Profil uživatele

Ryhop

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Pavla Haflantová: 8 % (70)
Jiří Koula: 10 % (131)
Michal Novák: 10 % (72)
Pavel Širmer: 10 % (121)
Helena Grégrová: 11 % (107)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 > >>

(zadáno: 4.10.2012)
Hlavní devizou hry je výkon Josefa Kubáníka a základní (byť nijak originální) poselství, které není na škodu si připomínat častěji. Naopak v případě závěru hry se nelze vyhnout silnému pocitu, že to "šlo udělat lépe".
Ale jo, kouzelná Vlasáková i pár dalších příjemných hereckých výkonů, Čermákův Levin mě hodně bavil a Čechův Karenin příjemně překvapil.
Jen bych se rád zeptal pana režiséra, proč v pravé části jeviště trčela zcela bez užitku celou druhou půlku jakási židle, která mi znemožňovala výhled na některé fáze děje...
Monty Pythoni nejsou obecně můj šálek kávy, ale vybraný scénky a jejich předvedení jsou v pohodě.
Jak mě reality šou a různý estrády děsej, tak tohle byla vážně sranda a Kejdž a Kikina jsou k sežrání :-)
Trochu svérázný pojetí, ale jako fraška dobrý. Jašków se mi hodně líbil, stereotypně křepčícího Dlouhýho (zatím pořád) můžu a když se tam občas mihne Halbich, tak jsem spokojenej.
Démonický Kačmarčík tohle představení v mých očích celkem příjemně ovládnul.
"Michal Dlouhý Hra" ve své klasické podobě. Neumím hodnotit hru jako takovou, protože většinu času ovládl právě tento křepčící poděs, ale já ho určitě můžu, takže proč ne. A není to jen proto, že se při honičce na jevišti vrhnul dolů mezi mě a kamarádku, které tím způsobil efektní modřinu :-)
(zadáno: 7.1.2012)
Klasická Komedie, i když jako nepřipraveného mě první kabaretní scéna celkem vyděsila. Zeleně strašidelnou Uhlířovou jsem si opravdu užil.
Polášek, Mejzlík a loser Chmela mě fakt pobavili, hodně humorný (ač sám nevím proč) mi přišly jména hlavních postav, no a vůbec to mělo slušný tempo bez hluchých míst.
(zadáno: 8.12.2013)
Výborná scéna, velmi dobře padnoucí Chmela, na druhou stranu zbytečně dlouhé a slabší druhá půlka. Až nechutnou reálnost zobrazeného příběhu ilustrovaly při derniéře epizodní roličky zahrané exministry vnitra Rumlem a Kubicem.
(zadáno: 18.9.2010)
Nijak zvlášť originální, ale velice dobrá řekněme-spíše-komedie se zábavnýma a poměrně plastickýma figurkama. Pobavil tentokrát i Liška a zejména pak nešpory. Doufám, že si na ně vzpomenu, až budu muset nechat zlatý kozy pominout s dneškem.
(zadáno: 14.10.2010)
Pohádka o tom, kterak podnětná transgrese klasiky skrze groteskní expresi vygraduje katarzní rezonancí... ne, nezbláznil jsem se, pouze shrnuji vedle uvedenou recenzi Michala Nováka, která je jednou z největších intelektuálních onanií, jaké jsem kdy četl. A přesto bych tuhle recenzi nenapsal líp, jen bych každou druhou větu proložil slůvkem "absurdní", neboť Oblomov v Dejvickém se svou stylizací řadí spíše mezi absurdní dramata.
Vynikající Krobotová a Taclík, ale i všichni ostatní.
Jen si nejsem jistý, co by na to říkal Gončarov...
(zadáno: 13.1.2011)
Nevím... Určitě jsem rád, že jsem to viděl, už kvůli zamáčknutý slze nad vzpomínkou na nejeden večer strávený nad čtverečkovaným papírem s desetistěnkou v ruce. Mimochodem, Myšička by byl určitě skvělým Pánem jeskyně, až by si zažil příslušný postupy, s ním by byla radost i umřít... Moje oblíbená herecká sestava opět nezklamala, jen ta vlastní hra mi jako celek trochu skřípala.
(zadáno: 19.4.2011)
První půlka nic moc, do druhý přinesl Trojan alespoň slušnou porci sobě vlastního suchého a úsporného humoru. Herecky atraktivní, hra mě moc nezaujala.
(zadáno: 12.3.2011)
Na rozdíl od jiných komentářů musím říct, že jsem se příliš nebál, lekl jsem se jen ve chvíli, kdy (předpokládám neplánovaně?) v jedné tmavé převlékací fázi upadl klobouk a přeskákal asi metr ode mě, a pointa byla jasná dost brzy. Ale přesto měla hra velmi dobrou atmosféru. Zvukově povedené. Příjemný výkon zejména Zdeňka Maryšky.
Hodnotím už s lehkým časovým odstupem a musím říct, že to na mě působilo určitě jako dobrá hra, ale žádný trvalejší dojem to ve mně nezanechalo...
(zadáno: 14.12.2010)
Stejně jako většina ostatních mám pocit, že to režisér přehnal s vlastní exhibicí, a kvůli tomu hra působí dost roztříštěně, na což nejsem z Dlouhé zrovna zvyklý. Ale výkon Vondráčka a Oltové se mi v druhé, přece jen kompaktnější půlce, velmi líbil.
(zadáno: 23.5.2012)
Formálně výborně dotažená inscenace, ale na můj vkus příliš melancholická a patetická (hlavně závěr) a ve většině poměrně překvapivě banální.
(zadáno: 24.9.2010)
Bavil jsem se, to nemohu říct. Ale jinak to byla spíš typická frustrační kompozice, střídající prvek očekávání a prvek zklamání, kdy očekávaný přesah jednoduše nepřišel. Chyba byla asi do značný míry na mojí straně, kdy se mě pár věcí prostě nedotklo tak, jak mělo, a nepochopil jsem, co jsem asi pochopit měl. Ale vlastní spílání jsem si vážně užil a docela rád bych si to zkusil i v roli spílajícího.
(zadáno: 16.3.2012)
Bohužel i já v této hře vidím především prázdné filosofování (psychologizování) a nekonečné variace (permutace, kombinace...) stokrát omletých témat - odkaz na Tristana a Isoldu je v tomto přesný. Ale měl jsem trochu problém i s některými dalšími prvky, manická poloha Dvořákové ani chvílemi až příliš zácpoidní projev Němce mi taky úplně nesedly. Nemůžu popřít, že celek má něco do sebe, ale ta smršť ocenění mi přijde taková klasická, stádoidní...
(zadáno: 24.1.2011)
Pro mě trochu zklamání, že tento atraktivní námět nepřinesl vůbec nic nového nebo nečekaného. Z hereckého hlediska průměr. Dobrá atmosféra.
(zadáno: 18.5.2011)
Takže postupně: nefungující šatna, neskutečná (a naprosto zbytečná) tlačenice před vchodem - čili komfort a úcta k divákům: 0%.
Trapný a naprosto zbytečný úvod, který mě spolu s předešlým na půl hodiny zcela otrávil.
Postupně celkem průměrný cirkus s několika dobrými čísly, byť s určitými nepřesnostmi a škobrtnutími: 50%.
Jinými hodnotiteli zmiňovaný příběh: 20% (opravdu nechápu, co na tom koho dojímá).
Takže těsně nad průměr toto představení táhne jenom skvělý hudební doprovod s takřka geniálním Vojtou Dykem: 100%.
(zadáno: 3.2.2012)
Dobrá hudba, funkční úsporná scéna, moc se mi líbila Iveta Jiřičková i Jiří Černý, vyjádření opilcova každodenního marného boje bylo taky pěkný, ale... Jako celek to prostě nějak prošumělo kolem mě.
(zadáno: 6.4.2011)
Poněkud nepřesvědčivý rozjezd, pro mě osobně dost rušivé vstupy "mimo hru". Postupně gradující atmosféra jednoduchého příběhu z válkou zničené země, obývané postavami, které už ztrácejí prostor pro elementární projevy lidskosti.
Citát hry: "orient, to jsou samý koule a žádnej mozek". Možná nepříliš politicky korektní, ale v době, kdy se v evropských zemích schyluje k zakazování pohybu psů, protože urážejí muslimy, přestává být pro politickou korektnost místo. Ne, tohle už se netýká hry samé, ale přeberte si to sami...

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 > >>