Profil uživatele

Idego

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jiří Landa: 12 % (11)
Lukáš Dubský: 15 % (11)
Pavla Haflantová: 16 % (5)
Helena Grégrová: 19 % (9)
Jiří Koula: 19 % (13)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: < 1 2

(zadáno: 6.3.2013)
(zadáno: 6.3.2013)
(zadáno: 10.11.2013)
(zadáno: 10.11.2013)
(zadáno: 6.3.2013)
(zadáno: 10.11.2013)
(zadáno: 6.3.2013)
(zadáno: 6.3.2013)
Tohle byla první inscenace, která mě kdy v Buranteatru opravdu zklamala. Připadalo mi, že Burani opouštějí hloubku a vydávají se směrem MDB, směrem jednoduchosti s potenciálem oslovit širší publikum. Držel to jen Isteník.
(zadáno: 15.10.2018)
Sled obrazů, z nichž některé jsou v jednotlivostech až geniální, jiné nudné, ale představení bohužel nefunguje jako celek a ? krom neustálého kladení kontrastu mezi nadšenou revoluční francouzskou mládež a šeď reálného komunismu v Československu ? nemá žádnou pointu. Většinu času jsem se nudil a bylo mi líto herců, kteří hráli perfektně, žel nepříliš vydařený scénář.
(zadáno: 28.5.2019)
Nesedly mi ani herecké výkony, ani zpracování. Zdeněk Maryška i Lucie Trmíková hrají zbatečně teatrálně, vůbec ne civilně, a konkrétně Maryška zní jak z nějaké velice špatné české pohádky. Taky nechápu, proč měl režisér potřebu Bergmana obohacovat o komediální prvky a skákat z dramatu do frašky. Naprosto to zabíjí i těch pár vzácných momentů vypjatých emocí. Místo bušení srdce u nervydrásajících vypjatých dialogů, jak je na Bergmana zvykem, toto představení nudí a uspává. Chudák Bergman.
(zadáno: 10.11.2013)
(zadáno: 13.6.2017)
Další zklamání 42. sezóny HaDivadla. Odchod Mariána Amslera je citelně znát. HaDivadlo se plácá v zoufalosti najít svoji novou identitu a tato hra je jedním ze symptomů. Nuda, kterou občas prosvitne myšlenka, jen aby v zápětí zase zmizela v temnotě - bohužel ne směšné.
(zadáno: 13.9.2020)
Myslel jsem, že jdu na "pohádku" s humorem černým jako v Panu Polštářovi, kde se dětem uřezávají ručičky a člověka mrazí zatímco se zajíká smíchy. Tohle je ale opravdu pohádka v tom nejhorším smyslu blbé zápletky, tupých dialogů a přehrávání. Pro dospělé je to leda sexuálníma narážkama. O brutalitě Konga je tu 5 minutová mini scéna, takže deep to taky moc není, a jinak je to slátanina na úrovni socialistické televizní estrády, kde je vrcholem "humoru" náznak, že někdo "ho má malýho". Takovej odpad bych čekal v MDB, ne v Redutě a od McDonagha. Měl jsem o přestávce odejít. Otřesná blbost!
(zadáno: 13.6.2017)
Něco tak hrozného jsem v jakémkoliv divadle už dlouho neviděl a ani v nejmenším bych něco tak otřesného nečekal ve svém oblíbeném HaDi. Absolutně nechápu, co se tímhle autoři snažili sdělit. Neznám originální text, netuším, nakolik byl nebo nebyl pozměněn, ale tohle představení nemá ani hlavu ani patu a ani absurdní smysl se v něm najít nedá. Otřesné.
(zadáno: 10.3.2018)
První dějství se odehrává v krabici za jevištěm, ze které se dění přenáší živou kamerou na plátno. Proč? A proč kvůli tomu chodit do divadla? To jsem se na to mohl dívat přes internet! Ve druhém dějství zjistíme, jak mají v HaDivadle výkonnou reprosoustavu, protože přes neustálé zvukové efekty není herce ani slyšet. A hlavně ten proškrtaný text vůbec nedává smysl! A všechna efektní "vylepšení" z toho dělají jen ubohý, neúspěšný pokus o velké umění. Litoval jsem, že jsem o přestávce neodešel. HaDi po odchodu Mariana Amslera hodně trpí. Za poslední dvě sezóny jsem tu viděl jen podobný odpad.
(zadáno: 13.9.2015)
Ano, Alenka má být nonsens, ale ne takový, aby se člověk musel před divadlem sjet trávou stejně jako Carol, když to psal. Tahle adaptace je jedna obrovská ujetost bez hlavy a paty. Hlavní představitelka Kocábová navíc zapomíná text a má jednu jedinou hereckou polohu, která po deseti minutách začne lézt silně na nervy. První polovinu jsme přetrpěli, do druhé jsme šli s tím, že se to třeba zlomí. Když jsem v situaci, kdy už bylo úplně jedno, jestli vnímám či nevnímám, co postavy říkají, začal blaženě usínat, moje společnost už trpěla natolik, že jsme se chvíli na to natvrdo zvedli a odešli.

Další stránky hodnocení: < 1 2