talentovaného muzikanta. V hlavní roli se můžete těšit na Igora Orozoviče nebo Ondřeje Rumla.

Vstupenky lze zakoupit nejen na webu Městských divadel pražských, ale i na naší centrální pokladně.

Tip na dárky pro všechny
Chcete udělat radost svým blízkým a pozvat je do divadla, ale nevíte, jaké představení by obdarovaným udělalo radost? Využít můžete naše dárkové poukazy. Každý je platný na nákup dvou vstupenek do divadel ABC, Rokoko a Komedie. Zakoupit je lze na centrální pokladně Městských divadel pražských, on-line na našem webu nebo se můžete obrátit na naše obchodní oddělení. Radost svému okolí můžete udělat i poukazem na Dramox, kde jsou naše vybraná představení ke zhlédnutí online.

Radost můžete udělat i sobě. Přidejte se do klubu diváků Městských divadel pražských, První řada. Členové získají řadu výhod, například zlevněné vstupenky, slevy na vstupné do našich divadel nebo možnost nahlédnout do zákulisí našich divadel.