Zpráva

Staňte se tváří Národního divadla Brno
vydáno: 9.4.2016
Národní divadlo Brno vyhlašuje casting na kampaň, která představí nejen nové inscenace, ale i samotné diváky.

Po dvou úspěšných sezonách, kdy Národní divadlo Brno zaplavilo ulice města tvářemi svých zaměstnanců, se divadlo rozhodlo obrátit pozornost ke svým návštěvníkům. Ti, kteří mají zájem spojit své tváře s jednou z 16 nových inscenací nadcházející sezony, mají šanci se do kampaně zapojit díky castingu, jenž se uskuteční ve čtvrtek 28. dubna 2016 ve foyer divadla Reduta, a to od 14.00 do 20.00.

Divadlo, které v minulých kampaních představovalo sebe a své zaměstnance, chce dát v příští sezoně prostor a nový kontext i svému publiku.

„Máme zájem poznat své diváky a poděkovat jim za jejich přízeň. Kampaní chceme zdůraznit, že naše snaha a práce by bez nich neměla smysl. Neméně důležité je pro nás i vyslání signálu, že NdB je otevřenou kulturní institucí, jež je určená všem,“ upřesňuje ředitel divadla Martin Glaser.

Kampaň k nové sezoně již tradičně představí připravované premiéry všech tří souborů. Patronem každé inscenace se tak stane jeden z diváků, jehož portrét bude provázet titul hned v několika vlnách propagace v ulicích města Brna, na internetu a sociálních sítích.

„Pro připravovanou kampaň máme zájem o kohokoliv z Vás, jelikož všichni jsme svým způsobem jedineční. Nehledáme profesionální modely, ale skutečné a pravdivé tváře. Casting proto není nijak omezen. Divadlo by mělo být naším zrcadlem a tak, jako je pestrý a různorodý jeho repertoár, taková by měla být i výsledná kampaň. Měla by být radostí pro Vás i pro nás,“ dodává fotograf Ivan Pinkava.

V rámci castingu divadlo pořídí snímky zájemců z řad veřejnosti, z kterých bude následně vybráno šestnáct osob pro budoucí fotografování kampaně. Šanci být tváří Národního divadla Brno mají i ti, kteří se na casting 28. dubna do Reduty nemohou dostavit, ale pošlou nejpozději do 30. dubna svou fotografii na adresu casting@ndbrno.cz. Přesto se upřednostňuje osobní účast.

zdroj zprávy: Simona Luteránová