Národní divadlo [Nová scéna]

Vidím nevidím

Premiéra: 14.2.2013. Podle knihy Ivy Procházkové „Pět minut před večeří“. Dramaturgie: Daniel Přibyl. Scéna: Jan Novotný. Kostýmy: Simona Rybáková. Kamera: Martin Štěpánek. Hudba: Marek Doubrava. Choreografie: Zdeněk Prokeš, Barbora Mandys Pauerová. Režie: Maria Procházková.
Laterna magika
1:00x


Nová rodinná inscenace Laterny Magiky, kombinující prvky činohry, baletu a filmu. Příběh holčičky Agátky, která od narození nevidí, a tak svět kolem sebe objevuje především hmatem a sluchem...
D6+
Národní divadlo
Hodnocení inscenace
Redakce
60 %
Uživatelé
65 %
6581000
Hodnocení redakce
Pavel Širmer 60 %
Jiří Landa 60 %
Termíny představení
23.11. (Po) 10:00 zrušeno
13.12. (Ne) 16:00 zrušeno
21.2. (Ne) 17:00 zrušeno
22.2. (Po) 10:00 zrušeno
14.3. (Ne) 17:00 zrušeno
15.3. (Po) 10:00 zrušeno
celý program divadlaaktivovat hlídání nových termínů
Chci vidět - přidat do seznamu
Volby

Hodnocení (10)

HODNOCENÍ REDAKCE:
Pavel Širmer 60 %
(zadáno: 29.3.2013, počet hodnocení: 1639)
přínosný / zajímavý komentář
Na inscenaci bylo patrné, že režisérka nemá s divadlem zkušenosti. Ve scénáři i při inscenačním ztvárnění by bylo vhodné pokusit se výrazněji odlišit obě časové roviny, aby byl tvar srozumitelnější i pro nejmenší diváky. Souhlasím s J. Landou, že jednotlivé složky mohly být trochu lépe koordinovány, ale řešení se mi přesto jevilo jako celkově zdařilé a líbivé. Přes jisté nedostatky má inscenace nemálo krásných a působivých momentů a kromě dětí se může líbit i dospělým.
Jiří Landa 60 %
(zadáno: 25.2.2013, počet hodnocení: 2895)
přínosný / zajímavý komentář
L. Rybovou a T. Měcháčka s přehledem přehrála představitelka hlavní dětské role A. Matoušů, což je samozřejmě dáno i rozsahem rolí. Co se týče realizace, chvílemi představení nepůsobilo zcela přesvědčivě, propojení složek činohra, tanec a animace totiž ne vždy fungovalo. Uvádění podobných projektů, jež děti a jejich rodiče upozorňují na cennost lidského zdraví, ovšem považuji za dobrou hodnotu.
HODNOCENÍ UŽIVATELŮ:
Martinpoljak 50 %
(zadáno: 15.5.2019, počet hodnocení: 12)
přínosný / zajímavý komentář
Inscenace je bohužel další z ukázek nevyužití, resp. zastaralosti konceptu Laterny magiky. Příběh je dojemný, ale až na několik dobrých míst jako třeba jízda na kole je velká část představení prostě hluchá a je těžké mu věřit. Herci navíc působí, jako kdyby šlo o druhou zkoušku, ovšem všichni, takže to spíš připisuji problémům s režií. Škoda.
Margaret 70 %
(zadáno: 31.3.2019, počet hodnocení: 92)
přínosný / zajímavý komentář
Milá inscenace, která dětem poutavě zprostředkuje příběh a pocity nevidomé holčičky.
Ave 100 %
(zadáno: 18.12.2016, počet hodnocení: 30)
přínosný / zajímavý komentář
Představení jsem viděla dvakrát s dětmi od 3 do 8 let a všichni jsme byli nadšení. Vůbec nevadila úprava příběhu oproti knižní předloze, naopak jsem měla pocit, že je pro děti uchopitelnější.
Frankovka 60 %
(zadáno: 20.5.2013, počet hodnocení: 223)
přínosný / zajímavý komentář
Michal Ernat 50 %
(zadáno: 18.10.2020, počet hodnocení: 27)
Oliverpiv 70 %
(zadáno: 28.2.2020, počet hodnocení: 73)
Leafeltova 60 %
(zadáno: 26.3.2018, počet hodnocení: 85)
Veronikaw 60 %
(zadáno: 12.1.2018, počet hodnocení: 64)

Komentáře uživatelů nevyjadřují stanovisko redakce. Názory jednotlivých redaktorů nemusejí vždy vyjadřovat stanovisko celé redakce.