Zpráva

Muzikálové léto 2021 na výstavišti PVA Expo Praha
vydáno: 30.6.2021
Od července 2021 zve pražské nejznámější muzikálové divadlo své diváky na Letní open air scénu v Letňanech.

Hudební divadlo Karlín nehrálo, až na pár představení v září 2020, bezmála 1 rok a 4 měsíce. Nedovolila to epidemiologická situace v České republice a na ní navazující mimořádná opatření vlády. Divadlo a kultura obecně byla mezi nejvíce postiženými obory, herci, zpěváci, tanečníci, muzikanti ale i jevištní technika, maskéři, kostyméři a spousta dalších si musela najít jiný způsob obživy a těšení se na diváka se stalo téměř bolestným. Konečně to vývoj epidemie umožňuje, konečně čísla nakažených a hospitalizovaných dovolují rozvolňovat, konečně je čas se vrátit k „téměř normálnímu životu“. A k němu divadlo patří a život obohacuje.

vizualizace letní scény
vizualizace letní scény


Oproti zvyklostem o prázdninách nehrát, ale zkoušet a připravovat nové inscenace, se i „karlínští“ rozhodli najít místo pro Letní scénu a celé léto hrát. Konečně mohou před premiérového diváka s muzikálem Rebelové, který nazkoušel režisér Filip Renč v létě 2020, a jehož premiéra měla být již v prosinci minulého roku. Nově tedy premiéra bude v pátek 9. července 2021 a věřte, že si jí s velkou chutí užijí i dlouho „divadelně abstinující“ účinkující. Stejně tak se těší na prkna, která znamenají svět i herci, zpěváci, tanečníci, muzikanti … z kasovního trháku Sestra v akci s Lucií Bílou v hlavní roli. Sestra se představí dokonce jako první, už v pátek 2. července od 19:00 hod. To je mimochodem obvyklý čas začátku všech „karlínských“ představení.

Třešničkou na pomyslném dortu Muzikálového léta jsou i koncertní verze dalších kusů – muzikálu Jesus Christ SuperstarCarmen. Ta je mimochodem nejúspěšnějším a nejdéle uváděným muzikálem divadla. Navíc bude tento koncert ve středu 21. července 2021 zároveň derniérovým rozloučením s Carmen s Lucií Bílou, Václavem Noidem Bártou, Dashou, Tomášem Traplem a spoustou dalších špičkových umělců v hlavních rolích.

Nenechte si ujít Muzikálové léto! Vstupenky na www.hdk.cz, kde se také aktuálně dozvíte, jak přijít do hlediště vybaven potvrzením o „bezinfekčnosti“ či o použití (nebo třeba už ne) ochrany dýchacích cest. Podpořte divadlo a umělce tím, že se přijdete pobavit do hlediště na Letní scéně Hudebního divadla Karlín v areálu výstaviště PVA Expo Praha Letňany.

Pořadatel garantuje vrácení vstupného v případě neuskutečněného představení, ať už z jakéhokoli důvodu.


Praktické informace:
Dopravní spojení - metro C Letňany, bus 110, 136, 140, 158, 159, 185, 195, 201, 209, 302, 375, 376, 377, 378
/pořadatel ujišťuje, že poslední spoje metra či pražských autobusových linek stihnete po skončení představení s velkou rezervou, a to i v případě krátkého přerušení představení kvůli nepřízni počasí/
noční autobusové linky (pokud se zdržíte) - 911 (směr centrum, Jižní Město), 916 (směr Palmovka)
Parkování - kapacitní parkoviště v areálu Výstaviště (zpoplatněno), příp. parkoviště P+R u stanice metra Letňany

zdroj zprávy: Tomáš Matějovský