A studio Rubín

Istanbulská úmluva

Premiéra: 6.1.2024 | 1:05x
Dokumentární inscenace mapující diskuze kolem ratifikace tzv. Istanbulské úmluvy - dokumentu, který sice téměř nikdo nečetl, ale všichni na něj mají jasný názor. Kulturní války jsou tu! Připravte se na hodně vostrý kalibr. Chcete se vsadit jestli teď přijde konec světa? Raději si zahrajme bingo. Hry se účastní aktivistka, politik a muž středního věku v důležité funkci. Novináři, strážkyně patriarchátu i bojovníci na twitteru...
A studio Rubín
Hodnocení inscenace
Redakce
70 %
Uživatelé
70 %
70131000
Hodnocení redakce
Lukáš Holubec 70 % Tip Lukáš Holubec
Chci vidět - přidat do seznamu
Termíny představení
15.9.Ne19:30 vstupenky
17.10.Čt19:30 vstupenky
16.11.So19:30 vstupenky

Volby

Hodnocení (14)

HODNOCENÍ REDAKCE
Lukáš Holubec  70 %  Tip Lukáš Holubec
5.6.2024 | 739 hodnocení
+ souhlasím
--- Tady je svět ještě v nepořádku --- (více v článku na blogu)
HODNOCENÍ UŽIVATELŮ
Karel Toman  60 %
18.3.2024 | 67 hodnocení
+ souhlasím
Otvírání takových témat je záslužné, jen by to potřebovalo větší péči. Textová koláž je málo radikální, některé linie úplně zapadají, působí to neuspořádaně, literárně. Režie Barbary Herz je těkavá, naplněná lepšími a horšími vtípky, ale bez hloubky. Všichni tři herci slušní.
Adam Zelinka  60 %
20.2.2024 | 236 hodnocení
+ souhlasím
(+1)
nedokážu se ubránit srovnání s další inscenací od stejného týmu, a to Jenom matky vědí, o čem ten život je
Úmluva pro mě nebyla až tak jednotným tvarem, snažila se obsáhnout přiliš široké téma (kromě domácího násilí také všeobecný fakt že o nás rozhodují politici naprosto neinformovaní a plní bludů), a oproti právě Matkám mi nepřinesla tolik nových poznatků a pohledů na věc, spíše už potvrdila mé názory
k těm, co by takovouto inscenaci měli shlédnout, se bohužel nejspíš nikdy nedostane
V_M  90 %
28.1.2024 | 65 hodnocení
+ souhlasím
Podle mě tam vše fungovalo: dobře napsané a vymyšlené, skvěle zahrané, humor a písničky tak akorát, zdařilé a pestré kostýmy, nápadité rekvizity. Jen bych asi pár scén vypustil, aby to neretardovalo spád a celkové vyznění bylo silnější a působivější (konkrétně např. příměr ke Schrödingerově kočce ke konci představení). Každopádně bych na inscenaci povinně nahnal senátory a poslance, ale i soudce, policisty, kněze, hasiče, myslivce, rybáře a sporťáky, zkrátka veškeré části společnosti většinově přesvědčené o tom, že nerovnost a neférovost vůči půlce populace je ok.
Mauvaisefoi  70 %
21.1.2024 | 18 hodnocení
+ souhlasím
Důležité téma, inteligentní text, dobří herci (Dan Kranich!), funkční symbolická scéna. Ale menší nedotaženosti - s bingem se nepracuje důsledně, má to více konců (a ten finální je velmi doslovný a pedagogický). Co mi ale přišlo za hranou - autorky se vysmívaly násilí na mužích (Petr Jeništa ve své etudce ve vaně?). Neměla by citlivá inscenace o násilí a genderu spíše rozbíjet ten binární pohled, než ho posilovat z druhé strany? (psáno z 2. premiéry)
Frank Shelley  80 %
10.6.2024 | 51 hodnocení
SBN  60 %
23.5.2024 | 187 hodnocení
Gimli35  60 %
18.5.2024 | 282 hodnocení
Valerius  90 %
14.4.2024 | 70 hodnocení
Semtamťuk  70 %
11.3.2024 | 97 hodnocení
BlackAngel  60 %
8.3.2024 | 33 hodnocení
Togaf  70 %
8.3.2024 | 179 hodnocení
Malawanda  80 %
29.2.2024 | 11 hodnocení
Onndra  60 %
23.2.2024 | 58 hodnocení

Komentáře uživatelů nevyjadřují stanovisko redakce. Názory jednotlivých redaktorů nemusejí vždy vyjadřovat stanovisko celé redakce.