Osečanské divadelní léto

4000 dnů

Premiéra: 1.7.2023
Intimní tragikomedie o partnerské a mateřské lásce a různých pohledech na minulost a vzpomínky. Vážné drama napsané s lehkostí a humorem o nezbytnosti poslouchat sám sebe, a to i ve chvíli, kdy mám pocit, že sám sebe neslyším. Michael se probudí z kómatu. Poznává jen svou matku Carol, ale jeho partner Paul, se kterým prožil posledních 4 000 dnů, je pro něj cizí člověk. To je příležitost pro excentrickou matku, aby se pokusila Paula z jeho života nadobro odstranit...
Hodnocení inscenace
Redakce
70 %
Uživatelé
78 %
7851000
Hodnocení redakce
Helena Grégrová 80 %
Iva Bryndová 60 %
Chci vidět - přidat do seznamu

Volby

Hodnocení (7)

HODNOCENÍ REDAKCE
Helena Grégrová  80 %
20.8.2023 | 1664 hodnocení
+ souhlasím
75 %. V rámci vztahového trojúhelníku matky, syna a jeho přítele se konfrontují síla i slabiny mateřské a partnerské lásky i rozdílný náhled všech tří na prožité životní okamžiky, což ovšem poněkud komplikuje momentální synova amnézie, která mu vymazala posledních 11 let. Inscenace velmi zdařile pracuje s humorem (nebojí se ani sarkastičtějších tónů), jenž příběh místy bolestného, ale zároveň i očistného rozpomínání a vyrovnávání se s realitou odlehčí, sentimentálnější hrany textu obrousí a zintenzivní dojemnou, mile šmrncovní katarzní tečku. Herecký trojlístek na sebe očividně sehraně slyší a postavám propůjčuje sympatický punc autenticity.
Iva Bryndová  60 %
7.8.2023 | 551 hodnocení
+ souhlasím
65% - Sympatickou letní inscenaci zdobí zejména silný herecký výkon Dany Černé, která svou milující matku vystavěla do skvělé podoby ženy chytající se první příležitosti k tomu, aby život svého syna změnila k obrazu svému. Jinak mě inscenace bohužel tolik nezasáhla. Výrazněji působila v druhé části, kdy už se Paul pomalu vzdává a najednou se jeho představiteli výrazně lépe podařilo jej i nastolenou nejistotu vystihnout.
HODNOCENÍ UŽIVATELŮ
Marlenin-zápisníček  70 %
21.8.2023 | 177 hodnocení
+ souhlasím
75 %
Čiko  70 %
5.8.2023 | 1085 hodnocení
+ souhlasím
75%
Po zhlédnutí v Ungeltu jsem se na 4000 dnů v tomto obsazení velmi těšil a musím říct, že se mi toto zpracování líbilo ještě o trochu více.
Daniel Krejčík se na roli typově hodí, je přesvědčivý, přirozený a herecky výborný. Také Dana Černá je herecky přesná, sarkastická, tato poloha jí velmi sedí. Matěje Stropnického bylo občas méně slyšet, ale právě jeho přestřelky s D.Černou patřily k tomu nejlepšímu.
Kvituji rovněž nápad, obsadit do rolí gay páru skutečný pár, což umocnilo nejednu situaci a navíc se D.Krejčíkovi a M.Stropnickému podařilo do hry velmi vtipně zakomponovat i fakta z jejich soukromého a profesního života.
Doporučuji.
Domi.Mac  90 %
8.7.2023 | 87 hodnocení
+ souhlasím
Překvapení. Jedna z nejkrásnějších her o lásce, co jsem kdy viděla. Nápad obsadit skutečný pár dodal představení esprit výjimečnosti, zasazení na romantické zámecké nádvoří je další trefou do srdce. Černá byla neskutečně zábavná a dojemná, Stropnického hrdina jako z milostného románu. Krejčíka vždy vidím ráda, jeho čistota a bezprostřednost si mě získala už dávno a tady se člověk musí usmívat jen, když ho vidí. Závěrečná scéna mě rozplakala. Láska je. Budu si to dlouho pamatovat. Krásný večer. 95%
Applejuice  80 %
15.9.2023 | 367 hodnocení
HodnaTeta  80 %
31.7.2023 | 178 hodnocení

Komentáře uživatelů nevyjadřují stanovisko redakce. Názory jednotlivých redaktorů nemusejí vždy vyjadřovat stanovisko celé redakce.