agentura Harlekýn

Edward Taylor

Co takhle ke zpovědi... (Pardon me, Prime Minister)

Premiéra: 19.4.2018. Překlad: Martin Fahrner. Výprava: Josef Jelínek. Úprava a režie: Vladimír Strnisko.


Komedie s pověstným anglickým humorem. Vláda Jejího veličenstva je rozhodnuta naplnit volební slib a chystá se zatočit se zábavným průmyslem a hazardem. Jenže má to jeden háček – na šéfa vládního kabinetu George Venablese se valí skandál. Ze skříní na Downing Street 10 nevypadávají jen političtí kostlivci, ale i polonahé slečny. Sousto pro novináře, munice pro opozici, příležitost pro stranické odpůrce a k tomu všemu zvědavá manželka...
Anketa 2018
Pro tuto inscenaci, stejně jako pro všechny ostatní s premiérou od prosince 2017 do listopadu 2018, včetně hereckých výkonů, můžete hlasovat v naší výroční anketě. Uzávěrka ankety je 28. února.
Do konce hlasování zbývá ještě 10 dní.
agentura Harlekýn
Hodnocení inscenace
Redakce
-
Uživatelé
62 %
Chci vidět - přidat do seznamu
Volby

Hodnocení

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ:
Anna737 90 %
(zadáno: 3.1.2019, počet hodnocení: 4)
Richard Novák 50 %
(zadáno: 3.1.2019, počet hodnocení: 112)
Vaklav 40 %
(zadáno: 16.12.2018, počet hodnocení: 180)
přínosný / zajímavý komentář
Ať pan Nárožný ještě dlouho hraje. Pokud ho baví takováto představení, tak ať hraje i v nich.
Já se bohužel moc nebavil. Nicméně, venku byla zima, tak jsem se v Gongu aspoň zahřál.
Děkovačku s panem Nárožným si vždy užiji, ale bohužel se člověk na těch několik vteřin dost načeká.
VasekM 70 %
(zadáno: 11.10.2018, počet hodnocení: 163)
přínosný / zajímavý komentář
Komedie mě vcelku překvapila. Není zde takový prvoplánový stupidní humor, který většinou tyto zájezdové hry mívají. Perfektní výkon předvedli všichni účinkující (P. Nárožný, J. Čenský, M. Zahálka ml., K. Sedláková, Z. Slavíková). Avšak klobouk dolů před panem Nárožným. Ve svých letech je na jevišti stále jako ryba ve vodě. Snad mu to ještě dlouho vydrží. Slabší byla snad jen scéna, ta se mi nelíbila, ale chápu, že pro převozy do divadel je asi praktická a jednoduchá.
JirkaS 40 %
(zadáno: 23.9.2018, počet hodnocení: 148)
přínosný / zajímavý komentář
Jediným důvodem, proč stojí za to tuto komedii vidět, je stále energií a vtipem sršící Petr Nárožný, který ani poté, co oslavil osmdesátku, neztrácí jiskru. Bohužel hraje v inscenaci, která staví na zažitých klišé a předvídatelných kýčovitých situacích (dospělá utajená dcera, svlékání šatů, záměny a zmatky). Většinu doby mi to nepřišlo ani vtipné, ani záživné, ani překvapivé. Všechna má procenta tak jdou hlavně za panem Nárožným, který kýčovitý text povyšuje na alespoň ucházející komediální zážitek. Viděno v alternaci J. Nosek-J. Čenský-K. Sedláková-I. Svobodová. /17.9.2018 v Č. Budějovicích/
Lukáš Sýkora 80 %
(zadáno: 22.6.2018, počet hodnocení: 21)
přínosný / zajímavý komentář
Hra kterou si dal Petr Nárožný "jako dárek" ke svým osmdesátinám. V roli britského premiéra je naprosto dokonalý, jako by mu byla napsána přímo na tělo. Z ostatních herců mě příjemně překvapil Jan Čenský.

Komentáře uživatelů nevyjadřují stanovisko redakce. Názory jednotlivých redaktorů nemusejí vždy vyjadřovat stanovisko celé redakce.