Hudební divadlo Karlín

Jak se dělá muzikál

Premiéra: 20.3.2019. Choreografie: Pavel Strouhal. Dirigent: Kryštof Marek. Režie: Antonín Procházka.
HDK Junior
1:20x


Zábavný pohled do divadelního zákulisí, jak vzniká muzikál - dělat muzikál opravdu není nic obtížného. Stačí zvládnout zpěv při zánětu hrtanu, hrát s horečkou, stepovat s vyvrtnutým kotníkem. Nebo se tvářit se vesele, i když ti odpoledne přejeli tvého oblíbeného kocoura. Anebo být dvě hodiny navlečen do brnění, nebo stát v průvanu oděn jen svým talentem (což je leckdo velmi nalehko)...
D7+
Hudební divadlo Karlín
Hodnocení inscenace
Redakce
40 %
Uživatelé
70 %
7071000
Hodnocení redakce
Michal Novák 40 %
Chci vidět - přidat do seznamu
Volby

Hodnocení

HODNOCENÍ REDAKCE:
Michal Novák 40 %
(zadáno: 5.5.2019, počet hodnocení: 1024)
přínosný / zajímavý komentář
Jevištní procházka zákulisím vzniku muzikálové inscenace obsahuje řadu bodů: průvodní slovo režiséra (jeho ostrovtip míří spíše na dospěláky), přeexponované zobrazení situací ze zákulisí příprav (děcka si odnesou zkreslenou informaci o divadelní práci, nadsázku nerozšifrují), herci vyseknou parádní čísla ze svého arsenálu (spokojeni všichni), slovní pohled do orchestřiště (školometský výklad dirigenta Kryštofa Marka) a sekvence z vybraného muzikálu uváděného v HDK, jakože finále (hurá, muzikál je hotov). Myslím, exemplární případ, jak nemá vypadat dramaturgie edukativního projektu pro 7+.
HODNOCENÍ UŽIVATELŮ:
Fedorocko 60 %
(zadáno: 3.5.2019, počet hodnocení: 509)
přínosný / zajímavý komentář
Zejména díky recenzím jsem čekal trošku více. Nebylo to dlouhé,ale mohlo to být nabito ještě více úryvky
z předcházejících představení v HDK.
RaB 90 %
(zadáno: 21.4.2019, počet hodnocení: 47)
přínosný / zajímavý komentář
Skvělé přestavení kterému vévodí Markéta Procházková, Noid a zejména Iva Pazderková. Rozhodně to není jenom pro děti ale i pro dospělé - zábavné, hravé, veselé se skvělými výkony (oceňuji zejména nejlepší čísla z Bonnie a Clyde a Sestry v akci). Jen mi chvílemi přišly zbytečně dlouhé promluvy režiséra, nicméně vzhledem k typu představení byly nutností.
DivadelniFan 80 %
(zadáno: 21.4.2019, počet hodnocení: 191)
přínosný / zajímavý komentář
Tolik jsem rozhodně nečekal! Příjemné překvapení. Skvěle jsem se bavil! Geniální Iva Pazderková, které sekundovaly neméně skvělé M. Procházková, B. Šampalíková a D. Býmová. Z mužů vynikal především Denny Ratajský. Diváky pobavil mluveným slovem i Kryštof Marek, který bývá většinou k divákům otočený zády jakožto dirigent. Toto představení uvidím rád ještě jednou :-).
Martin21 80 %
(zadáno: 21.3.2019, počet hodnocení: 334)
přínosný / zajímavý komentář
Velmi povedené, nad mé očekávání. Jen v druhé půli bych vybral možná jiná hudební čísla. Obsazení za mě vévodí Iva Pazderková s Noidem :-)
Skliba 80 %
(zadáno: 21.3.2019, počet hodnocení: 2)
přínosný / zajímavý komentář
Je to takové dílko pro muzikálového fandu, který muzikály v Karlíně viděl a má rád divadlo. Je to teď v módě, jak je seriál Zkáza Dejvického divadla tvořit věci o divadle, ale mě moc baví. Oproti Času růží nebo Kvítku mandragory to je fakt vtipný kousek. Viděli jsme ho na generálce a fakt jsme se bavili, vůbec to není jenom pro děti. Všichni hrajou a zpívají s takovým elánem, že se do každého, kdo tam hraje musíte zamilovat. Rozhodně na něj půjdu ještě jednou, protože takhle má vypadat, když se baví herci na jevišti i diváci v hledišti a nemusí to být ani sprostý anebo laciný.
Papirek32 70 %
(zadáno: 25.10.2019, počet hodnocení: 147)
Zachardi 30 %
(zadáno: 28.5.2019, počet hodnocení: 29)

Komentáře uživatelů nevyjadřují stanovisko redakce. Názory jednotlivých redaktorů nemusejí vždy vyjadřovat stanovisko celé redakce.