Profil uživatele

Monulinka

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 9 % (172)
Helena Grégrová: 10 % (198)
Iva Bryndová: 10 % (51)
Lukáš Dubský: 10 % (163)
Pavla Haflantová: 10 % (63)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 5.3.2015)
V. Fridrich a J. Hána neměli chybu!! Spokojená jsem odcházela především díky nim a dalším hercům. Jistá rozkouskovanost ubírá inscenaci na tempu, přesuny a zatmívačky po dialogu o pár větách už byly ke konci poněkud otravné, ale líp už by to asi nešlo, scéna byla vyřešena skvěle. Humor asi ne pro každého, já se pobavila dobře.
(zadáno: 5.3.2019)
Šla jsem s obavami, ale bavila jsem se výborně. D. Drábek se nebojí strefovat do ničeho. Je to ujeté, plné hlášek, občas za hranou, scéna s V.K. na mě byla trochu moc. Vynikající je hudba a především scéna! V. Hybnerová, J. Hána a E. Leinweberová výborní. Závěr luxusní. Tohle určitě stojí za vidění.
(zadáno: 5.1.2018)
Všechny části mají něco do sebe a originálně zpracované koledy rovněž, hra pobaví nejen děti. Především u Dětí z Bullerbynu šlo krásně vidět, jak si herci představení užívají. Z herců musím vyzdvihnout skvělou M. Zoubkovou jako Barbuchu a J. Zadražila. Skvělé byly přídavky i občerstvení o pauze.
(zadáno: 5.11.2017)
Již díky přenosu NT Live z Londýna jsem věděla, že je tato nová McDonaghova hra poměrně jinak napsaná, takže divák, který zná jeho ostatní hry, může být trošku překvapen. Tempo v první části je volnější, i když oproti londýnské verzi mi zde hospodské scény nepřišly tak zdlouhavé a ani žádná z rolí přebytečná. Herci mě bavili všichni do jednoho, vykreslení postav je precizní, vyzdvihnu alespoň M. Fingera, V. Šandu a D. Černou. Na malé jeviště ČK se narvala poměrně velká scéna, která ale občas znesnadňuje výhled. Chválím také hudbu a projekce.
(zadáno: 5.1.2018)
Velmi dobré propojení antické tragédie, současného manželského trojúhelníku a ironického humoru. Palec nahoru za slovenštinu Z. Stavné. Herecky nemám výtky k nikomu. Líbily se mi originální nápady obohacující klasický příběh. 75 %
(zadáno: 22.10.2018)
Trochu jsem nečekala to pojetí, ale pobavila jsem se dobře, humor mi seděl. Některé skeče byly výborné, některé se povedly méně. Souhlasím, že scéna v lese mohla být kratší. Povedené písničky, herecky slušná kolektivní práce. 65 %
(zadáno: 15.1.2014)
Zprvu se hra tváří jako velká komedie, pak se to začne lámat.. Zděšení, znechucení, běžná praxe? Výborná Beretová! Škoda, že je to opravdu jen taková skica, snesla bych delší stopáž a větší nahlédnutí pod povrch. Ale líbilo se, především moderní adaptace.
(zadáno: 10.11.2018)
Hlavními devizami inscenace je kvalitní text a komediální talent herců v čele se Š. Kozubem. Hra má dobrý spád a výborný závěr. Povedená oddechovka, která poněkud zamotá hlavu, kdo že to je, ten pán Schmitt :)
(zadáno: 26.4.2014)
Výborná komedie, do které se typické herectví M. Dlouhého podle mě hodí. K. Halbich také skvělý, bavil mě T. Pavelka, ale i ostatní. Opět super hudba, jen trochu mnoho střihů a přestaveb. Pobavila jsem se ale skvěle, v druhé půlce obzvlášť. Jako oddechovku pro zasmání určitě můžu doporučit!
(zadáno: 13.3.2015)
Minimálně kvůli čtyřem perfektním hereckým výkonům a skvělé režisérově práci s nimi stojí za to tuhle inscenaci vidět! Gradace v první půlce je děsivá, druhá polovina je poněkud jiná, ale stejně pohlcující. Pointu sice možná člověk tuší docela dlouho, ale i tak je závěr působivý. Rozhodně to nejlepší, co jsem zatím mohla v MDP vidět.
(zadáno: 10.1.2014)
Vzhledem k místním komentářům jsem nečekala, že se budu bavit až takhle výborně! Líbila se mi i první polovina, výborné herecké výkony (především zaujme dikce J. Hájka, tradičně dobrý M. Finger a G. Míčová, přízvuk M. Dadáka). Vyřešení scény už tady bylo chváleno dost :) Několik geniálních momentů a hlášek (i když někdy dobře ukrytých) mě rozhodně nalákají jít znovu. Jediné, co bych vytkla, je ten zbytečný konec, klidně bych hru utla o 5 minut dřív s krásně absurdním otevřeným koncem...
(zadáno: 22.10.2018)
Po necelém půlroce od zhlédnutí už k tomu nedokážu říct víc, než že mi text přišel místy zvláštní a herecké výkony lehce ochotnické. Úplně mimo byla přednáška uprostřed. Ale nezapírám, že jsem se docela zasmála. 45 %
(zadáno: 17.11.2014)
M. Němec opět ukazuje, že je to fakt skvělý herec! J. Plouhar po jeho boku neméně přesvědčivý. Bohužel Marla v podání A. Krausové mi přišla příliš jako jen naivní husa, pojetí T. Hofové mi už bylo bližší (přiznávám, že hodně porovnávám s filmem, od kterého se některé scény i finále poněkud liší - asi je výhoda příběh znát, pointa je zde trochu hůře čitelná). Vynikající je ale především náročná pohybová složka, to teda klobouk dolů, pánové si dávají slušně do těla! Líbila se mi i scéna a hudba. Občas sice tempo trochu polevilo, ale představení splnilo vysoká očekávání :) 85 %
(zadáno: 6.12.2017)
Také jsem měla vysoká očekávání, která nebyla zcela naplněna. Největší problém jsem měla se ztvárněním Gaňi (J. Mansfeld) a především pojetí Rogožina v první části. Na E. Vrbkovou jsem si musela taky chvilku zvykat. To P. Liška byl skvělý, na divadle mě v této roli oslovil asi nejvíc, možná i kvůli tomu, jak do celkově hlučné a expresivní inscenace svým projevem nezapadá. Čtení scénických poznámek bylo vzhledem k ne příliš měnící se scéně dobrý nápad. (Divadlo Archa) 75 %
(zadáno: 31.1.2019)
Hru jsem předem vůbec neznala, možná ji víc ocení starší, očekávání byla asi větší a trochu tomu chybělo tempo. Na mé repríze v ŽDJC v Praze neměla J. Smutná úplně svůj den. Čtvrt roku od zhlédnutí si toho už moc nevybavuji, líbila se mi ale Z. Valchařová-Poulová a P. Výtvarová Krausová.
(zadáno: 6.2.2013)
Rozhodně zajímavá hra se skvělým Chmelou, Nohou, Spurnou, Hamplem a dalšími, herecké výkony vážně perfektní, režie neméně skvělá. Začátek má možná pomalejší rozjezd, ale druhá polovina mě přikovala do sedačky a zbytek hry jsem jen hltala. Mnou navštívené představení prý nebylo úplně standardní, vloudilo se tam pár chybiček (o rekvizitě, která prý měla být fyzicky na scéně, se jen mluvilo, změny textu atd.), ale já si teda kromě jednou zaseknutých výtahových dveří ničeho nevšimla, jsou to profíci. Asi budu muset navštívit ještě jednou :)
(zadáno: 18.3.2017)
Hodně nevyrovnaný text. První třetina nudná, oživení přinášely zcizovací momenty a několik rovin děje, nicméně vulgarity zbytečně odvádějí od dobře ukrytých myšlenek. Nejlepší častí byly závěrečné monology. Herecky jsou týden po premiéře zatím rezervy. Postava ďábla se mi taky nelíbila. A sledování scény se světelnými pruhy chvílemi vyloženě nepříjemné pro oči.
(zadáno: 19.4.2019)
Velmi vtipný a netradiční úvod vystřídá poněkud zdlouhavý monolog, myšlenka je docela zajímavá, ale text se trochu točí v kruhu. Nicméně S. Majer svým podáním dokáže upoutat, musím pochválit jeho výkon, stejně jako zbylé aktéry. Líbily se mi také některé režijní nápady a závěr.
(zadáno: 30.12.2014)
Krásně dojemné a křehké představení... Ten vztah mezi nimi, díky formě dopisů to bylo tak opravdové... Krásná hudba, výtvarná stránka a scéna, nápaditá režie a především herecké výkony, klobouk dolů!
(zadáno: 29.4.2016)
První půlhodina mě moc nebavila, ale druhá část byla výrazně lepší. Napětí, hutná atmosféra, skutečné tragédie. Dobrá scéna, světla, hudba, použití dětských postav parádní. Z herců nejvíc zaujali J. Vlasák s několika velmi silnými momenty, A. Procházka a V. Dvořák. Text jsem pořádně neznala a musím říct, že myšlenkami to je pro mě rozhodně nejzajímavější Shakespeare. A v MDP se ho podařilo zinscenovat solidně a klasicky.
(zadáno: 20.8.2015)
Začátek hodně pozvolný, ale postupným odhalováním souvislostí atmosféra houstne. Herecky se mi to líbilo hodně, v čele s výbornou J. Čvančarovou, O. Novák se svým sobectvím byl na facku, M. Hofmann většinu času uvěřitelný, ale nejen s postavou Kuřete si dle mého mohl režisér ještě trochu pohrát.
(zadáno: 3.11.2017)
Zábavná jednohubečka. Pánové do toho od začátku vlítnou na plno, za mě M. Němec dominuje, chvílemi jsem měla pocit, že mu i V. Jakoubek dává více prostoru. Bála jsem se interakce s diváky, ale polovina z ní se naštěstí odehrává v přítmí s hudbou mezi jednotlivými částmi. Závěrečná vážněji položená otázka celou párty uzemní, naštěstí na naší repríze se ozvala chytrá životní zkušenost, takže pozitivní dojem zůstal.
(zadáno: 22.3.2016)
Solidní komorní inscenace, která se poměrně obstojně popasovala i s velkým sálem divadla. Z herců mě nejvíc přesvědčil G. Řezníček, Ray P. Vacka mi bohužel moc nesedl. Ženské duo mělo své vynikající momenty. Nemůžu se rozhodnout, jestli se mi poslední scéna líbila, nebo to ztvárnění bylo zbytečné. Každopádně jsem ráda, že se zlínské divadlo nebojí takových her, a je škoda, že ji tak brzo stahují z repertoáru. Publikum bylo sice z počátku hodně zaražené, ale na přidané závěrečné diskuzi s herci inscenaci ocenilo.
(zadáno: 9.4.2015)
Trochu méně humoru a více krutosti, než jsem u McDonagha zvyklá. Pomalejší rozjezd vyvážilo několik nečekaných zvratů. Výkony dobré, především A. Fišerová a J. Jankovský se mi líbili. Režie nepříliš nápaditá, dojem trochu srážely i poněkud ochotnické kulisy, použití některé hudby zvláštní. Že herečky hrají vlastně o 20 let starší postavy se divák neznalý předlohy dozví sice až poměrně pozdě, ale nijak mi to nevadilo, spokojenost. 75 %
(zadáno: 23.2.2016)
Krásně hravé představení s chytlavými písničkami. Spousta povedených nápadů, ať už pojetí úvodu, samotné scény a použití slovních hříček. Možná chybělo nějaké hlubší sdělení, ale bavila jsem se velmi dobře.