Zpráva

Černínský loutkofest opět mezinárodní
vydáno: 11.6.2013
Již tuto sobotu se můžete vydat do Černína u Zdic na V. Loutkofest, festival nezávislého loutkového divadla pro všechny.

Festival odstartuje na místní návsi ve 13:00h krátkým akrobatickým show na šálách, které předvedou ženy z Cirkusu TeTy, program se po té přesune do Na hájek, kde začne samotný festival.
Divákům se představí anglické divadlo Noisy Oyster, které se po roce vrací na Loutkofest, tentokráte s klasickou pohádkou O třech prasátkách. Dále se představí Divadlo U staré herečky, Loutky bez hranic, Vladimír Gut, divadlo Krab a studenti mezinárodní loutkové dílny Puppets in Prague.
Po divadelním programu vytsoupí písničkář a kreslíř Míra Kemel, který zahraje s akordeonistou Pepe Prexlem.

Během dne jsou připraveny pro děti loutkové dílny Zory Velkové a Idy Tjalve z Dánska a jako tradičně bude připraveno mnoho soutěží a her pro děti.
V doprovodném programu se představí taneční skupina Saphire s ukázkou břišních tanců.

V neděli 16.6. se pak uskuteční od 15:00 hodin představení divadel KrabCirkus Žebřík na zámku Nižbor, kde zahrají Cirkus krokodýla Krokodilíniho s kterým zaznamenali úspěch především na zahraničních jevištích.

Festival pořádá občanské sdružení Échelle/Žebřík společně s SDH Černín za podpory Středočeského kraje, města Zdice, obce Nižbor, VPS logistics, Nadace Život umělce, DATS a Johnny servis.


15/6/2013 13:00 Černín (Zdice) V.Černínský loutkofest
16/6/2013 15:00 Nižbor zámek


Pro další informace neváhejte kontaktovat Miloše Samka
tel: 777343285
email: milos.samek@email.cz