Zpráva

Minorská Perníková chaloupka v Divadle Komedie
vydáno: 2.2.2019
Divadlo Minor uvede v pondělí 4. a úterý 5. února obnovenou premiéru rockového koncertu pro celou rodinu Perníková chaloupka. Legendární inscenace Jakuba Vašíčka a Tomáše Jarkovského se spolu s nezapomenutelnou ježibabou Petra Stacha vrátí na scénu v prostorách Divadla Komedie.

Minorské inscenace, ačkoli jsou divácky dlouhodobě žádané, se často musí stahovat z důvodu vzniku nových inscenací a především kvůli přetíženosti vlastních divadelních prostor. Právě takovým předčasně staženým kusem byla Perníková chaloupka, která původně vznikla jako hudební skica pro festival Struny podzimu a nakonec se z ní stala oblíbená rodinná inscenace. Od února do června se bude každý měsíc hrát pro rodiče s dětmi v Divadle Komedie.

„Máte rádi napětí? Otec či matka jsou rockeři? Pak neváhejte a vstupte do našeho lesa! Dvě děti ztracené v lese a hororový příběh, který každý zná. Co to leze Mařence po zádech? A proč v chlívku stále kape ten zpropadený kohoutek? Poslouchej údery sekerou! Dokud je rozeznáváš, tak ses neztratil…“

Autory scénáře jsou režisér Jakub Vašíček a dramaturg Tomáš Jarkovský, kteří spolu se scénografkou Terezou Venclovou již několik let tvoří tvůrčí tým. V Minoru se podíleli na inscenacích Jak kohouti obarvili světZáhada hlavolamu. V hlavních rolích se kromě Petra Stacha představí herečka, zpěvačka a šansoniérka Monika Načeva, Ondřej Bauer, Pavol Smolárik či Anna Bubníková. Autoři hudby Dalibor Mucha, Luboš Nohavica a Tomáš Vychytil jsou dlouhodobými spolupracovníky divadla Minor. Za hudbu k inscenacím Hon na jednorožce či Bruncvík a lev získali cenu na festivalu Skupova Plzeň.

K inscenaci je možné si zakoupit CD Perníková chaloupka, které vzniklo ve spolupráci s Českým rozhlasem.

zdroj zprávy: Josef Horák