Divadlo F. X. Šaldy Liberec [Malé divadlo]

Společenstvo vlastníků

Premiéra: 22.8.2021 | 1:30x
Komedie o malých českých sousedech a jejich velkých starostech. Dohodnou se na prodeji nepotřebných půdních prostor, aby získali peníze na opravy společného zařízení? Nebo je důležitější, kolikrát se kdo sprchuje? Místo konstruktivní dohody o praktických věcech se zaplétají do nesmyslných, ale o to vášnivějších hádek o absurdní hlouposti...
Divadlo F. X. Šaldy Liberec
Hodnocení inscenace
Redakce
80 %
Uživatelé
81 %
8171000
Hodnocení redakce
Pavel Širmer 80 % Tip Pavel Širmer
Chci vidět - přidat do seznamu

Volby

Hodnocení (8)

HODNOCENÍ REDAKCE
Pavel Širmer  80 %  Tip Pavel Širmer
(zadáno: 27.4.2022, počet hodnocení: 1808)
+ přínosný / zajímavý komentář
75%. Úspěšná komedie J. Havelky se po pražské inscenaci a filmu objevila na repertoáru několika regionálních divadel. Na míru liberecké inscenace režiséra Š. Dominika bylo hlediště Malého divadla pozměněno, diváci sedí kolem herců hrajících uprostřed. Tomuto řešení jsou uzpůsobeny i další složky. Ve výkladu charakterů se jde do velké hloubky a ansámbl je veden k méně „divadelnímu“ herectví. Blízký kontakt umožňuje sledovat nejmenší detaily. Tým vychází z textu, ale v drobnostech se nebojí i jiných možností řešení. Liberecká inscenace srovnání s jinými provedeními nejen snese, ale zároveň v něm obstojí.
HODNOCENÍ UŽIVATELŮ
Franz.K  70 %
(zadáno: 3.7.2022, počet hodnocení: 27)
přínosný / zajímavý komentář
Uděláno fakt vtipně. To jo. A mám ty lidi rád, ale originál je jen jeden, takže nemůžu dát sto. Ale super, díky!
Čiko  70 %
(zadáno: 23.8.2021, počet hodnocení: 862)
přínosný / zajímavý komentář
Povedená premiéra, zdařilý výběr herců do jednotlivých rolí. Oceňuji pár vtipů navíc a obecně se mi zdá tato inscenace vtipnější, než jiná zpracování této hry.
Herecky se mi líbili zejména Karolína Baranová a Jakub Albrecht. Dobrý byl také Jaromír Tlalka, respektive byl "uvěřitelně nesympatický" negativista. Myslím, že pár repríz z toho vybrousí inscenaci, kterou budou liberečtí (a snad nejen) diváci vyhledávat.
DZ73  90 %
(zadáno: 22.8.2021, počet hodnocení: 12)
přínosný / zajímavý komentář
To je tak, když jdete na komedii a ona splní vše, co od komedie očekáváte a přidá i něco navíc. To je tak, když divadelní inscenace předčí úspěšný film. Závěr kousající do současné politické situace u nás je ten BONUS navíc.
Asi není úplně fér vyzdvihovat jednotlivce v takto skvěle týmově sehraném kuse, ale jedno vyzdvihnutí si nemohu nechat pro sebe. Karolína Baranová, klenot libereckého divadla. Skvělá..... Ale opravdu bych nerad snižoval výkon všech Vlastníků, protože byli úžasné a úžasní.
Doporučuji.
MajdaLena  90 %
(zadáno: 6.2.2022, počet hodnocení: 22)
Strakoliber  90 %
(zadáno: 18.10.2021, počet hodnocení: 41)
Coward  70 %
(zadáno: 15.10.2021, počet hodnocení: 248)
Slávka  90 %
(zadáno: 20.9.2021, počet hodnocení: 53)

Komentáře uživatelů nevyjadřují stanovisko redakce. Názory jednotlivých redaktorů nemusejí vždy vyjadřovat stanovisko celé redakce.