Divadlo Metro

Kamil Střihavka

Tolik hlav

Premiéra: 26.4.2015. Dramaturgie: Ivana Slámová. Výprava: Milan David. Režie: Kamil Střihavka.
Původně uváděno v Baráčnické rychtě.
2:50


Silný příbeh o přátelství na pozadí rockové muziky 70. let.
Divadlo Metro
Hodnocení inscenace
Redakce
53 %
Uživatelé
67 %
Hodnocení redakce
Jiří Landa 60 %
Helena Grégrová 60 %
Jan Pařízek 40 %
Chci vidět - přidat do seznamu
Volby

Hodnocení

Hodnocení redakce:
Jiří Landa 60 %
(zadáno: 29.4.2016, počet hodnocení: 2731)
přínosný / zajímavý komentář
65% Inscenace na mě zapůsobila tím, jak přesně dokázala vykreslit atmosféru doby kolem roku 1980. Přestože se v textu nacházela spousta ohraných situací, celek byl poskládán tak, že mě vlastně i závěrečné rozuzlení překvapilo a zasáhlo - ostatně podobně jako krásně zpracovaná dojemná scéna s matkou, kterou citlivě ztvárnila Z. Hadrbolcová. Pěkná souhra J. Dolanského a J. Zadražila, jejich "bratrský" vztah jsem jim věřil, stejně jako rockerské sny a zapálení pro takového koníčka. Zkrácení první části by však inscenaci hodně pomohlo. Pěkná jízda na chvílemi příjemné, ale i hořké vlně nostalgie.
Helena Grégrová 60 %
(zadáno: 28.4.2016, počet hodnocení: 1261)
přínosný / zajímavý komentář
65 %. Já to věděla! Rockeři mají něžnou duši. ;) Za scénu, v níž po pohřbu otce rozmlouvají matka se synem, bych Kamila Střihavku nominovala na Pozlacený Williamův brk, jak jsem byla dojatá. Škoda jen zbytečně zdlouhavé první části inscenace, několik pasáží opravdu volalo po škrtech. Rozhodně ale doporučuji k návštěvě, je to celé takové osvěžujícím způsobem "jiné".
Jan Pařízek 40 %
(zadáno: 8.6.2015, počet hodnocení: 662)
přínosný / zajímavý komentář
Mrzí mě to, ač jsem K. Střihavkovi přál vydařenou inscenaci, tak bohužel musím přiznat, že mě tato hra spíše zklamala. Z mého pohledu je to dosti slabé hlavně po textové a dějové stránce, zvláště vzhledem k celkové délce hry. První část má přes 90min a zase tolik se tam toho nestane. Druhá část je sice kratší, vážnější a též dojemnější. Ale přišlo mi to skoro až jako z nějakého špatného filmu. Průhledné, kýčovité a odtažité. Jako klad vidím hlavně několik podařených scén z první poloviny, doprovodnou hudbu, určité přiblížení atmosféry dané doby a herecké výkony J. Zadražila a J. Dolanského.
Hodnocení uživatelů:
Barka 70 %
(zadáno: 14.11.2017, počet hodnocení: 122)
přínosný / zajímavý komentář
Námět je dobrý, výprava a kostýmy také, herecké výkony super. Soundtrack geniální. Ale je to nekonečně dlouhé a vlastně se tam toho moc neděje. Z inscenace je prostě cítit, že Střihavka je muzikant, ne režisér. Chtělo by to velký zásah dramaturga. Ale celkově je toto dílo velmi sympatické, minimálně tedy pro diváky, kteří mají k undergroundové kultuře a máničkám vřelý vztah :)
Azbzcz 70 %
(zadáno: 6.11.2017, počet hodnocení: 1)
přínosný / zajímavý komentář
Dolansky hrat skutecne umi a tu postavu jsem mu veril, super misty, u Zadrazila uz to bylo misty civilnejsi ale taky si odehral svoje, pani Hadrbolcova tam neni o kvalitach herce pochyb, zatimco Leichtova zni vylozene civilne misty, sve repliky jako by jen odrikavala v teto hre.
Myslim, ze ponekud useknuty konec odrazi tehdejsi realitu, nesnizoval bych kvuli tomu hodnoceni. Za me tak 65 % , hra misty pobavila v dialogovejsi prvni casti, uprimne jsem se zasmal.
Plšík 60 %
(zadáno: 11.6.2017, počet hodnocení: 278)
přínosný / zajímavý komentář
65%
Diogenes 60 %
(zadáno: 19.5.2017, počet hodnocení: 26)
přínosný / zajímavý komentář
Mělo to příběh se zajímavým rozuzlením, velmi dobré herecké výkony, ale...nic navíc, co by mě chytlo. Určitě doporučuji pro milovníky (nejen) rockové hudby 70. let.
Jeannetta Mayer 80 %
(zadáno: 10.4.2017, počet hodnocení: 20)
Bez 70 %
(zadáno: 12.11.2016, počet hodnocení: 70)
Fyddo 70 %
(zadáno: 23.3.2016, počet hodnocení: 24)
Petullkaaa 60 %
(zadáno: 11.10.2015, počet hodnocení: 38)
Denisa H. 60 %
(zadáno: 10.10.2015, počet hodnocení: 131)
přínosný / zajímavý komentář
Ani herci hrající jak o život nemohou zachránit nepříliš dobrý scénář příběhu, který vůbec negraduje. Opravdu, nebýt vynikajícího nasazení hlavní dvojice (zejména Jana Zadražila), skoro by se dalo představení označit jako školní (byť mírně nadprůměrné). Mrzí mě to, vůči autorovi, potažmo vůči jeho splněnému snu. Rozhodně by chtělo vypilovat a zkrátit. A tak z mých 60 % náleží 40 hercům a zbylých 20 námětu, vtipům, milým retrospektivám a pár dobrým režijním nápadům...
Sluha 70 %
(zadáno: 23.9.2015, počet hodnocení: 121)

Komentáře uživatelů nevyjadřují stanovisko redakce. Názory jednotlivých redaktorů nemusejí vždy vyjadřovat stanovisko celé redakce.