Profil uživatele

Rudu

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 6 % (13)
Anežka Hrebiková: 8 % (8)
Helena Grégrová: 8 % (21)
Jiří Landa: 8 % (20)
Pavel Širmer: 10 % (21)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: 1 2 >

(zadáno: 29.9.2018)
4000 dnů - Divadlo Ungelt: 70 %
Tragikomédia, v ktorej hlavná myšlienka je poňatá veľmi seriózne a preto je v predstavení menej komických výstupov. Výkon hercov priemerný. Predstaveniu chýba dramatický spád a silnejšia zápletka.
(zadáno: 7.5.2019)
Cock - Divadlo v Řeznické: 80 %
85% Vesměs strohá divadelní scéna ve hře znásobuje pocit zoufalství, beznaděje a prázdnoty, ale o to více střízlivě odráží téma lidské intimity. Například tak, že jedna z klíčových scén je zasazena přímo do hlediště. Daniel Krejčík zvládá hlavní roli opravdu mistrně. Johnovu vnitřní roztěkanost, nerozhodnost i jakousi sebelítost hraje s úžasnou přesvědčivostí.
(zadáno: 18.5.2019)
Haarmann - Divadlo X10: 70 %
Na základě kriminálního příběhu skutečného sériového vraha Fritze Haarmanna vzniklo představení, které je komponováno jako útržky z výslechů u soudu, rozhovorů u psychiatra nebo Haarmanovy činy a rozmluvy. Jednotlivé útržky se během představení postupně odhalují. Ewa Zembok zase jednou ukázala, že se nebojí novátorských přístupů i občasné nejednoznačnosti.
(zadáno: 4.6.2018)
Hamlet - Švandovo divadlo: 90 %
(zadáno: 13.3.2019)
Jak je důležité býti (s) Filipem - Indigo Company: 50 %
Představení v podání Indigo Company chybí konverzační lehkost, kterou bych od této hry očekával. Přístup ke komediálnímu žánru nebyl chycen úplně z nejšťastnějšího konce. Jisté snahy o oživení hry jsou v podobě "otázek na tělo" (zvuk z Milionáře), avšak jeho vícenásobné opakování již očekávaný efekt u diváku nepřinesl. Celkově představení i herecké výkony hodnotím za průměrné.
(zadáno: 27.10.2017)
Jsme v pohodě - Národní divadlo: 70 %
(zadáno: 4.5.2019)
Krvavá svatba - Národní divadlo: 80 %
Zapojení spodního jeviště, perfektní choreografická, hudební i scénografická stránka díla! Spojení folklóru s avantgardou spolu skvěle ladí. Souhlasím s rčením, že divák neznalý Lorcovy hry může postrádat zážitek z inscenace.
(zadáno: 17.11.2017)
Les - Studio DVA divadlo: 20 %
Představení velmi slabé. Nezáživné a nudné. Protože tam hrála paní Janžurová očekával jsem alespoň nějaký průměr ...: /
(zadáno: 26.4.2019)
Macbeth – Too Much Blood - Divadlo Na zábradlí: 80 %
85% Zjednodušená angličtina a holé věty s malým počtem slov a přehnaný důraz na výslovnost přináší do díla komické až parodické situace. Hlavním tématem v této adaptaci je především boj o moc, do jehož zájmu se dostane Macbeth. Hru můžeme označit za vynikající experiment. Vytknul bych, jak už zde zaznělo pomalejší tempo a delší pauzy beze slov.
(zadáno: 8.5.2019)
Na Vánoce budu gay...! - Divadlo Bez Hranic: 70 %
75% Dramatizace P. Ammendoly přinesla kvalitní odpočinkovou produkci. Herecky vyrovnané, uznání si zaslouží Barbora Fišerová, která svou postavu ztvárňuje výtečně. Všechny inscenační složky smysluplně souzní se strukturou textu. Představení vám zkrátka příjemně polechtá bránici.
(zadáno: 1.2.2019)
Nebeský hlas - Depresivní děti touží po penězích: 60 %
65% Oceňuji snahu o vytvoření speciální atmosféry (svíčky, hudba, notebook) v netradičním prostředí. Představení chybí hlavní dějová linie a proto se ke konci může divák cítit ztracen. V hře dochází k častým střídáním výstupu, které nemají logickou návaznost. Herecky jde téměř o začátečnické obsazení. I přes výhrady se mi představení líbilo a odcházel jsem s příjemným kulturním zážitkem :)
(zadáno: 23.2.2019)
Perfect Days - Pantheon production: 60 %
65% Jedná se o skvělou komedii, která graduje především v druhé polovině. Úvodní scény byly trochu zdlouhavě natahovány. Na můj vkus až přehnaně kýčovitá postava homosexuálního Brendana si zajisté mezi diváky našla odezvu. Herecké výkony považuji za vyrovnané. Představení jednoduché na pochopení a proto i patřičná zábava pro diváky.
(zadáno: 6.4.2019)
Po Fredrikovi - Divadlo Na Fidlovačce: 80 %
85% Představení scénicky zvládnuto o mnoho lépe než v Divadle Letí (česká premiéra představení). Naopak věrohodnost postavy Johana je poněkud slabší. Oceňuji skvělou práci se světlem a hudebním doprovodem. Začínající herec Jan Fanta se skvěle popasoval se ztvárněním dialogu a občasnou interakcí s diváky. Brunnův text diváky přinutí k hlubším myšlenkám o vztazích i samotné chorobě.
(zadáno: 12.11.2018)
Poslední důvod, proč se nezabít - Divadlo pod Palmovkou: 80 %
Skvelý psychologický kabaret, u ktorej je pekne zvládnutá hra so svetlom a hudbou. Predstavenie veľmi milo prekvapilo.
(zadáno: 1.5.2019)
Příště ho zabiju sám! - Kulturní portál.cz: 60 %
Jedná se o klasickou "cooneyovskou" situační komedii. Herci musejí přijít a odejít ve správný čas. Typické oddechové představení, které potěší a nezkazí večer.
(zadáno: 25.5.2017)
Proměna - Švandovo divadlo: 80 %
(zadáno: 25.5.2017)
Sbohem, zůstávám! - Divadlo Kalich: 70 %
(zadáno: 9.3.2019)
Sen noci svatojánské - Divadlo Na Fidlovačce: 60 %
Představení je po vizuální stránce skvěle zpracované. Jednak využití závěsu, světýlek a taktéž prvků akrobacie. Naopak po příběhové stránce jde o slabší představení. Jde o komediální žánr, který se nepodařilo zcela přetavit do příběhu. Herecky jde o průměr. Za vyzdvižení stojí výkony Vandy Chaloupkové jakožto Heleny, ale i Elizavety Maximové jakožto Hermie.
(zadáno: 25.5.2017)
Small Town Boy - Divadlo Letí: 100 %
(zadáno: 15.3.2019)
Solaris - Divadlo X10: 70 %
75% Dokáže vysvětlit psycholog Kris Kelvin podivné chování posádky? Jak komunikovat sami se sebou?... Skvělé zpracování Lemova díla. Režisérka klade důraz na celkové aranž prostředí, retro rekvizity, ale i experimentování s hudbou v podobě živé hudby od Michala Kořána. Vynikající Génius loci prostoru DUP39. Představení ve mně zanechalo velmi pozitivní dojem :)

Další stránky hodnocení: 1 2 >