Profil uživatele

Veronika K.

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Helena Grégrová: 16 % (14)
Jan Pařízek: 16 % (17)
Lukáš Dubský: 17 % (15)
Jiří Landa: 18 % (25)
Michal Novák: 21 % (18)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 22.2.2022)
Nenáročná konverzační komedie pro všechny, kdo se chtějí po náročném dní pobavit.
(zadáno: 27.1.2019)
(zadáno: 27.1.2019)
Příjemná detektivka a protože jsem neznala knižní předlohu, byla jsem celou dobu v mírném napětí, jak to dopadne. Velký podíl na vcítění se do atmosféry zimní staré Anglie vytvořily kostýmy a také scéna - čím víc napětí houstlo, tím víc dům zapadával sněhem. Chválím i herecké obsazení.
(zadáno: 1.4.2020)
Láska, vášeň, zločin a trest v předválečné tančírně. V roli Franciho vynikající po herecké i taneční stránce Marek Lambora. A za zmínku rozhodně stojí i herecký výkon Evy Režnarové. Moc se mi líbila také scéna, vytvořila dojem periferie Prahy za první republiky.

-Abyste věděli, jaké mám štěstí. A protože se tím chci chlubit. Když to neříkám, je mi, jako bych o tom sám nevěděl. Musím o tom povídat, křičet... Třebas vám!-
(zadáno: 13.4.2020)
(zadáno: 27.9.2020)
(zadáno: 2.4.2020)
Částečná úprava hry, aby se přiblížila současnému divákovi, mi nevadila. Vyzdvihnout musím hudbu, ta mě nadchla, stejně jako herecké výkony Marka Lambory, Svatopluka Skopala a Daniela Bambase. Sabině Rojkové jsem Juliinu velkou lásku k Romeovi moc nevěřila. Nejvíc mi ale lezla na nervy chůva v podání Terezy Bebarové - hlučná, prostořeká a jako by byla stále pod vlivem (režijní záměr?).
(zadáno: 30.6.2021)
Příběh, který každý zná, a tak nastudování nic moc nového nepřinese, ale úprava pro osm postav dokáže děj podat velmi přehledně, Romeo a Julie jsou romantičtí a nechybí tu ani komické výstupy. Zkrátila bych úvodní "koncert" v podání kapely Krless, protože nemám ráda středověkou hudbu a bylo to na mě zbytečně dlouhé.
Zhlédnuta premiéra 26.06.2021.
(zadáno: 27.1.2019)
Nadčasový Goldoniho text lze předložit divákům v jakékoliv době a prostředí. Bála jsem se srovnání s Národním divadlem, ve kterém Truffaldina ztvárnil Miroslav Donutil, ale tím, že plzeňské divadlo zasadilo hru do Itálie 80. let, jsem na srovnávání ani nepomyslela. Přišlo mi to vtipné. Jaroslav Matějka jako Truffaldino pobavil a hezky na sebe slyšeli s Antonínem Procházkou jako Pantalonem. Trochu mi ale vadila temná scéna s diskokoulí házejícími prasátka do hlediště.
(zadáno: 21.9.2021)
Drama smutné a bolestně pravdivé. Tleskám hlavním představitelům - Zuzaně Krónerové, Miroslavu Donutilovi, Viktoru Dvořákovi a Martinu Donutilovi, na kterých hra stojí. Ale i ostatní herci v malých rolích hráli uvěřitelně a příběh dotvářeli. Že je hra uváděna bez přestávky kvituji, přerušení by narušilo tu vypjatou atmosféru. Viděno v DJKT v Plzni 21.09.2021 (Mezinárodní festival Divadlo 2021).
(zadáno: 28.12.2019)
Sága rodin Bornů a Nedobylů v hvězdném obsazení aneb jak se dá rozsáhlý román/několikadílný seriál vtěsnat do tří hodin na jevišti. Kostýmy, uniformy a scéna navodily atmosféru poloviny 19. století a na scéně hrající muzikanti a dobře zvládnutý zpěv dobových písní děj hry příjemně oživil. Charaktery a vztahy mezi postavami jsou dobře srozumitelné, ale protože někteří herci hráli v průběhu hry více postav, divák dopředu neobeznámený s dějem může být trochu zmaten.