Divadlo Kalich [činohra]

S pravdou ven

Premiéra: 30.6.2022 | 2:15
Skvělá konverzační přestřelka, která srší vtipem i podněty k přemýšlení, která pobaví trefně pojmenovanými nešvary a zlozvyky politiků, platnými evidentně všude na světě bez ohledu na konkrétní politickou reprezentaci. Nově zvolený prezident republiky má pronést inaugurační projev před celým národem. Je to chvíle, na kterou čekal, naplní se jeho životní poslání. Ale jakmile si začne nahlas opakovat svůj text, začne ho svědit nos do té míry, že není schopný zachovat chladnou tvář a šklebí se při každém slovu. Co s tím? Lékař ho vyšetřil, prý problém vězí jinde. Přivedou mu tedy toho nejlepšího psychiatra. A začne konverzace, která změní jeho život...
Divadlo Kalich
Hodnocení inscenace
Redakce
50 %
Uživatelé
60 %
6071000
Hodnocení redakce
Michal Novák 50 %
Iva Bryndová 50 %
Chci vidět - přidat do seznamu
Termíny představení
16.3.Čt19:00Divadlo Kalichvstupenky
30.5.Út19:00Divadlo Kalichvstupenky
17.8.Čt19:00Prima Hvězdné létovstupenky
16.3.Čt19:00 vstupenky
Divadlo Kalich
30.5.Út19:00 vstupenky
Divadlo Kalich
17.8.Čt19:00 vstupenky
Prima Hvězdné léto

Volby

Hodnocení (9)

HODNOCENÍ REDAKCE
Michal Novák  50 %
25.7.2022 | 1114 hodnocení
+ souhlasím
55 % Na rozdíl od hry Jméno týchž autorů u této překvapí, jak je předvídatelná. Navíc připomene svou modelovostí známou Královu řeč. Zdá se, že potenciál tohoto brilantního dialogu (téma je komediální jen zdánlivě) je v hereckém uchopení. Čím ostřeji, tím lépe. Ať v rovině hlubší či intelektuální, tak bezpochyby klaunské. Oba principy se opírají o vklady i herecké zkušenosti obou protagonistů, jejich diametrální odlišnost v projevu je jenom ku prospěchu věci, přesto hra možná žádá dostat se interpretačně ještě více na hranu. Nakročeno je, některé pasáže ty možnosti již odhalily. S vyhranějšími reprízami zřejmě uvidíme trochu jinou inscenaci.
Iva Bryndová  50 %
15.7.2022 | 399 hodnocení
+ souhlasím
55% - Klasická konverzačka, která se pro mě zařadila do kategorie "neurazí, nenadchne a nepřekvapí", což je z mého pohledu zásadní chybou zejména textu, který kopíruje již mnohokrát využitý model a zklamal svou předvídatelností, s níž režie nedokázala nic udělat. Spokojené diváky si inscenace jistě najde, se mnou se bohužel nepotkala.
HODNOCENÍ UŽIVATELŮ
DivadelniFan  70 %
7.9.2022 | 282 hodnocení
+ souhlasím
Příjemná komedie s předvídatelným koncem, která ničím nepřekvapí, ale potěší. Výkony obou pánů byly výborné, ale jako celek to bylo na můj vkus až moc uřvané. Petr Rychlý skvěle improvizoval, když se něco pokazilo. Režijně bylo představení také velmi dobré. Dá se tedy doporučit.
Čiko  50 %
10.7.2022 | 916 hodnocení
+ souhlasím
Francouzským komediím se vždy dařilo spíše na filmovém plátně, než na jevišti. Příběh není snadno uvěřitelný, leč předvídatelný. O něco přesvědčivější je Petr Rychlý, Luboš Veselý chvílemi nudí svou monotónností, zejména v některých delších monolozích. Uvidíme, jestli tato inscenace přitáhne diváky...
RaB  70 %
21.6.2022 | 282 hodnocení
+ souhlasím
Příjemná konverzační hra s komediálními i dramatickými chvilkami. Oba herci v naprostém souznění a perfektní režie O. Rychlého dala oběma hercům možnost vyniknout.
Typická zájezdovka, která se bude líbit.
Kjell  70 %
19.6.2022 | 20 hodnocení
+ souhlasím
75%.Viděno na předpremiéře v K. Varech. Pro mě ohromné pozitivní překvapení. Od autorů mě bavila hra Jméno, ale toto je ještě lepší text. A oba herci ve skvěle šlapající symbióze spolu s nápaditou režií dokázali konverzačku udržet v tempu celou dobu. Prosmějete se jí, zároveň má duši i myšlenku. Jak Veselý, tak Rychlý mají své krásné momenty, a když se zatlačí na pilu, tak účelně. Není to v jádru politické divadlo, kterému by hrozilo vyvanutí. Proto si asi časem dopřeji znovu.
Kreatura13  50 %
25.1.2023 | 24 hodnocení
Jan Ledovka  50 %
4.11.2022 | 26 hodnocení
LavinieCamui  60 %
26.6.2022 | 645 hodnocení

Komentáře uživatelů nevyjadřují stanovisko redakce. Názory jednotlivých redaktorů nemusejí vždy vyjadřovat stanovisko celé redakce.