Zpráva

Prague Fringe
Hitchcock nebo kvintesence Shakespeara. Do Prahy se vrací kousek Edinburghu
vydáno: 15.9.2022
Prague Fringe se letos koná již po jednadvacáté. Od pondělí 26. září do soboty 1. října se diváci mohou těšit na šest dní mezinárodního, mnohonásobně oceňovaného divadla v anglickém jazyce, které představí 28 divadelních souborů z celého světa.

Pět unikátních sálů na Malé Straně bude plných kvalitního divadla (nejen komedie). Vstupenky jsou navíc tak levné, že za večer stihnete více než jedno představení!

Na Prague Fringe se vrací také mnoho oblíbenců z minulých let. Patří mezi ně mnohonásobně oceňovaný autor a performer Henry Naylor, který v Praze představí svoji novou show Afghanistan is Not Funny, pravdivý příběh vycházející z jeho výzkumné cesty do válkou zmítaného Afghánistánu v roce 2002. Vrací se také Emily Carding se svou novou inscenací Quintessence, což je autorská sci-fi vypravěčská show, jejímž hlavním vodítkem jsou Shakespearova díla. Dále můžete vidět brazilského karetního kouzelníka El Diablo of the Cards, který se na Fringe vrací se svými triky s myslí a hbitými kartami. Na své si přijdou také rodiny s dětmi, které se mohou těšit na Jona & Ollieho se zbrusu novou show Strictly Come Barking. Fringe přivítá zpátky i oblíbence loňského ročníku Pipa Uttona, který do Prahy přiveze ne jednu, ale dokonce dvě one-man show - HitchcockBacon.

Nechybí ani stand-up komedie ze Španělska, Finska a Anglie, hudba ze Skotska, USA i České republiky a divadlo z celého světa od Macaa přes Ukrajinu až po Severní Irsko.
Program 2022: https://www.praguefringe.com/cz/program/

Nezapomeňte, že Fringe letos trvá jen 6 dní, od pondělí 26. září do soboty 1. října. Některá představení je možné zhlédnout pouze 2 či 3 večery. Naše sály jsou malé (některé mají jen 20-30 míst), takže si vstupenky zarezervujte hned, očekáváme, že bude vyprodáno! Vstupenky se pohybují v ceně 220 Kč v předprodeji (200 Kč pro studenty a seniory ve věku 70+), nebo 250 Kč na místě. Vstupenky jsou k dispozici zde: https://www.praguefringe.com/cz/pruvodce-fringem/vstupenky/

Pro všechny, kteří chtějí podpořit festival a pomoci nadcházejícím ročníkům, je k dispozici na našich stránkách odkaz na přímou finanční podporu a možnost stát se „Friends of Fringe“ díky kterým budete mít možnost získat mnoho výhod včetně volných vstupenek, přednostního vstupu do sálů a slev na občerstvení. Veškeré informace, jak podpořit festival, najdete zde: https://www.praguefringe.com/cz/pruvodce-fringem/podporte-nas

zdroj zprávy: Alena Kopečná