Zpráva

Prague Fringe
Prague Fringe již po sedmnácté, s větším programem než kdy předtím
vydáno: 11.5.2018
Mezi 25. květnem a 2. červnem 2018 vám festival Prague Fringe nabídne téměř 250 představení v devíti prostorech po celé Malé Straně. Můžete se proto jako obvykle těšit na nabitý program plný divadla, komedie, kabaretu a mnoho dalšího. Jako každý rok, i letos Prague Fringe předvede širokou škálu inscenací z celého světa. Představí se mnoho témat a žánrů, několik projektů se zaměřilo na celosvětové problémy, které se dotýkají všech z nás.

Diváci budou moci zhlédnout oceněné inscenace od světově uznávaných tvůrců. Na Prague Fringe se tak již třetí rok objeví britský autor Henry Naylor, tentokrát s premiérovou hrou Games. Vypráví v ní pravdivý životní příběh mladé židovské šermířky, která se po neúspěchu rozhodne vyhrát olympijské hry v Berlíně. Další zajímavou inscenací, kterou vám přivezeme, je Trygve Wakenshaw: Clown Work In Progress, který byl již za své předchozí projekty oceněn na Fringe festivalech v Edinburghu, Adelaide a v Perthu, a zmíněná show si v Praze odbyde premiéru. „Letos uvádíme přední tvůrce a špičku divadla. Kromě Henryho Naylora či Trygve Wakenshawa se můžete těšit také například na komedii o dvou bratrech Chores, britský soubor Rendered Retina s debutovým projektem Form či muzikálovou senzaci Songs of Gays v podání London Gay Men’s Chorus Ensemble, jejichž minulé vystoupení v Praze bylo odměněno vyprodaným sálem. Přivážíme vám také Hamleta (An Experience) v podání skvělé Emily Carding, která získala rovnou tři ceny na Prague Fringe 2015 za one-woman show Richarda III. Uvedeme inscenace pro všechny typy diváků – pro milovníky komedie, pro děti, pro návštěvníky, kteří neumí perfektně anglicky. Vše se odehraje na Malé Straně, kterou tak na devět dní obsadíme skvělou světovou produkcí,“ říká ředitel a zakladatel festivalu Steve Gove.

Návštěvníci budou mít příležitost zdarma zhlédnout minutové ukázky většiny inscenací během oblíbené akce Fringe Sunday. Letos se bude konat 27. května v La Loca Music Bar & Lounge od 14:30.

Ani rodiny s dětmi nepřijdou zkrátka – je pro ně připraveno mnoho kvalitních projektů. Po úspěšném pilotu z minulého roku se i letos spustí Family Fringe, hodinová přehlídka všech představení pro děti, která můžete na Prague Fringe zažít. Tuto showcase můžete zdarma navštívit 26. května v La Loca Music Bar & Lounge od 14:30.

Pořadatelé letos chtějí všem ulehčit a zpříjemnit návštěvu na festivalu, proto poprvé představují Fringe Wonder Pass – festivalovou akreditaci na 6 představení za nejnižší dostupnou cenu, se kterou přichází možnost si představení zarezervovat předem. Také je spuštěna nová sekci podpory – Friend of the Fringe. Členství stojí 1 000 Kč a přináší 5 vstupenek zdarma v rámci „Take a Chance“, slevu na Fringe merch, pozvánku na zahajovací gala či skvělé slevy u festivalových partnerů.

17. ročník Prague Fringe festivalu
9 divadelních i nedivadelních prostor, 55 produkcí, 246 představení
25. května – 2. června 2018
http://www.praguefringe.com/
Vstupenky jsou k dostání na GoOut.net


zdroj zprávy: Karolína Soukupová

Další zprávy