Profil uživatele

Monulinka

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 9 % (172)
Helena Grégrová: 10 % (198)
Iva Bryndová: 10 % (51)
Lukáš Dubský: 10 % (163)
Pavla Haflantová: 10 % (63)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 12.1.2016)
Inscenace, která se tématem a vážností docela vymyká z repertoáru ABC, mě hodně zaujala. Velkými klady jsou herecké výkony především V. Fridricha a J. Vlasáka, působivá scéna i hudba. Pokud si nechcete jen vyčistit hlavu, můžu doporučit. 75%
(zadáno: 4.2.2016)
Svižná inscenace s výbornými výkony Z. Velena a především přirozeného V. Fridricha. Zkrácení prospělo údernosti, jednoduchá scéna úplně postačila. Body navíc všem, že ustáli naprosto neuvěřitelné divačky nahlas komentující z první řady polovinu představení. Zopakovala bych si to, leč derniéra...
(zadáno: 22.2.2016)
Inscenace s několika velice působivými momenty a kvalitními výkony J. Dvořáka, O. Brouska a I. Uhlířové. Velká scéna mi přišla na začátku zbytečné prázdná, ale má to svůj důvod. Rozjezd díky vyprávěcí formě bohužel trochu pomalejší. Přiznám se, že nápad s loutkohrou mě po chvíli přestal bavit. Velmi povedené závěry obou částí ale poměrně úspěšně dorovnávají vysoce nastavená očekávání. 75 %
Edit: Podruhé viděno s D. Ratajským, jeho podání je trochu civilnější, závěr ale stejně silný.
(zadáno: 23.2.2016)
Krásně hravé představení s chytlavými písničkami. Spousta povedených nápadů, ať už pojetí úvodu, samotné scény a použití slovních hříček. Možná chybělo nějaké hlubší sdělení, ale bavila jsem se velmi dobře.
(zadáno: 15.3.2016)
Výborná kompaktní inscenace s pěti vyrovnanými hereckými výkony a kvalitním textem, založeným na dobrém nápadu spojení různých životních osudů a postojů. Špičkování hereček pobaví, v ostatních chvílích hra nedá vydechnout. Program doporučuji číst až po zhlédnutí hry. 85 %
(zadáno: 15.3.2016)
Výjimečně dobře napsaný text, který i přes své intimní téma nesklouzává k prvoplánovému lacinému humoru. Ona to vlastně skoro není komedie, i když divák se nasměje dosyta. Výborné herecké výkony, každý má tu svoji chvilku. Komorní činohra mě vážně začíná bavit :) 85 %
(zadáno: 1.4.2016)
(Revival Evening v březnu 2016) Nevím, na kolik to bylo kvůli "svérazně pojaté oslavě", ale nečekala jsem tolik odlehčení. Každopádně dramatické momenty si zachovaly svou sílu. Klobouk dolů za tak kvalitní výkon všech i 5 let po derniéře. Kromě výborného J. Potměšila musím vyzdvihnout aspoň M. Steinmasslovou. Velmi příjemný večer.
(zadáno: 27.4.2016)
Některým divákům z velké části jen recitování titulků nemusí sednout, já jsem ale věděla, na co se chystám, a tenhle průlet posledním čtvrtstoletím se mi líbil. Herecky super od všech (u mě vede Železný a Paroubek S. Rašilova). Bezva sbory a celkový vizuál. Nezařazení přestávky naopak oceňuji, hra se aspoň nedrobila.
(zadáno: 5.5.2016)
Především díky aktualizaci a úpravě textu velmi příjemný Goldoni, připsané hlášky byly nejlepší. J. Vondráček perfektní, moc se mi líbil také P. Tesař či J. Wohanka. Skvělá i scéna včetně funkčního kanálu či karnevalové kostýmy, hudby za mě mohlo být klidně míň. Začátky obou částí byly trošku pomalejší a některé detaily v posunu do současnosti moc nefungovaly, ale nezapomenutelný závěrečný monolog to úspěšně smazal.
(zadáno: 17.5.2016)
Příjemně mě překvapil text, který byl srozumitelný i pro diváka nijak extra znalého britské politiky (i když program pomůže), pravdivý a dobře odlehčený. Měla jsem z toho trochu obavy, ale nakonec mě svým výkonem I. Janžurová moc potěšila, roli dala přesně to, co bylo třeba. Určitě jí (a i ostatním hercům podávajícím velmi solidní výkony) pomohly i skvělé kostýmy a paruky, i díky tomu byly skoky v čase/věku velmi věrohodné. Trochu škrtat by se v druhé půli ale dalo. 75 %
(zadáno: 1.9.2016)
Pěkně zpracovaná klasika. M. Isteník v hlavní roli nechává na jevišti vše, byl výborný! V. Lazorčáková pak okouzlí nejen svým zpěvem. Celkově se mi líbila hudba a sborové scény. Tempo možná v první půlce zakolísalo, ale přehnaně dlouhé mi to nepřišlo a rozhodně jsem se nenudila. (viděno 24.5.2016)
(zadáno: 1.9.2016)
Kombinace absurdní zápletky, otázky morální viny, vykoupení, humoru a dvou výborných hereckých výkonů, přičemž ten starší ze Zindulků exceluje. Krátká, ale výživná inscenace, ve stísněném prostoru Divadla v Řeznické to musí být ještě větší zážitek. 75 % (Mezi ploty, 29.5.2016)
(zadáno: 1.12.2016)
Příjemná oddechovka na léto, i když na specifickou češtinu je třeba se trochu soustředit. Jako ostatní chválím skvělou scénu, přestávku, herecky také velmi solidní, klobouk dolů před artistickými čísly. Rozhodně spokojenost. (17.8.2016) 75 %
(zadáno: 30.12.2016)
Zajímavě vystavěná hra, ale některé monology jsou dlooouhé, škrtat se mělo, aby divák neztrácel tolik pozornost. O Sarah Bernhardtové jsem předem nevěděla absolutně nic, ale myslím, že to nijak zásadně nevadí. Na hru se vyplatí jít především kvůli hereckým výkonům, na kterých hra stojí a padá, a to jak božské I. Janžurové, tak K. Hádka v několika různých postavách ztvárněných opravdu skvěle. (13.10.2016)
(zadáno: 30.12.2016)
Já bych se příště nebála do toho Shakespeara trochu sáhnout, klidně škrtnout zbytečné postavy nebo aspoň části a urychlit tak poněkud zdlouhavý úvod. Druhá část byla mnohem lepší. Z herců rozhodně zaujme geniálním střídáním dvou rolí Š. Kozub, dále pak A. Čuba či M. Cisovský. U V. Georgieva jsem až do samotné děkovačky pochybovala o jeho skutečné střízlivosti, naprosto přesvědčivé. 75 % (22.11.2016, La Fabrika)
(zadáno: 30.12.2016)
TV záznam. 85 %
(zadáno: 20.1.2017)
Kdo román zná, nejspíš inscenaci ocení více, mám pocit, že některé snové surrealistické odbočky byly jen lehce nastíněny a proto nemusely tak vyznít. Stejně jako ostatní oceňuji skvělou scénu (byť prakticky neměnnou), kostýmy a hudbu včetně živé kapely. Druhá hutnější polovina se mi líbila víc a závěrečná scéna excelentní. Za tu zaokrouhlím nahoru :) 75 % (15.1., Divadlo v Dlouhé)
(zadáno: 20.1.2017)
Moc pěkné klasické zpracování s výbornou atmosférou, pocitem zmaru a beznaděje - dramatizace vynikajícího Kafkova románu se povedla. Líbila se mi scéna i použitá hudba. J. Jankovský, M. Steinmasslová a J. Maryško u mě vedou. A díky za anglické titulky, v některých chvílích šlo totiž ve velkých prostorách Jatek 78 hůře rozumět.
(zadáno: 30.1.2017)
Jen na vlastní nebezpečí, viz anotace :) J. Jankovský se role režiséra zhostil velmi dobře, představení mělo dobrou atmosféru. Pochválit musím scénu a výkony C. Götze a V. Hanzla, ten mě dostal především ve druhé polovině, kdy děj graduje. Jako fanynka McDonagha děkuji za nastudování této jeho méně uváděné hry a doporučuji. (Divadlo v Celetné)
(zadáno: 23.3.2017)
Moc příjemný večer, ale oddechovka to vlastně není! Musíte totiž pořádně poslouchat a zapojit mozek, aby vám neunikly krásné slovní hříčky :) Nejvíce se mi líbila prostřední část, souhlasím, že konec možná malinko padá. Herci ale jako tým moc baví a přestavení rozhodně nalákalo na další inscenace souboru. Můžu doporučit.
(zadáno: 4.4.2017)
Zinscenovat takto vystavěný text, aby to opravdu fungovalo, to je kumšt. Příběh mě udržel celou dobu v napětí, hlavním představitelům jsem fandila a doufala v happy end. Přesvědčivé civilní herecké výkony, které máte na dosah, povedená jednoduchá scéna a obdivuhodný timing technické složky. Velká spokojenost.
(zadáno: 9.4.2017)
Další úderný text M. O'Rowea, který klade velké nároky na herce a vlastně i na diváka. J. Holík a O. Rychlý se s tím popasovali až na pár drobností skvěle, jejich nasazení je obdivuhodné. Oproti Terminovi je hra méně snová, režie je umírněnější a vyloženě soustředěná na herce. Vtipná hra sice zpočátku je, ale postupně úsměv zamrzá... Závěr mě dostal, pecka.
Podruhé viděno v Ungeltu, kde se hrálo na zcela holé scéně, tudíž závěrečný efekt nebyl, velká škoda. Nicméně zvedám hodnocení o 5 % díky hercům, intenzivní zážitek zblízka. 85 %
(zadáno: 24.4.2017)
Divadlo Mír se toho nebojí a pro svou první hru vůbec si vybralo velmi zajímavý text, ačkoliv pro některé diváky může být poněkud kontroverzní a až příliš absurdní. Nejvíce pobaví scény pánského dua. Po herecké stránce je inscenace vyvážená, nemůžu však nevyzdvihnout Š. Kozuba a jeho skvělou mimiku, gesta či práci s hlasem. Scéna je sice hodně jednoduchá, ale vystačí, hudba ukončující některé obrazy mi moc neseděla. Výborná, ale ne hloupá oddechovka, rozhodně doporučuji! 85 %
(zadáno: 12.5.2017)
Dlouhá opět využívá skvělého muzikálního potenciálu svého souboru, některá čísla jsou prostě nezapomenutelná. Inscenaci v některých pasážích trochu padá řemen, ale dojem ze slabší scény rychle napraví například některá z geniálních karikatur školního sboru (K. Sedláčková-Oltová!). Na diváka, který v té době nebyl ještě ani na světě, asi působí inscenace trochu míň, ale i tak mě to zvládlo pořádně rozesmát i dojmout. Kromě kolektivní práce souboru vyzdvihuji také kostýmy. 85 %
(zadáno: 15.5.2017)
Takto to vypadá, když i nejabsurdněji vystavěný text pozvedne geniální myšlenka režiséra. Přesun do televizního prostředí funguje skvěle, Sama doma, reklamy, soutěže, jak přesné... Herecky opět výborné, pochválila bych i scénu a světla. Velmi milé překvapení, bavila jsem se skvěle! PS. Když založím ohýnek, přijde taky takový požárník?! :D