Divadlo Na Fidlovačce

Proč muži neposlouchají a ženy neumí číst v mapách

Premiéra: 13.5.2022
nová verze inscenace Městských divadel pražských z roku 2016
Překlad knih: Marta Rottová. Dramaturgie: Kateřina Jonášová. Scéna: David Marek. Kostýmy: Samiha Maleh. Hudba: Milan Potoček. Choreografie: Jana Hanušová. Režie: Miroslav Hanuš.
Hudební komedie vycházející z knih manželů Peasových, které zkoumají rozdíly mezi myšlením žen a mužů..
  
Divadlo Na Fidlovačce
Hodnocení inscenace
Redakce
-
Uživatelé
69 %
6981000
Chci vidět - přidat do seznamu
Termíny představení
17.2.19:00VYPRODÁNOvstupenky
23.2.Čt19:00VYPRODÁNOvstupenky
11.3.So15:00VYPRODÁNOvstupenky
11.3.So19:00VYPRODÁNOvstupenky
29.3.St19:00VYPRODÁNOvstupenky
17.2.19:00 vstupenky
VYPRODÁNO
23.2.Čt19:00 vstupenky
VYPRODÁNO
11.3.So15:00 vstupenky
VYPRODÁNO
11.3.So19:00 vstupenky
VYPRODÁNO
29.3.St19:00 vstupenky
VYPRODÁNO

Volby

Hodnocení (8)

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ
KristySmis  80 %
14.1.2023 | 5 hodnocení
+ souhlasím
Velmi vtipné, zábavné představení.
Slaná  70 %
6.12.2022 | 35 hodnocení
+ souhlasím
Viděla jsem několikrát v ABC. Obsazení mi přišlo lepší, chybí mi Jitka Smutná, Zdeněk Velen a hlavně kapela Dynamit s Písaříkem. Na scéně je méně herců. Vtip se ovšem neztratil a hlavně hormony ( Kalina a Jurek) jsou opět nepřekonatelní no a na Máslo se nedá zapomenout. Viděno jako druhé představení večer, po odpoledním představení mi někteří herci přišli unavení. Oproti ABC se na Fidlovačce ztratil komornější ráz představení a díky velikosti a uzpůsobení sálu i kontakt s divákem v zadních řadách. Přesto na to půjdu kdykoliv znovu.
Mikika  70 %
16.9.2022 | 51 hodnocení
+ souhlasím
nová verze se staronovým obsazením potěší všechny ty, co hru znají z ABC, hlavně protože zůstala slavná scéna "kde je to máslo?" odpočinková hudební revue pobaví po náročném týdnu, smějí se ale hlavně ženy.. a opět je nebezpečné sedět v první řadě.. výborně jsem se bavila.
Divadelnik  80 %
16.6.2022 | 127 hodnocení
+ souhlasím
Líbilo.
Martin21  50 %
18.5.2022 | 426 hodnocení
+ souhlasím
První polovina svižnější a celkově lepší. Ta druhá poměrně nudná. Inscenaci by možná prospělo seškrtání a zkrácení na stopáž bez pauzy. Z hereckého obsazení jednoznačně vyniká Z. Kalina.
Čiko  50 %
16.5.2022 | 916 hodnocení
+ souhlasím
55% Mám trochu pocit, že režisér Miroslav Hanuš navalil všechno na estrogen a testosteron a na ostatní dění na jevišti tak trochu rezignoval. Výstupy těchto dvou hormonů (zejména pak Z. Kaliny) jsou velmi vtipné a osvěžující. Ale zbytek mě bohužel poměrně nudil. Ani mí oblíbení herci nepředvedli žádné větší výkony. Líbil se mi již zmíněný Z. Kalina, L. Molínová (která výborně pointuje) a L.Rous. M. Hanuš se s rolí (včetně zpěvu) dost minul a Z. Maryška, který tam má nejméně textu, stále jen dokola opakuje, že je homosexuál. Je to škoda, ta hra má větší potenciál.
RaB  80 %
12.5.2022 | 280 hodnocení
+ souhlasím
Tentokrát se na Fidlovačce zadařilo. Komedie je komedií, herci opravdu hrají a hudební čísla nepůsobí lacině.
Ačkoliv hlavními postavami má být manželský pár, není tomu tak úplně - hybatelem děje jsou hormony. Zejména estrogen v podání Z. Kaliny je perfektní - vtipný a zároveň ironicko-cynický. Vzhledem k tomu, že ženský hormon byl muž, tak bych klidně jako mužský hormon obsadil ženu - dalo by to celé situaci ještě větší vtip.
M. Hanuš je lepší režisér než herec a L. Molínová jako vždy dokonalá.
Nicméně ve druhé půli inscenace částečně ztrácí tempo vlivem mnoha hudebních čísel.
MartinaEli  70 %
5.1.2023 | 66 hodnocení

Komentáře uživatelů nevyjadřují stanovisko redakce. Názory jednotlivých redaktorů nemusejí vždy vyjadřovat stanovisko celé redakce.