Zpráva

50 odstínů šedi v české verzi s Janou Pidrmanovou a Václavem Vašákem!
vydáno: 9.5.2018
Nejsvůdnější, nejzábavnější a kritikou velmi chválená inscenace se vrací! Prague Shakespeare Company znovu uvede po delší pauze současnou hru amerického dramatika Davida Ivese Venuše v kožichu v hlavních rolích s Janou Pidrmanovou a Václavem Vašákem. Tajemné i zábavné erotické drama plánuje ředitel společnosti Guy Roberts uvést do konce sezóny 25. a 29. května v Divadle Na Prádle.

„Mám velkou radost, že se po pauze vracíme k této zabavné i temné, ale hlavně chytře napsané hře. Těším se na všechny pozemské i božské podoby Vandy Jordanové a hlavně na svého skvělého hereckého kolegu Vaška Vašáka. Na reprízy bych pozvala všechny, které zajímá souboj, prolínání i výměna mužského a ženského principu a taky ty, co mají rádi představení, při kterých se mužou v jednu chvíli smát a v zapětí ztratit dech,“ zve diváky talentovaná herečka, která se pomalu vrací po mateřské dovolené na jeviště. A právě Prague Shakespeare Company je jeden z mála souborů, kde Janu Pidrmanovou nyní můžete vidět.

foto: archiv Prague Shakespeare Company
foto: archiv Prague Shakespeare Company

A o čem je elektrizující, erotikou nabitá hra? Dramatik Thomas je s rozumem v koncích a zoufale se snaží najít hlavní herečku pro své ztvárnění klasického sadomasochistického příběhu. Na konkurz přichází jediná žena – vulgární herečka jménem Vanda. Ačkoliv se pro sofistikovanou roli naprosto nehodí, postupně se ukáže, že materiál zvláštním způsobem ovládá – stejně jako samotného Thomase – díky svým svůdným vlohám. Čím více se oba ponořují do scénáře, tím víc boří hranici mezi hrou a realitou, a rozehrávají hru submisivity a dominance, kterou může vyhrát jen jeden z nich.