Profil uživatele

Monulinka

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 9 % (172)
Helena Grégrová: 10 % (198)
Iva Bryndová: 10 % (51)
Lukáš Dubský: 10 % (163)
Pavla Haflantová: 10 % (63)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 5.1.2018)
Čekala jsem trochu jiný vánoční příběh, závěrečný posun mě dost překvapil a taky zasáhl. Způsob vyprávění příběhu se mi líbil moc, stejně jako herecké výkony, maňásci a živá hudba a zpěv. Netradiční vánoční hra. 75 %
(zadáno: 14.12.2013)
Komedie i depka.. Ostatně takový je alkohol. Oproti filmu je hra více odlehčena, ale stejně z toho mrazí.
Moc se mi líbily kulisy, hudba, z herců především tradičně výborný I. Chmela, P. Čtvrtníček, M. Mejzlík (ta podoba s filmovým F. Smolíkem!) a dámy K. Beranová a M. Sidonová. Je mi fakt líto, že tuhle hru stáhli po asi 6 reprízách, hra by si ještě určitě víc "sedla"..
(zadáno: 7.6.2017)
Příjemná konverzační komedie, kterou pozvedá především výborné ústřední trio J. Vlasák, J. Smutná a P. Štěpánek. Hra je sice předvídatelná a nijak objevná, ale pobaví.
(zadáno: 4.4.2017)
Zinscenovat takto vystavěný text, aby to opravdu fungovalo, to je kumšt. Příběh mě udržel celou dobu v napětí, hlavním představitelům jsem fandila a doufala v happy end. Přesvědčivé civilní herecké výkony, které máte na dosah, povedená jednoduchá scéna a obdivuhodný timing technické složky. Velká spokojenost.
(zadáno: 10.11.2014)
Jedna z mých nejoblíbenějších cimrmanovských her, ony se těžko hodnotí. Přednáška výborná, ale ve třetí řadě se člověk vážně bojí o život :) Jsem ráda, že jsem to mohla vidět na živo, i když už v obsazení Svěrák, Šimon, Rumlena, Brukner, Bárta.
(zadáno: 18.1.2015)
Co se týče hudební a vizuální stránky, scény a práce s prostorem, skutečně působivé. Ale toť skoro vše.. Zřejmě i na úkor tohoto kolem mě text jen tak prolétl a nějaké to poselství vykouklo jen na okamžik. Z herců se mi líbil především F. Rajmont, R. Mácha a V. Polívka. (A jen taková otázka bokem - tak náročná scéna, kostýmy a po půl roce derniéra??)
(zadáno: 11.6.2015)
Pro diváka neznalého předlohy občas náročnější, forma střídajících se vypravěčů dokáže děj dobře posouvat, ale i tak jsem měla pocit, že se vychází z příliš obsáhlého románu a mohlo se škrtat víc. Opět super scéna, hudba, víc se mi líbila druhá část, z herců především S. Majer a J. Plodková.
(zadáno: 10.2.2017)
Aktualizace funguje, líbila se mi hudba, scéna a použití stínohry. Vyzvednout musím herecké výkony ďábelského O. Veselého, který si zasluhuje akorát opovržení, stejně jako úslužného a rozpolceného R. Valenty (včetně skvělé hudební vsuvky) či výrazné T. Dočkalové. Většina ostatních postav byla buď divně uchopená nebo napsaná. Určitě stojí za vidění.
(zadáno: 31.3.2019)
Zajímavá forma divadla, doplněná pouze kostýmy a krásnou hudbou. Nejvíce mě zaujal přednes A. Petráše s I. Svobodovou, Š. Coufala a E. Elsnerové. Povedená inscenace.
(zadáno: 20.2.2014)
Kvalitní inscenace, kterou určitě více ocení ti, kteří příběh neznají. Několik velice silných obrazů, nadprůměrný výkon V. Kubařové, jen O. Vízner asi zrovna neměl svůj den. Ale celkově můžu doporučit :)
(zadáno: 24.4.2017)
Divadlo Mír se toho nebojí a pro svou první hru vůbec si vybralo velmi zajímavý text, ačkoliv pro některé diváky může být poněkud kontroverzní a až příliš absurdní. Nejvíce pobaví scény pánského dua. Po herecké stránce je inscenace vyvážená, nemůžu však nevyzdvihnout Š. Kozuba a jeho skvělou mimiku, gesta či práci s hlasem. Scéna je sice hodně jednoduchá, ale vystačí, hudba ukončující některé obrazy mi moc neseděla. Výborná, ale ne hloupá oddechovka, rozhodně doporučuji! 85 %
(zadáno: 3.9.2018)
Po inscenaci Enron M. Dočekal zpracoval další kapitolu z ekonomie dokumentární formou. Překvapivě ale mnohem víc jako rodinou ságu, odborné znalosti nijak zvlášť potřebovat nebudete. Velmi zajímavá je hudba a náročné scénické zpracování, po herecké stránce výborné, herci s přehledem a výstižně zvládájí spoustu postav. Hra má i přes svou délku velmi svižné tempo.
(zadáno: 5.3.2019)
Není nutno bát se antiky, v Dlouhé se povedla zpracovat výborně. Vyzdvihnu hudební složku s chóry a herecké výkony především dámské části souboru v čele se skvělou E. Hacurovou. Dobrý nápad byl také přisunout diváky blíž dění.
(zadáno: 2.2.2016)
Příjemná oddechovka, pobavila jsem se velmi dobře, i když ani větší socio-drama by mi nevadilo. Ústřední herecké duo výborné, zbytek taky fajn, jen Z. Benešová mi bohužel příliš neseděla. Jednoduchá, ale postačující scéna, svižná inscenace, za mě spokojenost. 75 %
(zadáno: 23.2.2020)
Vynikající text, nečekaný vývoj a pointa. Oba herci výborní, sehraní, klidně bych si zopakovala, kdyby to šlo. 85 % (27.3.2019, Celetná)
(zadáno: 1.2.2013)
Aktuální hra, pro někoho možná z nudného business prostředí. Funkční scéna a pěkné kostýmy, zajímavé nápady. Z herců byl úžasný Matásek a hlavně Dolanský, kterému role naprosto sedla! Pokud můžete, určitě zajděte na některou z posledních repríz (derniéra v červnu), stojí za to vidět!
(zadáno: 17.10.2015)
Rozporuplné dojmy. Několik výborných nápadů vystřídalo pár hodně ujetých scén a jako celek mi to nějak nepasovalo dohromady. Navzdory svým očekáváním jsem nebyla nijak zvlášť znechucená nebo pohoršená, ale oproti jiným hrám v DNz mi chybělo nějaké sdělení. Dobrá kolektivní práce, nejvíc ale vynikli J. Vyorálek a H. Hájek.
(zadáno: 14.10.2015)
V porovnání s ostatními hrami O. Sokola mi přišla jeho režie umírněnější, čistší. A vůbec to nebylo na škodu! Začátek byl trochu pozvolnější, ale především druhá půlka mě do sebe vtáhla. R. Fišarové jsem na začátku taky občas nerozuměla, víc se mi líbil P. Strenáčik, O. Sokol jako Perón svým velmi solidním výkonem mile překvapil. Supr hudba, scéna a práce s prostorem. A neodpustím si jednu velkou výtku - kdo dal do těch projekcí tolik čárek ve větě navíc??
(zadáno: 14.4.2017)
A co bych se vypisovala, souhlasím s hodnocením uživatele JirkaS :)
(zadáno: 23.2.2020)
Zběsilá jízda! Není to lehké představení ani na zhlédnutí, ani na hodnocení. Scéna pro mě fungovala geniálně, trefou do černého bylo obsazení S. Rašilova, vyzdvihnout musím dále M. Pechláta a P. Štorkovou. Spoustu věcí jsem asi nepochopila, místy to bylo trochu moc nebo tomu padal řemen, ale rozhodně to byl intenzivní zážitek. Názor si musí udělat každý sám. 75 % (31.3.2019)
(zadáno: 12.12.2013)
Příjemná oddechovka, která sice nemá moc děje, ale zaručeně pobaví :) Především J. Prachař má Nadala nastudovaného krásně, M. Taclík jako Federer zas úžasně bojuje s přiženěnou slovenskou rodinou.. Další epizodní role a taneční vsuvky super! Žádné náročné divadlo, ale fajn zábava nejen pro fanoušky tenisu.
(zadáno: 15.3.2016)
Pokud jste viděli film nebo víte o Fridě to podstatné, text pro vás asi příliš objevný nebude. Rozhodně ale zaujme výkon D. Šoltýsové, dokáže velmi dobře udržet pozornost diváka. Omezený prostor zkušebny ŽDJC byl také velmi dobře využit. 65 %
(zadáno: 10.11.2014)
Viděno z TV záznamu
(zadáno: 22.10.2018)
Co to bylo? :D Tak to jsem nečekala.. První část byla trochu jednotvárná, ale i tak zábavná, M. Hanuš je výborný. Druhá část byla jako z jiného světa, subjektivně ještě delší, asi jsem to zcela nepochopila, resp. propojení těchto textů. (Mezi ploty 2018)
(zadáno: 5.3.2019)
Hru jsem neznala, řekla bych, že ji trochu více ocení starší ročníky. Nicméně, ačkoliv se jedná na první pohled o banální situace a rozhovory a o smích není nouze, hraje se i o vážných problémech a trápeních. Z. Kronerová i D. Sitek obstáli dobře, s dalšími reprízami to bude jistě ještě lepší (viděna 1. repríza).