Zpráva

Silvestr v RockOpeře představí písně z chystané opery Vymítač
vydáno: 21.12.2017
Konec roku si žádá pořádný mejdan. RockOpera Praha si proto na 31. prosince pro své fanoušky přichytala speciální koncert, během kterého mohou premiérově slyšet úplně nové skladby z připravované rockové opery Vymítač s Kamilem Střihavkou v hlavní roli. Start v 19 hodin.

„Silvestr s RockOperou Praha nebude jen velkým mejdanem na konec roku, ale také exkluzivní příležitostí slyšet poprvé živé provedení skladeb z opery Vymítač, kterou chystáme na jaro. V hlavní roli exorcisty se můžete těšit na Kamila Střihavku a bude to opravdu nářez, jedno z nejtvrdších děl, které v programu máme. Můžete se o tom sami přesvědčit na mrazivé koncertní silvestrovské premiéře,“ říká zakladatelka a umělecká šéfka RockOpery Praha Pavla Forest.

RockOpera Praha se rozhodla rozšířit svůj už nyní dost rozmanitý a bohatý repertoár tajemnou rockovou operou Vymítač. Dílo bude nejen jedním z hudebně nejtvrdších, s jakým divadlo kdy přišlo, ale zároveň i úplně první hororovou operou v jeho historii. Skladatel Milan Steigerwald se při tvorbě nechal ovlivnit nejen metalem, ale i německým komponistou Carlem Orffem a jeho zpracováním středověkých písní ze souboru Carmina Burana, Johannem Sebastianem Bachem a keltskou hudbou.

„Kdysi jsem viděl koncert Ozzyho Osbourna, který začínal Carminou Buranou. Pak nastoupil Ozzy a já si říkal, že je škoda, že Carmina nepokračuje. Rozhodl jsem se tedy udělat metalového Orffa. Stejně jako v Carmině Buraně, i ve Vymítačovi bude sborový zpěv, ale prolínaný také growlingem a screamováním,“ říká k rockové opeře Milan Steigerwald.

Jak bývá u RockOpery Praha zvykem, objeví se v ní znovu hvězdy tuzemské rockové scény, jako Kamil Střihavka, Honza Toužimský, Viktor Dyk, Pavla Forest, Žántí, Helena Kubelková a další. Nouze nebude ani o velkou světelnou, akrobatickou a pohybovou show. Režie se opět ujme mistryně fyzického divadla Irina Andreeva z Teatru Novogo Fronta.

„Divadelní premiéru máme naplánovánu na 29. března 2018, nicméně budeme rádi, pokud si s námi přijdete užít tu koncertní. Chceme tam svým fanouškům poděkovat za to, že nám zůstávají věrní, pravidelně se k nám vracejí a samozřejmě se společně rozloučit s uplynulým rokem,“ dodává Pavla Forest.

zdroj zprávy: Tomáš Kopečný

Další zprávy