Divadlo DISK [katedra činoherního divadla]

Instalace izolace

Premiéra: 17.9.2021 | 1:15x
Dramaturgie: Kateřina Studená, David Košťák. Scéna: Julie Sztogrýnová. Kostýmy: Anna Havelková. Hudba: Štěpán Kopečný a citace. Texty písní: Barbora Váchová, Martin Bednár. Pohybová spolupráce: Zuzana Šimáková. Režie: Herman Čolek.
Autorský projekt vzniklý improvizací deseti herců ve zcela fiktivním prostoru, do něhož vstupují s očekáváními, která se nenaplní. Když impuls nepřichází zvenku, musí přijít zevnitř...
Divadlo DISK
Hodnocení inscenace
Redakce
50 %
Uživatelé
70 %
7071000
Hodnocení redakce
Pavel Širmer 50 %
Chci vidět - přidat do seznamu
Termíny představení
27.1.Čt19:30Činohravstupenky
14.2.Po19:30Činohravstupenky
23.2.St19:30Činohravstupenky
27.1.Čt19:30 vstupenky
Činohra
14.2.Po19:30 vstupenky
Činohra
23.2.St19:30 vstupenky
Činohra

Volby

Hodnocení (8)

HODNOCENÍ REDAKCE
Pavel Širmer  50 %
(zadáno: 17.12.2021, počet hodnocení: 1737)
+ přínosný / zajímavý komentář
Absolventi dostali možnost vyzkoušet si pracovat bez pevného textu formou řízené improvizace, kdy mohou intenzivněji projevit svou osobitost. Tato zkušenost se jim třeba do budoucna zúročí a v tom je hlavní přínos tohoto počinu. Ze strany diváckého je to složitější. Sledování jednotlivých individualit je poměrně zábavné a návštěvník může objevit své herecké favority. Vhodné zázemí v podobě scénografie a živého hudebního doprovodu, v rámci něhož zazní i původní písně. Celkové vyznění však pokulhává, jakousi spojnici lze spíše vytušit, v tomto ohledu režisér s aktéry zůstal na půli cesty.
HODNOCENÍ UŽIVATELŮ
Mtjel  70 %
(zadáno: 30.11.2021, počet hodnocení: 8)
přínosný / zajímavý komentář
Svižná komediální hra snažící se předat určitou zprávu/výpověď, která ke mně sice dorazila, ale nezasáhla jak by asi měla. Jako by vážná poloha, narozdíl od té komediální, autorům nesedla. Celkově dobrá zábava a příjemný zážitek. Asi i díky roli vyčníval Jan Staněk.
Honzy  10 %
(zadáno: 1.10.2021, počet hodnocení: 233)
přínosný / zajímavý komentář
Je třeba se hodně herectví učit, učit a zase učit.....
Gabbymeg  100 %
(zadáno: 21.12.2021, počet hodnocení: 2)
přínosný / zajímavý komentář
Divadelní představení absolventů mě naprosto okouzlilo svým nenuceným vývojem jednotlivých příběhů, které dohromady poukazují, že každý z nás - ať jsme jakýkoliv - si v životě s sebou nese své nejistoty a pochybnosti. Mladí herci prokazují svůj talent při improvizaci v reakci na jednotlivé scény a pro diváka tak vytvářejí velmi příjemný zážitek, který rychle plyne a rozhodně nenudí.
Mathew  100 %
(zadáno: 7.10.2021, počet hodnocení: 1)
přínosný / zajímavý komentář
(+1)
Nevěděl jsem, co od hry čekat, ale scénář, choreografie, jednoduchá a chytrá scéna a především herecké výkony naprosto předčily má očekávání!

Musím také vyzdvihnout, že obsazení je naprosto špičkové, kdy je každá postava opravdu jako šitá pro daného herce. Také se mi líbila hudba a dva pěvecké vstupy představitelů.

Hra má svižné tempo, je vtipná a moderní s aktuální tematikou.
Vřele doporučuji.
JJSS  30 %
(zadáno: 17.1.2022, počet hodnocení: 11)
Pilina  100 %
(zadáno: 20.12.2021, počet hodnocení: 6)
Pepca  80 %
(zadáno: 7.11.2021, počet hodnocení: 67)

Komentáře uživatelů nevyjadřují stanovisko redakce. Názory jednotlivých redaktorů nemusejí vždy vyjadřovat stanovisko celé redakce.