Zpráva

Divadlo Ungelt spustilo originální aukci
vydáno: 14.4.2020
Dražba pro Ungelt - tak se jmenuje projekt, který oblíbené pražské divadlo spustilo minulý víkend. Chce jím upozornit na nedobrý stav, jenž může vést až k jeho likvidaci.

„V situaci, kdy skoro každý člověk v naší zemi řeší zásadní životní problémy, svou další existenci, se i já pomalu smiřuji s tím, že mé divadlo může zaniknout,“ říká Milan Hein, principál vyhledávané scény, která vyniká nejenom uváděním originálních textů, často představovaných v české, či dokonce evropské premiéře, ale i spoluprací s výjimečnými osobnostmi jakými jsou například František Němec, Petr Kostka, Jiří Langmajer, Soňa Červená a dalšími.

„Podstata aukce, jejíž výtěžek jde na pomoc divadlu, je jednoduchá. Osobnosti spojené s Ungeltem do ní věnují dar, a ten na našem facebooku vydražíme. Uvědomuji si, že nikdo z našich diváků, kterým jsme tolik vděční za přízeň, si nemůže dovolit věnovat nám desetitisíce, ba statisíce. Jsou to částky spíše symbolické,“ dodává Milan Hein s tím, že jde o gesto vzájemné podpory.

První předměty do aukce věnovala Tatiana Dyková spolu s manželem Vojtou. „Je to set na první večer po skončení karanatény a tvoří jej láhev prvotřídního alkoholu a Vojtou podepsaná deska,“ prozradila herečka, která v Ungeltu hraje po boku Jiřího Langmajera v inscenaci Skleněný strop. Dárky byly nakonec vydraženy za 2999 korun.

„Další v pořadí bude kniha Kecy, kecy, kecičky, audiokniha Za sny, trsátko a pyžamo Richarda Krajča - to všechno věnoval Richard se svojí manželkou Karin,“ uzavírá Milan Hein a připomíná, že jmenovaný herec a zpěvák účinkuje spolu s Davidem Švehlíkem v momentálně nejhranější inscenaci Ungeltu Deštivé dny. Postava Dennyho mu kromě obrovské přízně diváků vynesla i Cenu Thálie.

Dražba pro Ungelt probíhá vždy od sobotního dopoledne do nedělní půlnoci na facebooku Divadla Ungelt.

zdroj zprávy: Josef Kubáník