Východočeské divadlo Pardubice [Městské divadlo]

Sherlock v nesnázích

Premiéra: 3.10.2020
Předpremiéry od června 2020
Překlad: Pavel Dominik. Dramaturgie: Jana Pithartová. Výprava: David Janošek. Hudba: Mario Buzzi. Pohybová spolupráce: Lukáš Kratochvíl. Úprava a režie: Janka Ryšánek Schmiedtová.
Napínavá komedie s detektivní zápletkou z prostředí tajemného hradu na samotě v Connecticutu. Proslulý americký herec William Gillette, legendární představitel divadelního Sherlocka Holmese, pořádá na svém zámku na Štědrý den večírek s kolegy. Prostřednictvím seance na něm chce zjistit, kdo po něm při posledním představení vystřelil a kdo zavraždil vrátného v divadle. Jeho důmyslná venkovská usedlost je plná nevídaných technických vynálezů, které mu pátrání usnadňují někdy více a někdy méně...
Anketa 2020+2021
Pro tuto inscenaci, stejně jako pro všechny ostatní s premiérou od prosince 2019 do srpna 2021, včetně hereckých výkonů, můžete hlasovat v naší výroční anketě. Uzávěrka ankety je 20. února 2022.
Východočeské divadlo Pardubice
Hodnocení inscenace
Redakce
50 %
Uživatelé
70 %
7041000
Hodnocení redakce
Lukáš Dubský 50 %
Chci vidět - přidat do seznamu
Termíny představení
17.2.Čt19:00Mladá Boleslav
2.3.St18:00X 2022
26.3.So18:00U 2022
3.5.Út19:00Hradec Králové (sál filharmonie) | HKvstupenky
17.2.Čt19:00 
Mladá Boleslav
2.3.St18:00 
X 2022
26.3.So18:00 
U 2022
3.5.Út19:00 vstupenky
Hradec Králové (sál filharmonie) | HK

Volby

Hodnocení (5)

HODNOCENÍ REDAKCE
Lukáš Dubský  50 %
(zadáno: 7.1.2022, počet hodnocení: 909)
+ přínosný / zajímavý komentář
Tahle hra K.Ludwiga mě moc nezaujala. Ztvárnit detektivní žánr divadelními prostředky je náročná disciplína a je jen málo detektivek, které na jevišti skutečně fungují. Problém je, že tady příliš nevychází ani ta komediální stránka - hlavně celou první polovinu představení trvající expozice je téměř vtipuprostá. Zlepšení přichází hlavně na začátku druhé půle, situační komikou oplývá hlavně scéna, ve které se hostitel William Gillette (J. Musil) snaží ukrýt mrtvolu nenáviděné divadelní kritičky.
HODNOCENÍ UŽIVATELŮ
Ady_111  70 %
(zadáno: 16.11.2021, počet hodnocení: 31)
Lusi  70 %
(zadáno: 3.9.2021, počet hodnocení: 48)
Unionboy  70 %
(zadáno: 12.6.2020, počet hodnocení: 283)
Snekac  70 %
(zadáno: 12.6.2020, počet hodnocení: 150)

Komentáře uživatelů nevyjadřují stanovisko redakce. Názory jednotlivých redaktorů nemusejí vždy vyjadřovat stanovisko celé redakce.