Profil uživatele

Jaroslava Šimáková

Jaroslava Šimáková
Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Lukáš Dubský: 27 % (26)
Jiří Landa: 28 % (40)
Michal Novák: 28 % (21)
Jan Pařízek: 29 % (20)
Jiří Koula: 29 % (51)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 1.3.2017)
Zastávám názor, že studentské inscenace nelze srovnávat s profesionálními. Zaslouží si ještě hájemství. Nasazení mohlo být větší. Herecky dobré (zejména Marek Šenkyřík a Ondřej Kraus). Pohybově nápadité. Je krásné vidět v těchto rolích tak mladé obsazení, násobí se tím hlavní myšlenka.
(zadáno: 6.3.2017)
Fenomén Drábek v nejlepší formě. Při této inscenaci mi došlo, jak dobrého dramatika v Davidovi Drábkovi máme. Je neomezený. A neomezenost má vždy převahu nad omezeností. Výborně! Děkuji moc! Pozor, blíží se derniéra.
(zadáno: 6.3.2017)
(zadáno: 6.3.2017)
(zadáno: 7.3.2017)
"Už bylo na čase, aby někdo začal pracovat s nenávistí k divadlu." 90 minut horečnatého přemýšlení. Není pochyb - Matěj Nytra je znamenitý dramaturg. Strhující Jaroslav Tomáš v roli Psa.
(zadáno: 8.3.2017)
"Bedřich se aktivizoval!"
(zadáno: 21.4.2017)
Síla této hry spočívá v nejednoznačnosti - nic se v ději neodvíjí tak, jak bychom předpokládali. Zdánlivě jasné podobenství vede nakonec ještě k daleko hlubšímu zamyšlení. Tím je příběh poutavý. Co naopak nepřekvapí, je bezchybná režijní práce Hany Mikoláškové, která román také bravurně zdramatizovala. Další nespornou výhodou inscenace je získání zkušeného dramaturga Vladimíra Fekara. "Myslím, že jste ďábel, otče. Ďábel sám." Určitě doporučuji.
(zadáno: 8.6.2017)
Nechápu, že ten člověk tak dobře hraje. Ano, řeč je o Janu Lepšíkovi. Díky němu se povedlo Lukanovi Kopeckému vytvořit komickou coolness s hororovou atmosférou. Mazec. Lví zásluhu na tom má i perfektní dramaturgie.
(zadáno: 14.10.2017)
Něžná moralita. Herecky tak inteligentní, že přestanete poslouchat text. Soubor DHNP nesnese srovnání. J.A.Pitínskému se opět daří dokonale používat hudbu. Milan Holenda by měl dostat Radoka za "bravurní vpadávání na scénu skříní".
(zadáno: 7.2.2015)
(zadáno: 18.12.2015)
Sikora a Dostojevský? To nejde dohromady. "S komunismem na věčné časy a nikdy jinak" je potřeba v inscenaci trochu ignorovat. Někdo to zvládne jen se sebezapřením.

Herecky i režijně silné. Doporučuji.
(zadáno: 20.5.2016)
(zadáno: 27.5.2016)
Je to bravurní. Ale asi jsem viděla nějakou méně soustředěnou reprízu. Stačilo by to asi i jako rozhlasová hra.
(zadáno: 24.2.2017)
Vidět brilantní herce, kteří ze sebe neváhají udělat kašpary, je osvěžující. Zrežírováno jako opus - to už je styl Vladimíra Morávka. Vtipné, svižné. Rozhodně doporučuji.
(zadáno: 18.3.2018)
(zadáno: 29.1.2015)
(zadáno: 7.2.2015)
(zadáno: 18.12.2015)
místy dojemné
za cestu do Brna to ale nestojí
(zadáno: 18.3.2018)
(zadáno: 28.11.2015)