OLDstars

Martin McDonagh

Pán polštářů

Premiéra: 21.11.2016. Překlad: Ondřej Sokol. Úprava a režie: Tomáš Staněk.
2:00x


Hra plná násilí, černého humoru, ironie, překvapivých zvratů. Autor krvavých pohádek je podroben krutému policejnímu výslechu, jeho bratr Michal je podroben krutému svrbění zadku, oba dohromady jsou podrobeni drsnému setkání pohádek s realitou a nutnosti pátrat po tom, co je, a jestli vůbec existuje, šťastný život...
inscenace není vhodná pro děti
OLDstars
Hodnocení inscenace
Redakce
67 %
Uživatelé
80 %
Hodnocení redakce
Pavel Širmer 40 %
Jiří Koula 80 %
Lukáš Holubec 80 %
aktivovat hlídání nových termínů
Chci vidět - přidat do seznamu
Volby

Hodnocení

Hodnocení redakce:
Pavel Širmer 40 %
(zadáno: 6.10.2017, počet hodnocení: 1313)
přínosný / zajímavý komentář
Tuto úpravu McDonaghovy hry T. Staněk použil již v inscenaci Oldstars z roku 2007. Již tam se ukázalo, že tento způsob seškrtání není šťastný a že opomíjí podstatné prvky hry. Herci se snažili, ale předsvědčivost jednotlivců poněkud kolísala. Nastudování je vhodné spíše pro přátele zúčastněných či jako klauzura.
Jiří Koula 80 %
(zadáno: 12.7.2017, počet hodnocení: 1357)
přínosný / zajímavý komentář
75 % Sečteno a podtrženo, Pán polštářů je inscenací, díky nimž jsem (konečně) docenil McDonaghův text. Budete-li mít možnost ji zhlédnout, velmi doporučuji ji nepropást. Více viz blog.
Lukáš Holubec 80 %
(zadáno: 9.1.2017, počet hodnocení: 462)
přínosný / zajímavý komentář
Už zase je možnost chodit v Praze na Pana Polštáře (nebo nyní tedy na Pána polštářů). A jak probíhá a dopadne policejní výslech v totalitním státě? To vám v blogu neprozradím, ale jaký jsem z toho měl pocit, to tam snad alespoň naznačeno je. Nemusíte číst, ale musíte vidět!
Hodnocení uživatelů:
Nikomach 60 %
(zadáno: 19.7.2017, počet hodnocení: 26)
Mispule 100 %
(zadáno: 9.7.2017, počet hodnocení: 11)
přínosný / zajímavý komentář
Videla jsem dvakrat, skvela hra!
Alantis12 70 %
(zadáno: 21.11.2016, počet hodnocení: 38)
přínosný / zajímavý komentář
Herecké výkony byly výborné... Výtka by patřila snad jen skutečnosti, že představení o dvou hodinách bylo bez přestávky, na nepohodlných sedačkách to nebylo nic moc :)
Sluha 90 %
(zadáno: 21.11.2016, počet hodnocení: 121)

Komentáře uživatelů nevyjadřují stanovisko redakce. Názory jednotlivých redaktorů nemusejí vždy vyjadřovat stanovisko celé redakce.