Profil uživatele

Hana.kubikova

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Helena Grégrová: 9 % (14)
Veronika Boušová: 10 % (9)
Jan Pařízek: 12 % (18)
Anežka Hrebiková: 13 % (11)
Michal Novák: 13 % (6)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: 1 2 >

(zadáno: 8.3.2013)
Jak jsem se ztratil aneb Malá vánoční povídka - Divadlo v Dlouhé: 100 %
Shlédnuto po 10 letech a stále skvělé. Ani ti herci nějak nestárnou:-)
(zadáno: 1.7.2016)
Poslední trik Georgese Mélièse - Divadlo Drak: 100 %
Velký zážitek na festivalu Prague Nonverbal v La Fabrice. Kombinace divadla, stínohry, filmových dotáček, kouzelnických triků, loutkohry. Kouzelná věc.
(zadáno: 30.9.2016)
Slzy ošlehaných mužů - Divadlo Vosto5: 100 %
Poeticky zpracovaný drsný příběh smrti Hanče a Vrbaty. Kombinace herců a loutek s vtipným zapojením televize. Národní sebeuvědomění na konci éry Rakouska-Uherska. A Krakonoš se sojkou bonzačkou na konec. Vtipné to bylo, z první řady jsem si to fakt užila. Hanči, jdu k tvé mohyle!
(zadáno: 21.4.2017)
Walls & Handbags - Losers Cirque Company: 100 %
Wow! Nutno vidět! Úžasný malý kluk, který poletuje vzduchem. Vypracovaná těla tanečníků. Špičková akrobacie. Fakt jsem si to užila:-)
(zadáno: 8.3.2013)
U kanónu stál aneb bitva u Hradce Králové - Divadlo Drak: 100 %
Shlédnuto v Naivním divadle v Liberci, velmi povedená a zábavná inscenace.
(zadáno: 14.4.2016)
Ucpanej systém - Dejvické divadlo: 100 %
Výborné, opravdu jsem se skvěle bavila. Dobře napsaná hra a výteční herci z Dejvic.
(zadáno: 8.3.2013)
Bůh masakru - Činoherní klub: 90 %
(zadáno: 24.2.2015)
Amundsen kontra Scott - Divadlo Drak: 90 %
Jemné, snivé, působivé, krasosmutné...
(zadáno: 14.4.2016)
Bratři Karamazovi - Činoherní klub: 90 %
Moji první Karamazovci, líbily:-)
(zadáno: 11.3.2016)
Drama v kostce, pokus 2 - Mystérium skutečnosti - Studio Ypsilon: 90 %
Nějak se mi v poslední době daří chodit na divadlo na divadle. Ale tohle bylo moc příjemné představení, které diváka vtáhlo.
(zadáno: 22.1.2016)
Myši Natalie Mooshabrové - Divadlo Husa na provázku: 90 %
Neuměla jsem si představit, jak inscenovat Fuchse, resp. jak inscenovat Myši Natalie Mooshabrové na jevišti. Knižka je tak temná, groteskní... Pitínskému se to ale podařilo, tahle inscenace funguje. A skvělá Ivana Hloužková. (viděno v Arše 21.1.2016)
(zadáno: 24.2.2017)
Želary - Městská divadla pražská: 90 %
(zadáno: 16.6.2017)
Čtyřlístek! - Klicperovo divadlo Hradec Králové: 90 %
Dost infantilní, ale taky velká legrace. "Ak niesi moja, tak potom neviem čia si, aneb Pinďa nebude sedět v koutě". Napaditá scéna a hodně nakažlivá muzika. Na večerním představení byla spousta dětí, ale musím uznat, že popkulturními odkazy se bavily i mnohem starší ročníky.
(zadáno: 24.2.2017)
Achich... - Divadlo F.X.Šaldy Liberec: 90 %
(zadáno: 14.4.2016)
Muž bez minulosti - Dejvické divadlo: 80 %
Moc jsem si od téhle hry neslibovala, prostě Kaurismaki, ale bylo to překvapivě dobré a David Novotný mě opravdu překvapil
(zadáno: 14.4.2016)
Polední úděl - Divadlo v Dlouhé: 80 %
Zajímavé jevištní zpracování, výborné herecké výkony, ale poněkud dlouhé a upovídané... Židle - viz níže.-)
(zadáno: 11.11.2016)
Plovárna - Bratři v tricku: 80 %
Myslela jsem, že to bude mít trochu větší švih. Ale jinak se mi to líbilo, vcelku poetické, s minimem rekvizit a přesto to zcela vystihlo ducha předlohy.
(zadáno: 8.3.2013)
Mickey Mouse je mrtvý - Divadlo F.X.Šaldy Liberec: 80 %
Zjevně jsem tu zvyšovala věkový průměr, tak mě to pobavilo. Zábavná šílenost.
(zadáno: 14.4.2016)
Vykřičené domy - Divadlo v Dlouhé: 80 %
Zajímavá hra, pak jsem si ale pustila rozhlasové zpracování, a to mě nadchlo přece jen o kapku více
(zadáno: 11.3.2017)
Na moři, zírám nahoru - Národní divadlo: 80 %
Zvláštní, poetické, vtipné, zamotala jsem se jen občas:-) Ze scény s 10 automatickými pračkami by byl rozhodně nadšený můj autistický syn. Nečekané představení. Vynikající LUcie Polišenská a zábavný Jiří Suchý z Tábora. A písnička o Sylvii, která umí skákat proti proudu, mi bude ještě dlouho znít v uších.
(zadáno: 20.4.2018)
1984 - Divadlo Petra Bezruče: 80 %
85% - viděno při hostovačce v Celetné. Výborná Kateřina Krejčí, zajímavá scéna i režie, trochu navíc a dlouhé byly dotáčky ze současnosti na téma život v socialismu.
(zadáno: 20.4.2018)
Klub rváčů - Činoherní studio Ústí nad Labem: 80 %
Těšila jsem se. Můj oblíbený Palahniuk, legenda, která tohle zpracování předchází (světová premiéra, nastudování povolil Činoheraku sám autor), nadšené recenze... No, bylo to dobré, ale má očekávání byla asi přehnaná, kniha je lepší. Na divadle se z toho téměř vytratil humor, zbylo hodně brutality. Dáma v první řadě to neunesla a zkolabovala, muselo se přerušit představení a volat sanitka (ještěže má Marek Němec tolik zkušenosti z tech doktorských seriálů, první pomoc zvládl na jedničku). Hodně akční, fyzicky náročné, výborný Nemec i Plouhar, melo to spád, ale...
(zadáno: 14.4.2016)
Červená - Divadlo v Řeznické: 70 %
Vcelku povedené a ještě navíc edukativní představení:-)
(zadáno: 23.4.2018)
Mikve - Národní divadlo: 70 %
Pohled do života ortodoxní židovské komunity je dost exotika, takže + bod. Na druhou stranu mi nepřišlo úplně šťastné obsazení. Z 8 žen je jich polovina o generaci až dvě starší, než jejich postavy mají dle logiky věci být. Jasně, při premiéře před 10 lety jim bylo o deset míň, ale Boušková (63) jako žena po porodu? Neustále se hihňající Janžurová (76) s dcerou na vysoké? Zvlášť, když správná židovská žena začíná rodit v 18? Nakonec tedyhlavně přehlídka významných žen Národního divadla (Janžurová, Salzmannová, Medvecká, Hybnerová), aneb to máme štěstí, že je vidíme ještě všechny pohromadě...

Další stránky hodnocení: 1 2 >