Divadlo Kalich [činohra]

Fabrice Roger-Lacan

Ani spolu, ani bez sebe

Premiéra: 27.1.2015. Překlad: Anežka Svobodová. Úprava: Lída Engelová, Johana Kudláčková. Výprava: Ivo Žídek. Hudba: Milan Svoboda. Režie: Lída Engelová.
2:05


Současný francouzský komediální hit. Byty renomované psycholožky a manažera marketingu dělí jen pár metrů společné chodby, ovšem oni dva jako by žili každý na jiné planetě. Shodnout se dokážou jen na jediném - že toho druhého prostě nemůžou vystát. Pod každodenními slovními přestřelkami a dohady však začne prosvítat cit, který si oba dva zprvu odmítají přiznat. Nikdo navíc netouží zůstat sám a protiklady se přece přitahují...
Divadlo Kalich
Hodnocení inscenace
Redakce
60 %
Uživatelé
75 %
Hodnocení redakce
Michal Novák 60 %
Jiří Landa 60 %
Chci vidět - přidat do seznamu
Volby

Hodnocení

HODNOCENÍ REDAKCE:
Michal Novák 60 %
(zadáno: 8.3.2015, počet hodnocení: 984)
přínosný / zajímavý komentář
S hereckým charismatem Jany Paulové tato inscenace stojí a padá. Zdánlivě tuctová hra (od samého počátku tušíme, kterým směrem se děj bude ubírat, říká to i název) vtipně rozkládá na prvočinitele „šťastnou“ osamělost aneb co to s takovým člověkem dělá. Hra také neotřele nahlédne na věčné rozdíly ženského a mužského principu. Režisérka Lída Engelová zcela správně neotevřela stavidla herecké exhibice. A věřím, že s reprízováním se David Suchařípa ve vzájemné souhře s Janou Paulovou více zabydlí...
Jiří Landa 60 %
(zadáno: 18.2.2015, počet hodnocení: 2809)
přínosný / zajímavý komentář
Komedie napsaná mile nevulgárním jazykem sice probírá nesčetněkrát dramatiky zpracovanou látku vztahů mezi mužem a ženou, nicméně překvapivě přináší řadu neobehraných vtipných situací. První (delší) část je v tomto směru zdařilejší, nicméně ani v té druhé není moc času na nudu. J. Paulové setkání s režisérkou L. Engelovou vyloženě prospělo, její výkon je příjemně umírněný - i bez zřetelné explicitnosti dokáže pointovat humorné situace. Podobná charakteristika padne i na D. Suchařípu, který by možná v porovnání obou aktérů vyšplhal ještě o příčku výš. Tak si představuji vkusnou bulvární zábavu.
HODNOCENÍ UŽIVATELŮ:
Janina.divak 90 %
(zadáno: 8.11.2018, počet hodnocení: 8)
přínosný / zajímavý komentář
Vtipné, perfektně zahrané a ze života, hlavně pro ty, co si prošli po rozvodu hledáním nového partnera. Moc jsem se pobavila. Oba herci si hru užívali a my diváci s nimi. Možná místy trochu ukřičené, ale dojem to rozhodně nezkazilo.
Michalmusek 90 %
(zadáno: 7.7.2018, počet hodnocení: 133)
Andy2009 70 %
(zadáno: 29.6.2018, počet hodnocení: 38)
Ambrozka 90 %
(zadáno: 29.4.2018, počet hodnocení: 51)
Plšík 60 %
(zadáno: 13.2.2018, počet hodnocení: 343)
Leafeltova 80 %
(zadáno: 22.1.2018, počet hodnocení: 59)
Teddy 80 %
(zadáno: 10.11.2017, počet hodnocení: 78)
KarelK 60 %
(zadáno: 2.11.2017, počet hodnocení: 43)
Coward 100 %
(zadáno: 27.10.2017, počet hodnocení: 177)
přínosný / zajímavý komentář
Nevím, kdy jsem se naposledy v divadle takhle pobavil - je to zkrátka velmi vtipná komedie. Výkony obou herců jsou srovnatelné, dokonalé, dobře se doplňují. Taky mě několikrát potěšila improvizace. Skvělé představení, vřele doporučuji!
Monty70 70 %
(zadáno: 10.2.2017, počet hodnocení: 61)
Antonio 80 %
(zadáno: 4.1.2017, počet hodnocení: 56)
přínosný / zajímavý komentář
Janu Paulovou mám rád fajn hra spokojenost.
Romana35 70 %
(zadáno: 9.9.2016, počet hodnocení: 106)
přínosný / zajímavý komentář
Výborně zahrané. Jana Paulová ve své roli skvělá, David Suchařípa zdatně sekunduje. Povedené představení.
Sidl 60 %
(zadáno: 8.2.2016, počet hodnocení: 19)
Tomass 80 %
(zadáno: 23.6.2015, počet hodnocení: 49)
přínosný / zajímavý komentář
Velmi dobré!
Čiko 50 %
(zadáno: 3.2.2015, počet hodnocení: 580)
přínosný / zajímavý komentář
Z uváděných inscenací s Janou Paulovou v Kalichu patří tato rozhodně k těm slabším. Téma je už v názvu a nic nového vás nepřekvapí. Tohle by se mohlo hrát klidně i 3 hodiny, ale mně by byla příjemnější délka 1:20. Zkrátka je to tak trochu o ničem.
Kvapnik25 90 %
(zadáno: 31.1.2015, počet hodnocení: 53)
přínosný / zajímavý komentář
Musím říct, že premiéra se povedla na výbornou ani v jedné chvíli nebylo místo, kde bychom se nudili - od začátku do konce to prostě jelo. Velmi skvělá souhra obou herců. Oba dokázali i v jistých momentech skvěle improvizovat. Víc asi prozrazovat nebudu pěkně si zajděte :-)
Martin21 60 %
(zadáno: 27.1.2015, počet hodnocení: 299)

Komentáře uživatelů nevyjadřují stanovisko redakce. Názory jednotlivých redaktorů nemusejí vždy vyjadřovat stanovisko celé redakce.