Studio DVA divadlo

Revizor

Premiéra: 19.8.2020
Překlad: Zdeněk Mahler. Dramaturgie: Eva Holubová, Adam Holub. Výprava: Jana Bačová-Kroftová. Hudba: Kryštof Marek. Pohybová spolupráce: Martin Pacek. Úprava a režie: Eva Holubová.
Brilantní satirická komedie, které léta neubrala nic na aktuálnosti. Zrcadlo nás samotných, zrcadlo, které se neposmívá, ale nutí ke smíchu, jako vytříbená anekdota, která uhodí hřebíček na hlavičku. V každé společnosti se vždycky najdou skrytí namyšlení úplatkáři i ustrašení pochlebovači, a mnohdy až teprve nevinný omyl odhalí skutečné charaktery a vztahy...
D12+  
Studio DVA divadlo
Hodnocení inscenace
Redakce
-
Uživatelé
56 %
56141000
Chci vidět - přidat do seznamu
Termíny představení
30.10.So14:00 vstupenky
13.11.So19:00 vstupenky
21.11.Ne14:00 vstupenky
7.12.Út19:00 vstupenky
14.12.Út19:00 vstupenky
Divadlo Bolka Polívky

Volby

Hodnocení (14)

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ
Čiko  50 %
(zadáno: 22.8.2021, počet hodnocení: 770)
přínosný / zajímavý komentář
Inscenace plná průměrnosti. Průměrné herecké výkony, průměrná režie... A nějak se ten Revizor z té průměrnosti na českých jevištích už řadu let ne a ne vymanit. Byť ji mám rád, iritovalo mě poskakování (1.polovina) a halekání (2.polovina) Sabiny Remundové, která se na roli dcery hejtmana příliš nehodí. Dobře hrál Bohumil Klepl v roli hejtmana a Václav Jílek v menší roli poštmistra. Kryštof Hádek je vhodný na roli floutka , ale místy by mohl ubrat. Neurazí, nenadchne.
Taboreo  10 %
(zadáno: 22.8.2021, počet hodnocení: 35)
přínosný / zajímavý komentář
Velmi slaby kus. Hadek je pan herec, ale samotna hra utrpna.
Martin21  50 %
(zadáno: 21.8.2021, počet hodnocení: 372)
přínosný / zajímavý komentář
Průměrné představení. Alt Kronerová, Remundová.
J.anek  40 %
(zadáno: 9.8.2021, počet hodnocení: 361)
přínosný / zajímavý komentář
Eva Holubová se pustila do režírování. Výsledek je tristní. Inscenace bez výkladu, bez názoru, bez nápadu. Respektive - každý nápad herců jí byl dobrý.
Zuzanu Kronerovou nechala mluvit slovensky, aniž by se to namáhala vysvětlit. Činovníci města jsou nijací, nemají žádnou osobitost. Na nevýrazné scéně je jediným nápadem nábytek na kolečkách. Poselství ovšem nenese žádné.
Kronerová, Klepl i Hádek jsou skvělí herci, bez jednotné režijní vize to ale zkrátka nefunguje. Škoda.
Přesto to nebyl špatný večer - tvrz Divice je totiž náramné prostředí.
Rejpalka  70 %
(zadáno: 11.7.2021, počet hodnocení: 124)
přínosný / zajímavý komentář
Nevím, jestli je to radostí z (snad) konce korony a venkovního prostředí, ale bavila jsem se téměř celou dobu. Hodnocení snižuji o klasické české přestavby scény (protože proč by se nad tím někdo zamyslel, že), hluk z okolních produkcí a o ty nekřesťanské ceny (800 Kč za plastovou židli je extrém). Viděno na letní scéně Studia Dva na Výstavišti.
Jana Králová  40 %
(zadáno: 27.8.2020, počet hodnocení: 8)
přínosný / zajímavý komentář
Klasický příběh v podání Studia DVA mě nezaujal. I když pan Klepl i pan Hádek byli naprosto skvělí, celá hra byla příliš rozjuchaná, čímž se ze hry vytratil vtip a celkově příběh. Revizora jsem viděla již ve třech různých zpracování a toto bohužel zklamalo.
Jakubson  80 %
(zadáno: 20.8.2020, počet hodnocení: 84)
přínosný / zajímavý komentář
První půlka je delší a vláčnější, ale to se snad během několika repríz usadí. Velmi dobré výkony Zuzany Kronerové a Kryštofa Hádka, kterým se v menších rolích vyrovnávají Radim Madeja, Václav Liška a Roman Štabrňák. Herecké zklamání je Sabina Remundová, která zde předvádí svoji divadelní klasiku posledních let (pravdou je, že její poloha ve druhé polovině byla mnohem lepší). V jiných inscenacích to možná funguje, ale zde ne. Jinak velmi příjemný večer s dobře uchopenou klasikou.
Marsden  40 %
(zadáno: 20.8.2020, počet hodnocení: 12)
přínosný / zajímavý komentář
Mozna nejaka spatna konstelace hvezd, ale tak zbytecne predstaveni jsem dlouho nevidel. Na divakuv usmev funguji dve hlavni veci - sprosta slova a prestavka.
Anca.rambo  50 %
(zadáno: 29.9.2021, počet hodnocení: 61)
Jana Krátká  70 %
(zadáno: 18.9.2021, počet hodnocení: 19)
Pavel.Tomas  80 %
(zadáno: 19.8.2021, počet hodnocení: 125)
Jan@valek.eu  80 %
(zadáno: 25.8.2020, počet hodnocení: 18)
Firestone  60 %
(zadáno: 21.8.2020, počet hodnocení: 41)
Tomas.bajus@gmx.com  60 %
(zadáno: 25.9.2020, počet hodnocení: 4)

Komentáře uživatelů nevyjadřují stanovisko redakce. Názory jednotlivých redaktorů nemusejí vždy vyjadřovat stanovisko celé redakce.