Profil uživatele

Ivo Železný

Místo emajlové adresy jen jméno Ivo Železný.
Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Helena Grégrová: 17 % (64)
Jan Pařízek: 18 % (48)
Jiří Koula: 18 % (61)
Michal Novák: 18 % (36)
Jiří Landa: 19 % (89)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > >>

(zadáno: 17.3.2019)
Agitka důstojně se tvářící. Jen není zřejmé za co.
T. P. Blbý?
I. Ž. Lhostejný. Což je u agitky blbý.
(zadáno: 20.5.2019)
Nezapomenutelné představení!
(zadáno: 17.9.2020)
Americká dramatika se vším všudy. Profesionální, se všemi ingrediencemi v očekávaném poměru, sentiment na můj vkus nanášený špachtlí, ale občas proč ne. V tomto případě provedená česky nadneseně podle ryze české zásady sranda musí bejt, i kdyby... A navíc od výsostných profesionálů, Petra Kostky a Carmen Mayerové. (Petra Kostku jsem zažil s Františkem Němcem v představení Pan Halpern a pan Johnson na jevišti Ungeltu na jeho 80. narozeniny - na den - 11/6/2018.) Potlesk vestoje.
(zadáno: 9.12.2019)
Velmi příjemná komedie, no komedie. Spíš velká sranda na dost vážnou notečku. Hutný text, žádná řachanda, dobře a s chutí zahraná. Plná spokojenost.
(zadáno: 5.9.2020)
Jak to kulantně zakulatit. Raději vůbec. Takže mohlo to být lepší i horší, ale dopadlo to takto. Snad jediná konkrétní drobnost. Z četby Hrabala jsem si odnesl dojem tichého vychutnávání češtiny. Ne vyřvávání.
(zadáno: 20.3.2019)
Další tip top dívadlo. Vynikající černá komedie, zatím zdaleka nejlepší kus od Petra Kolečka ve vynikajícím provedení pánů Ondřeje Pavelky, Jakuba Prachaře a Marka Taclíka. Režie Vojtěch Kotek.

Hraje se v hospodě v předsálí. Pozor, vpouští se jen pár minutek před představením. Je vhodné utábořit se v divadelní kavárně v průjezdu dostatečně včas, je tam jen pár stolků.
(zadáno: 10.3.2020)
Ivo Železný
9. března 2018 ?
Divadlo Aqualung v Žižkovském divadle Járy Cimrmana - Pan Hus aneb Tenkrát v Kostnici

Příjemná ptákovina. Aqualung jsem viděl poprvé a do včerejška naposledy před téměř deseti lety na Lodi Tajemství. Na stejném představení Bém seznamoval Gazdíka s kulturou v hlavním městě, které měl týden spravovat.
(zadáno: 15.9.2019)
Absurditky rád, ale tato mi nesedla. Nejspíš kvůli téměř stoprocentní předvídatelnosti děje. Psalo se a hrálo se podle odvěkého mustru. S tím herci nemohli nic ucloumat.
(zadáno: 3.4.2019)
Výborně napsaná, brilantně zahraná komedie na vážnou notečku. Spousta srandy, ale jak už to u chytrých komedií bývá, v permanenci zdaleka není jen bránice. Ne nadarmo ve hře hraje i originální plakát Prázdnin v Římě.
Nejlepší odpověď Jana Hrušínského bezmozkům a neumětelům vůkol. Tahle pecka má zaručené místo na repertoáru tak dlouho, dokud to principála bude bavit. Diváky to rozhodně nepřestane.
Za ctěnou pozornost stojí obsazení.
(zadáno: 7.8.2019)
Hodně tvrdé, hodně dobré. Co kecám, vynikající, extratřída. V duchu tohoto kusu prostě kurva dobré dívadlo. A samozřejmě vynikající překlad Pavla Dominika. Díky, díky, díky.
(zadáno: 15.2.2020)
Inu, klasická absurdní ptákovina. V přiměřených dávkách vhodná na prosvěžení, pokud je dobře zahraná, což v tomto případě byla, vrchovatě.
(zadáno: 20.12.2019)
Spotřební komedie. Tedy před přestávkou dost úmorná rozehrávka komedie omylů, kdy se mělo dokázat, že všichni jsou vedle. Dle americké teorie literatury idiot plot, tedy hezky česky děj se může posouvat jen za předpokladu, že všichni zúčastnění se od počátku do konce chovají jako idioti.
Po přestávce to rozsvítil Jan Dolanský, přidala se Lenka Vlasáková a dvě dámy v první řadě, takže představení bylo zachráněno na lepší průměr. A jeviště se začalo bavit, takže se představení pozvedlo pro všechny. Všichni na jevišti odvedli svůj díl.
(zadáno: 24.4.2019)
Celkem zvládnutá nehratelnost. Trocha národovectví nikdy neuškodí. Nakonec docela dobré. Kouř byl.
(zadáno: 1.6.2019)
Naprosto úžasné představení. Miroslav Sabadin by si za roli Christophera zasloužil Thálii. Tuplovanou. To představení nemá chybu, na místě je kompletní sbírka pé od autora, překladatele nebožtíka Jirky Joska, režiséra, herce, výtvarníka, prostě kompletek. Smích skrz slzy vyvážený na lékárnických vahách. Vzpomínám, jak režisér Jan Kačer vyprávěl, jak vysvětloval švýcarským hercům, kteří se v Na dně tvářili strašně tragicky, že i na dně může být sranda. Pro mě další velký zážitek této sezóny.
Ovace vestoje.
(zadáno: 11.9.2020)
Bezbřehá nuda, zpomalený film. Myslím, že jsem boj se spánkem místy prohrával. Proč? Protože si nedám pokoj, a pořád doufám? Protože nemám rozum? Protože jsem se nechal zmást vynikajícím Kyjem po kebuli?
Diváctvo na Zábradlí je specifické. Totálně jiné než ve všech ostatních pražských i jiných divadlech. Neustálé pubertální pochechtávání v hledišti završil dlouhotrvající potlesk.
(zadáno: 2.2.2020)
Předznamenávám, bylo to výborné dívadlo. V souhrnu text, režie, herci, prostředí něco, co se vzpomíná ještě po půlstoletí. No, to už nebude můj případ. Halt takové ty příběhy, které stářež vykládá mládeži a mládež si myslí svoje.
Pět výborných profesionálních herců hraje pro 24 diváků v bytě.
(zadáno: 31.10.2019)
Standardní britská komedie standardně dobře zahraná.
(zadáno: 17.4.2019)
Divadlo jednoho herce. Dovedené k dokonalosti. Herec sám nejen na jevišti, ale i v divadle. Jako herec, uvaděč, osvětlovač, prodavač v divadelním kavárničce. Plus deset diváků. To se přirozeně týkalo předpremiéry, i když...
(zadáno: 13.5.2019)
Úžasné po všech stránkách!
(zadáno: 26.5.2019)
Standardní. Text, režie, provedení atd. Standardní na Divadlo v Řeznické. Jinde velice chytré a po všech stránkách výborné.
(zadáno: 15.2.2020)
Nářez, ale dívadlo.

?Zdrávas potvoro, milosti plná, ty to zvládneš. Požehnaná jsi mezi auty, mezi tramvajemi, a síla tvé pěsti je veliká.?
(zadáno: 25.10.2019)
Jak se teď nadužívá, mysteriózní kousek. Placama rozvleklý.
(zadáno: 7.10.2020)
Příjemné překvapení. Absurdní dívadlo okořeněné velkou dávkou humoru. Moc dobrý text. Funguje to. Kouř byl.
(zadáno: 19.10.2019)
Tisící devítisté padesáté osmé omletí manželské nevěry v rámci dvou párů. Standardní výkony, standardní humor. Nic nového po jevišti.
Nahá řiť jedna.

Mimořádně ctěné pozornosti doporučuji od stejného autora víceméně totéž, jen o dvě třídy lepší: Lež v podání Divadla Verze, v Praze v divadle Mana.
Tisící devítisté devadesáté deváté zpracování manželské nevěry se zcela předpovídatelnými peripetiemi. Jediný rozdíl je výborný text, výborný překlad, výborná režie a výborní herci. Petra Špalková je vlastně výjimka. Ta je vynikající. Žádné P nechybí.
DÍVADLO!!!
(zadáno: 2.3.2020)
Úžasné Dana Syslová a Jitka Smutná.

Další stránky hodnocení: << < 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > >>