Profil uživatele

Lucilla

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Anežka Hrebiková: 10 % (37)
Iva Bryndová: 10 % (29)
Jan Pařízek: 10 % (112)
Michal Novák: 11 % (94)
Pavla Haflantová: 11 % (42)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>

(zadáno: 7.4.2013)
95% ... hlavne za hudbu, scenu a Magdalenu Sidonovou :)
(zadáno: 19.12.2016)
Mile predstaveni, ktere skutecne navodi tu vanocni atmosferu. Bala jsem se, ze v sale budeme jedine dospele bez deti, ale nastesti ne, ono si totiz tuhle hru obcas uziji vice ti starsi divaci. Ale chvalim peknou scenu, prijemne aranze pisnicek a zabavnost hry.
(zadáno: 3.3.2017)
Nerozhodnost, neschopnost zit svuj zivot, krize identity, zmatek. Vseho jsme se dockali, text byl opravdu vydareny, herecke vykony stejne tak. Hra mela prijemne tempo, nekolisala, vystacila si s prazdnou scenou, takze nic nerusilo zazitek z mluveneho. Navic komorni prostor Reznicke jeste vic zhustil atmosferu. D.Krejcik byl opravdu vynikajici.
(zadáno: 15.6.2014)
Jasnych 100 a smeknuti klobouku, tahle inscenace je z toho vaznejsiho to nejlepsi, co jsem ve Svandovi dosud videla. Humorne pasaze se skvele prolinaji s temi vaznymi, nekdy se i prekryvaji, ale ne nijak krecovite, ale plynule, tak jako v zivote. Ve vysledku z teto inscenace vlastne spis mrazi, protoze dokaze nasadit zrcadlo prakticky kazdemu. Herci skvele drzi tempo, vyborne se doplnuji. Senzacni vykony podavaji predevsim P.Hrebickova, K.Frejova a M.Dlouhy. Ja odchazela nadsena a vim, ze tohle si jeste minimalne jednou zopakuji, rozhodne to stoji za to.
(zadáno: 1.2.2015)
Cyrana z Narodniho mam zalezleho pod kuzi, takze tady mi obcas "vadilo", ze se lisil text. Jenze novejsi preklad byl moc dobry, M.Hofmann jako Cyrano byl spravny frajer, v prvni pulce skvele zabavny (az jsem to necekala), ve druhe patricne dojemny. Pro me ale vitezila J.Cvancarova jako Roxana, jeji pojeti me proste bavilo. J.Jankovsky mi jako Kristian nesedel, typove mi tam vadil, ackoli ve druhe pulce to vyrazne vytahl. Nicmene vsem hercum poklona za stridani dvoj i viceroli. Pochvalu tez zaslouzi i vyuziti prostoru divadla. Ja odchazela nadmiru spokojena.
(zadáno: 8.4.2013)
Neskutecne predstaveni, D.Prachar v roli Cyrana opravdu exceluje. Text ve versich je nadherne libozvucny. Krasna, funkcni scena, ale predevsim podmanivy hlas D.Prachare, vynasi toto predstaveni na absolutni spicku. Drama lasky, pratelstvi a splneneho slibu dotazene k dokonale srdcervoucimu zaveru. Pro me absolutni divadelni vrchol, srdcovka, nejvetsi zazitek. Skvele vykony tez podavaji J.Janekova ml., D.Matasek a S.Rasilov.
Edit: Po derniere bych pridala dalsi procenta v hodnoceni, ta posledni repriza predcila vsechna ocekavani ... A to jsem hru videla 7x v rozmezi par let.
(zadáno: 11.4.2016)
Tema silne a provedeni velmi presvedcive. M.Mysicka byl neuveritelne uveritelny (a bohuzel ani moc prehnany), H.Cermak take velmi zaujal. Celkove velmi silny divadelni zazitek, obzvlaste druha pulka, ktera je pochmurnejsi a vlastne jen cekate, jak moc spatne to skonci. A musim pochvalit velmi dobre zvolenou hudbu.
(zadáno: 7.4.2013)
U tehle komedie jsem se sice dobre bavila, nicmene legrace to byla prvoplanova, vse se dalo predvidat. Jedno shlednuti staci, znovu neplanuji jit, tedy alespon v brzke dobe. Ovsem, co musim vyzdvihnout, je herecky vykon Radka Holuba, ten me vazne bavil :) Ondra Sokol jako komediant nezklamal.
(zadáno: 30.9.2016)
Prekvapive moc mily vylet ke hvezdam. Vsechny tri pribehy velmi dobre odrazely dobu a situace, dokazaly i pobavit jemnym humorem (misty trochu nacernalym, ale to neni ke skode). Scena byla pekne vyresena a musim pochvalit vsechny ctyri ucinkujici, velmi dobre se doplnovali.
(zadáno: 7.4.2013)
Me tahle hra proste bavi. Je to skvele ujeta zabava, provedeni je originalni. Ke konci tempo mozna trochu pokulhava, ale hra neni zbytecne natahovana, takze se divak nestihne zacit nudit. Navic se na tohle predstaveni da chodit opakovane a stejne se budete porad dobre bavit. Vsichni si prijdou na sve ;)
Kabaretni vystupy rozproudi uz tak dobrou zabavu a nektere hlasky se opravdu vryji do pameti a pote i do bezneho zivota, coz se dalo cesat ;)
Moje srdecni zalezitost :)
(zadáno: 7.4.2013)
Herecky koncert predevsim Richarda Krajca, ktereho jsem do te doby znala jen jako hudebnika a neumela si predstavit, ze bude takhle herecky excelovat. David Svehlik zdatne sekundoval a rozhodne nezaostaval.
Dojem ze hry byl umocnen i stisnenym prostorem maleho divadla, takze silne emoce mely daleko vetsi moznost zasahnout.
(zadáno: 13.12.2017)
65%
Inscenace je velmi napadita, at uz formou manasku nebo stylem vypraveni. Ale... Zacatek byl zabavny, i kdyz horkosladky. Konec mi trochu nesednul, uz to na me bylo asi moc snove. Ale ocenuji nasazeni hercu, moc se mi libili Z.Velen a I.Machalova.
(zadáno: 30.5.2017)
75%
V zanru konverzacnich komedii jde o velice povedeny kousek. A to predevsim diky vybornemu obsazeni vsech tri hlavnich postav. Ono s kvalitnim hereckym zakladem se daji delat velke veci ;) A ackoli se jednalo o vcelku klasicke tema, uchopene mi prislo dobre. Hra udrzela tempo, bavila a tech par slabsich mist rada odpustim predevsim diky skvelemu P.Stepankovi.
(zadáno: 7.4.2013)
(zadáno: 3.3.2017)
Na predstaveni jsem nesla s zadnym ocekavanim, o to vic jsem byla prekvapena. A prijemne. Pojeti road movie se mi libilo, hra se svetlem a stinohra byla skvely prvek. Hra neztracela tempo (to bylo obcas dost divoke), dokazala bavit, obcas i mrazit. O.Vesely jako Don Juan byl chvilemi opravdu dabelsky, R.Valenta jako jeho sluha byl vice nez rovnocenym partnerem.
Jen drobne minus v podobe prilis hlasite napovedy, ktera byla uplne mimo.
(zadáno: 15.3.2019)
65%
Kraticka inscenace, ale pomerne silny zazitek. Velmi se mi libil dopis v podani E.Elsnerove a I.Svobodove s A.Petrasem.
(zadáno: 12.11.2014)
Tohle byl tedy tanec. Ale doslova :-) Mile predstaveni, staci se nechat unaset na vlne tanga, jeho podmanivych rytmech, a clovek si to uzije. Velka pochvala patri hercum a jejich tanecnim vykonum, tohle jsem rozhodne necekala a bylo to velmi mile prekvapeni.
(zadáno: 7.4.2013)
Kvuli takovym pocitum vyrazite do divadla. Skvele herecke vykony, velice silny zazitek - hlavne zaver.
Gabina Micova a Lucie Roznetinska predvedly opravdu obdivuhodne herectvi, Martin Pechlat jim obema zdatne sekundoval.
(zadáno: 29.3.2014)
Ackoli jsem znala film a vedela tak, co prijde, vykon V.Kubarove me naprosto vtahl do deje, takze jsem byla v polovine "prekvapena" s ostatnimi. O.Vizner na me udelal dojem, zpocatku jsem jeho podani role nemohla prijit na chut, ale 3., 4.scena a byla jsem naprosto spokojena ;-) Za sebe mohu jen doporucit.
(zadáno: 15.4.2015)
Tohle nebyl muj salek kavy, na muj vkus se tam vlastne nic moc nedelo. Filosofovani na tema ztraty viry by bylo sice zajimave, ale vzhledem k rozvleklosti nekterych scen to ztracelo na udernosti. Cisela z toho vlastne jen ta bezutesnost a deprese. Dalsim minusem pro me byla hlavni postava T.Cervinky, ktera mi byla vrcholne nesympaticka.
Umim si tuhle hru predstavit v komornim prostredi studia , kde by text (po zkraceni - ta stopaz byla vazne moc) mel sanci daleko vice na divaka zautocit. Ale na velky sal je toho vazne dost malo.
(zadáno: 7.4.2013)
(zadáno: 29.3.2014)
Hodne netypicke tema pro divadelni scenu, ale herci se predvedli v nejlepsim svetle. Vyprava byla vyborna, kostymy me hodne bavily. Potlesk patri ustredni ctverici D.Mataskovi, J.Dolanskemu a jim zdatne sekundujici P.Spalkove a V.Postraneckemu.
(zadáno: 19.6.2016)
Posledni dve letosni premiery se MDP obzvlaste vydarily! Byla jsem naprosto pryc z nadherneho vizualu, ta scena, prace se svetlem, kostymy - krasa. Hudba take potesila (The Prodigy?? No, fakt!!). Moc me potesil text ve versich, mozna to neni uplne pro kazdeho, ale poslouchalo se to vyborne. Cele predstaveni je navic svizne, zivelne, dokaze udrzet divakovu pozornost na maximu. Nejvetsi pochvalu zaslouzi J.Hana a P.Tenorova v hlavnich rolich, oba drzeli moc dobre tempo. Pro me velmi mile prekvapeni na konci sezony a jistota navstevy v sezone pristi :-)
(zadáno: 17.6.2016)
Byla jsem na rozpacich, dat nizsi hodnoceni za prvni polovinu, ktera je textem trochu tezkopadna a kvuli mnozstvi vyrcenych myslenek ma problem udrzet divakovu stoprocentni pozornost? Nebo vyssi hodnoceni za druhou cast, ktera je jako z jineho sveta. Text je udernejsi, sviznejsi, vic se ukazou emoce ... Vyssi a casem mozna i pridam. R.Holub i F.Nemec podali vyborne vykony, vzhledem k obsahlosti a slozitosti textu opravdu smekam. Z monologu pana Nemce o marnosti zivota mi behal mraz po zadech. Nejen kvuli narocnemu textu bych hru videla rada jeste jednou.

Další stránky hodnocení: < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>