Profil uživatele

Nick

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Veronika Boušová: 5 % (6)
Jan Pařízek: 7 % (21)
Lukáš Dubský: 7 % (15)
Pavla Haflantová: 11 % (7)
Jiří Koula: 12 % (12)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: < 1 2

(zadáno: 15.4.2015)
Racek - Národní divadlo: 80 %
Tak hořké, tak klasické, tak současné... I přes drobné výhrady na mě Racek udělal dojem. Svůj podíl na tom rozhodně mělo netradiční usazení diváků na jeviště a práce s prostorem, výkony (zejména Medvecká, Prachař, Dolanský, Němec), ale i hra samotná. Jednoduchý děj o několika více či méně neopětovaných milostných vzplanutích dává hodně prostoru k vývoji charakteru postav a skvostně představuje tehdejší (a vlastně i současný) stav společnosti a její pohledy na lásku, cit, umění i život jako takový. Místy to snad mohlo být trochu méně hysterické a polopaté, celkově ale hezkých 80% :)
(zadáno: 13.4.2015)
Johnny Blue - Městské divadlo Brno: 70 %
Johnny Blue, jakou barvu má tvé slunce? :) Celkově hezké a milé představení, výborná hudba, textově celkem slibné, režijně to mohlo být zvládnuté o něco lépe. Škoda, že příběh se zde příliš nekoná. Hlavní postavy mají dostatek prostoru a mají tak šanci alespoň k náznaku jakéhosi vývoje. Proč vidět? Vitázek a Coufalová skvělí, hitová hudba, efektní scéna Moskva. Proč zůstat doma? Dějová linka, postava Freda (žerty za hranicí trapnosti), často až moc oslnivá světla (asi stále nevidím na levé oko). Věřím tomu, že by to MDB zvládlo udělat ještě o hodně lépe, ale přesto doporučuji. Lepších 65%
(zadáno: 5.4.2015)
Poslední z Haussmanů - Divadlo na Vinohradech: 60 %
Celkem milé představení. Poslední z Haussmanů je hra, která se dle mého názoru zasekla někde na cestě mezi hořkou rodinnou komedií a mezigeneračním dramatem, ve výsledků to bohužel není ani ryba, ani rak. Rozhodně však není špatným představením. Obstojná režie, výtečné výkony (hlavně Brousek, ale ani Kolářová s Postlerovou rozhodně nezklamaly), trefné gagy a narážky. Hudba mohla podstatně lépe podbarvovat určité situace a hře by neuškodilo jisté zkrácení. O něco lépe mohly být vypointovány některé myšlenky, celkovému vyznění hry by to jistě prospělo. Každopádně přesně zapadá do repertoáru DnV.
(zadáno: 30.3.2015)
Sněhová královna - Pixa-pro: 50 %
Sněhová královna je podle mě neoriginální, nezábavný a nedobře udělaný muzikál. Hudba je poměrně příjemná, jen škoda, že vykrádá nemálo jiných muzikálů. Texty po delší době více než obstojné. Režie postrádá originalitu nebo inovativnost. Scéna sice funkční, ale nudná. Výkony veskrze špatné (Gránský, Olšovský Slováček, Zemánková se se zpěvem dost perou, Patrasová v podstatě ani nehraje, překvapily Ochmanová a Slováčková). Pro dospělého diváka nedostatečné, pro děti zase místy příliš hrubé. Tohle dílo zkrátka nemá co nabídnout.
(zadáno: 20.3.2015)
Zábava - Studio Ypsilon: 40 %
Nejzábavnější na celé Zábavě je to, že vlastně vůbec zábavná není. Představení stojící kdesi na pomezí absurdního dramatu a frašky balancuje na velmi tenké hranici vtipnosti (jen chvilkami) a trapnosti (většinou). Celé představení je jen sérií odpovědí na otázku "Co vše je člověk ochoten udělat proto, aby byla zábava?" a nenabízí v podstatě žádnou přidanou hodnotu. Herecké výkony vzhledem k žánrů průměrné, výprava a režie taktéž. Naprosto výstižné jsou repliky "Proč tu není zábava?", "Pane bože, proč já?" a "Měli jsme zůstat doma!". I tak ale věřím, že si představení své příznivce najde.
(zadáno: 18.3.2015)
Tajemství - Divadlo Kalich: 80 %
Landa odvedl na Tajemství výbornou práci. Temná hudba, dobré a plné texty, nepřekonatelný námět a scénář. Výkony (Procházková, Čekan, Fric, Steiner Pilecká, Tomeš) jednoduše skvělé. Bohužel vše trochu kazí výprava a choreografie, které jsou spíše k smíchu. Každopádně jde o dílo hodně se vymykající obvyklému pražskému muzikálovému průměru a stojí za vidění. Tajemství je asi to nejzajímavější, co je momentálně k vidění a i přesto, že není perfektní, dá se mu díky jeho originalitě a poselství mnohé odpustit.
(zadáno: 20.2.2015)
Sliby chyby - Městské divadlo Brno: 80 %
Slibné to bylo, chybné nikoliv. Podle mě velmi povedené představení s průměrnou hudbou, velmi dobrou režií a funkční scénou. Lukáš Janota a Marta Matějová přímo úchvatní! Pokud nečekáte davidovský písničkál nebo podívanou alá Fantom opery, určitě budete spokojení, jde o milou a příjemnou muzikálovou komedii, která baví a nenudí.
(zadáno: 20.2.2015)
Čekání na Godota - Národní divadlo: 70 %
Čekání, a to nejen na Godota, ale i na silný divadelní zážitek, který se bohužel nedostavil. Prachař a Matásek sice výteční, ale evidentně trochu znudění jednak prázdným hledištěm a jednak počtem repríz, které mají za sebou. Režie podle mě nedostačující tak kolosálnímu dílu, scéna dejme tomu odpovídající, dramaturgie díla by mohla být lepší. Každopádně, kdo Godota neviděl, je to asi taková divadelní povinnost. Představení sice není dokonalé, ale pro představu o tom, jak vypadá takové skutečně absurdní drama, vlastně dokonale postačí.
(zadáno: 7.12.2014)
Papežka - Městské divadlo Brno: 90 %
Krásných, poctivých 95%. Nádherné, citlivé představení mistrně kombinující zajímavý příběh s vývojem jednotlivých postav. Hudba, texty, režie, kostýmy, scéna, vše funguje tak jak má a dohromady tvoří úchvatný celek. Pro mě rozhodně jedno z nejlepších a nejkrásnějších muzikálových představení v ČR vůbec. Úžasní Holišová, Jícha, Novotný, Kolář. Jen mě mrzí, že jsem neměl možnost vidět Janotovou, která už dle interpretace písní na CD mohla být zcela geniální papežkou Janou. Každopádně pro mě zážitek na celý život a velká škoda, že má Papežka po derniéře. Více takových děl, prosím...
(zadáno: 31.10.2014)
Lucrezia Borgia - Divadlo Hybernia: 90 %
Moje srdcové představení. Nádherná temná hudba Maláska, skvělé texty Kopty a zajímavá a nápaditá režie a choreografie Vaculíka v kombinaci s vesměs skvělými výkony slibují dobrou show. Tenhle baletní muzikál je dle mě jedno z nejlepších děl, co se kdy na pražské hudebně dramatické scéně odehrálo. Děj má spád a nenudí, světelný design a scéna fungují výborně. Rozhodně stojí za vidění, i kdyby jen kvůli dokonalé Marešové a perfektním Fricovi. Dále zaujali Šemík, Savka, Benešová či Susová. Víc takových děl, prosím.
(zadáno: 31.10.2014)
Kat Mydlář - Divadlo Broadway: 40 %
Tohle už prosím ne. Bohužel téměř po všech stránkách nepovedené představení. Příběh zdánlivě historický (zde spíše hysterický), režie podprůměrná, scéna a kostýmy daleko za hranicí (nejen) divadelního vkusu. Hudba plytká a nezajímavá, texty jedny z nejhorších, co jsem měl možnost slyšet. Sem tam dobrý výkon to moc nezachrání. Nějaká ta procenta alespoň za Matuše, Fišarovou, Procházkovou či Frice, kteří do (bohužel špatně konstruovaných) rolí dali mnoho. Přestože toto představení není dobré, přežít se dá a věřím že u nemalého procenta návštěvníků snad i díky prvoplánové líbivosti sklidí úspěch.
(zadáno: 31.10.2014)
Klub rváčů - Činoherní studio Ústí nad Labem: 90 %
Skvělé, skvělé, skvělé! Ústecký Činoherák v nejlepší formě, v čele s odzbrojujícím Janem Plouharem. Příběh, který chytne a nepustí, scéna celkem funkční a zajímavá, více než obstojná režie a výkony, které berou dech. Není to tak úplně o ukázkovém herectví, ale o naprostém ztotožnění se s postavami a překročení hranic klasického hraní. Energie a emoce srší přímo do hlediště a při finále se dostavuje pocit téměř absolutní fascinace. Pokud bude ještě někdy příležitost, tohle se prostě musí (znovu) vidět!
(zadáno: 31.10.2014)
Žebrácká opera - Národní divadlo: 70 %
Žebrácká opera v ND? Za mě rozhodně ano. Poměrně zdařilá adaptace naprosté klasiky s vynikajícím obsazením. Dobrá režie, funkční scéna, skoro až fascinující hudba. Kontrast podsvětí (a s tím související mluvy) a zlaté kapličky na mě působí skvělým dojmem boření konzervativních hranic a to mám rád. Trochu na škodu je zbytečná délka ve spojení s některými scénami, které skoro až nudí. Stejně tak pointa celého příběhu mohla být pro diváky trochu zřejmější.
(zadáno: 31.10.2014)
Je třeba zabít Davida - Divadlo Broadway: 10 %
Odpad! Nejotřesnější zážitek celého mého divadelního života. Nikdy bych nevěřil, že se budu v divadle stydět za to, že v něm vůbec sedím. Celé to bylo neskutečně trapné a ponižující pro diváky i účinkující. Tohle se opravdu nepovedlo. Těch 10 % jen díky umělcům, kteří i v tomto propadáku podali v rámci možností dobré výkony.
(zadáno: 31.10.2014)
Kleopatra - Divadlo Broadway: 70 %
Poměrně zdařilá inscenace je typickým příkladem popové opery. Bylo by chybné poměřovat Kleopatru s klasickými muzikály. Na tomto poli by samozřejmě neobstála. Nicméně jako historická popová opera je to dle mého názoru v pořádku. Hudba výborná (škoda, že u dalších Davidových děl tomu tak není), texty nadprůměrné, režie obstojná, scéna a kostýmy vyhovující. Dějová linka občas trochu kostrbatá, ale budiž. V původním nastudování bych se nebál dát i 90 %, s postupem času se však zejména výkony neustále zhoršují a dnes je díky obsazení představení pro mě téměř nemožné navštívit.
(zadáno: 29.10.2014)
Divotvorný hrnec - Jihočeské divadlo Č. Budějovice: 70 %
Divotvorný hrnec je milé a příjemné představení, na krumlovské točně působí až kouzelně. Po všech stránkách se jedná o hezké představení. Hudba je sice ne příliš nápaditá, ale dobrá, texty jsou nadčasové. Výkony velmi dobré (Kříž, Blahynková, Hruška), scéna výtečná (jak jinak s takovými možnostmi). Některé scény ale bohužel působí zdlouhavě, někdy až nudně, děj mohl být pojmout trochu lépe s větším důrazem na rozvoj samotných postav. Ačkoliv se jedná o představení objektivně velmi dobré, bohužel ve mně nezanechalo takovou stopu, jak bych býval očekával a další návštěvu nechystám.
(zadáno: 29.10.2014)
Horečka sobotní noci - Divadlo Kalich: 60 %
Za mě je Horečka sobotní noci jen přehlídkou náročných choreografií okořeněnou několika ne úplně dobrými písněmi. Příběh spíše není, než je, postavy jsou vystaveny zcela nepochopitelně a nezajímavě, emoce se téměř nekonají (snad jen kromě písně "Tragické"), české texty nic moc, dlouhé přestavby. Ano, perfektní tanec, vyhovující zpěv, skvěly light desing či dobré obsazení (Kříž, Tomeš, Blahynková, Procházková), to ale pro muzikál nestačí. 60 % mě mrzí (zejména kvůli obrovskému množství vydané energie všech účinkujících), ale bohužel Horečku nemůžu považovat za výborný muzikál.
(zadáno: 29.10.2014)
Duch - Městské divadlo Brno: 80 %
Brněnský Duch vyniká zejména nápaditými triky, světelným designem a scénou. Příběh, ač notoricky známý, nenudí a díky dobře načasovaným gagům občas i překvapí. Hudba, dle mého názoru velmi dobrá, v této inscenaci bohužel příliš nevyniká, čemuž nepřidá ani nenápaditý (avšak rozhodně ne zlý) překlad. Aleš Slanina velmi zajímavý, herecky jistý, hlasově suverénní. Ivana Odehnalová už je na tom se zpěvem hůře, ale herecky opět velmi uvěřitelná. Robert Jícha po všech stránkách výborný. Markéta Sedláčková je královnou celé inscenace. Duch je celkově velmi dobré představení a stojí za návštěvu!
(zadáno: 29.10.2014)
Freddie – The King of Queen - Divadlo J.K.Tyla Plzeň: 90 %
Jedno z nejlepších představení na současné "muzikálové" scéně. Autorská trojice Vaculík-Malásek-Kopta opět nezklamala a stvořila dech beroucí představení. Stejně tak se ve skvělé formě předvedli Kluch, Ševčík a Marešová. Hudba (ač některá ne zcela původní, avšak perfektně zvolená), scéna, choreografie, výkony, dějová linka - vše je v souladu a zanechává na divákovi hlubokou stopu. Doporučuji každému s alespoň mírným zájmem o hlubší zážitek z představení.
(zadáno: 17.3.2014)
Rent - Divadlo Kalich: 90 %
V podstatě není tomuto představení co vytknout. Dílo jako takové je hudebně i textové perfektní, ozvučení skvělé, scéna je v rámci možností divadla velmi dobrá (snad až na štafle, po nichž se protagonisté nepohybovali zrovna s jistotou), výkony byly na premiérovém představení (až na pár momentů) téměř bezchybné. Vyzdvihl bych hlavně V. Příhodovu, B. Chybovou a M. Procházkovou. Pozadu ale rozhodně nezůstali ani R. Tomeš, Z. Fric, L. Hudec nebo T. Vaněk. Vše šlapalo jak na drátkách, představení mělo atmosféru i obrovskou energii. Jen tak dál.

Další stránky hodnocení: < 1 2