A studio Rubín

Petr Kolečko & kol.

Federer–Nadal

Premiéra: 30.4.2012. Dramaturgie: Jakub Prachař, Petr Kolečko, Marek Taclík. Výprava: Jakub Prachař. Choreografie: Adéla Stodolová. Režie: Jakub Prachař, Petr Kolečko, Marek Taclík, Martin Kukučka.
0:55x


Autorská inscenace, „posvátná tráva wimbledonského All England Clubu“ na jevišti. Dva nezničitelní hrdinové dnešní doby tak, jak je možná neznáte. Pět setů autorského divadla, které se nebojí metafyzického obsahu: Tenisu!!! Bílé trenky, tvrdé údery, chytré kraťasy i halušky Rogerovy tchýně.
v inscenaci je použito stroboskopických nebo jiných silně zábleskových efektů

inscenace již byla stažena z repertoáru

A studio Rubín
Hodnocení inscenace
Redakce
63 %
Uživatelé
68 %
Volby

Hodnocení

HODNOCENÍ REDAKCE:
Lukáš Holubec 50 %
(zadáno: 18.9.2015, počet hodnocení: 597)
Jan Pařízek 70 %
(zadáno: 27.4.2015, počet hodnocení: 746)
přínosný / zajímavý komentář
Místy je to trochu úlet, ale jako celek to drží pohromadě dobře a najde se tam celá řada povedených scén, vtipů a narážek. Ti, co aspoň trochu sledují tenis a hlavně oba zmiňované hráče, si to užijí přeci jen o něco více. Oba aktéři zahráli skvěle, výborný především M. Taclík, ale ani J. Prachař nezklamal.
Jiří Koula 70 %
(zadáno: 12.8.2012, počet hodnocení: 1544)
přínosný / zajímavý komentář
Vtipná hříčka, jež má myšlenku, netváří se jako vysoké umění a pobaví i člověka, který o tenisu skoro nic neví a vlastně ani vědět nechce.
Pavel Širmer 60 %
(zadáno: 26.7.2012, počet hodnocení: 1516)
přínosný / zajímavý komentář
Hra asi neměla být seriózní „sondou“ do prostředí tenisu, jistě ani nebyl cílem psychologický profil obou sportovců. Líbilo se mi zachycení odlišnosti dvojice tenistů, pojaté s nadsázkou a ironií Kolečkovi vlastní. Herci si vystačili s tím, co u nich známe, přesto jejich spojení a nasazení působilo svěžím dojmem. Nemálo vtipných míst. Titul nepatří mezi to nejlepší a nejvtipnější, s čím Kolečko přišel, přínos inscenace je poněkud sporný. Ale přesto to není hloupá zábava, v Rubínu máte možnost se opravdu zasmát a strávit příjemný večer.
Jiří Landa 60 %
(zadáno: 19.7.2012, počet hodnocení: 2859)
přínosný / zajímavý komentář
Šikovný P. Kolečko by možná měl zmírnit tempo a svým hrám věnovat o něco víc času. Inscenace Federer – Nadal sice ve výsledku působí sympaticky, nicméně by si zasloužila větší péči, a to jak autorskou, režijní, tak hereckou.
Tereza Szkatulová 70 %
(zadáno: 24.11.2014, počet hodnocení: 28)
Moje slabost pro hry vznikající v A studiu je zřejmá a i když hru neřadím mezi nejlepší kousky z repertoáru divadla, tvrdit, že jsem se nebavila, by byla lež!
HODNOCENÍ UŽIVATELŮ:
Terezavra 60 %
(zadáno: 22.5.2016, počet hodnocení: 8)
Honza1 60 %
(zadáno: 18.1.2016, počet hodnocení: 74)
přínosný / zajímavý komentář
Velmi slibný začátek. I později několik vtipných fórků a situací. Čekal jsem ale víc.
Misak 50 %
(zadáno: 8.12.2015, počet hodnocení: 1)
přínosný / zajímavý komentář
Pár vtipných situací a jinak bída doprovázená divným příběhem na pozadí. Kdo se nevyzná v tenise, hru si neužije vůbec, kdo má alespoň základní představu o zmíněných dvou tenistech, tak některé narážky ocení. Místy je zde bohužel humor jak z Kameňáku, úspěšné vtipy je potřeba stále opakovat, aby se smál alespoň někdo. Skoro bych řekl, že samotní herci byli na konci překvapení vlažnou reakcí publika při děkovačce. Hezké prostory divadla La Fabrika celkový dojem nezlepšily. Pokud chcete strávit hodinu života smysluplně, tak klidně jdete do jakéhokoliv baru v okolí.
Papirek32 60 %
(zadáno: 19.11.2015, počet hodnocení: 136)
Vendula_Z 80 %
(zadáno: 1.11.2015, počet hodnocení: 92)
Luqisek 90 %
(zadáno: 7.9.2015, počet hodnocení: 69)
Chlumský 80 %
(zadáno: 17.6.2015, počet hodnocení: 11)
Janica 70 %
(zadáno: 28.4.2015, počet hodnocení: 12)
přínosný / zajímavý komentář
S přijetím divadlení nadsázky jsem se jako tenisový fanda poměrně bavila ... Narážky na oba hráče se však zbytečně opakují a přitom Jakub Prachař jako Nadal hraje celou dobu pravou rukou, takže tu dost potenciálu zůstalo nevyužito, což však nesnižuje jeho herecký výkon a Marek Taclík též velmi dobrý.
Klob 80 %
(zadáno: 4.4.2015, počet hodnocení: 128)
Grea 40 %
(zadáno: 13.3.2015, počet hodnocení: 58)
Tarbík 70 %
(zadáno: 3.3.2015, počet hodnocení: 102)
Vratislav Honzálek 70 %
(zadáno: 10.11.2014, počet hodnocení: 108)
přínosný / zajímavý komentář
Svěží komedie z tenisového prostředí. Pozor, pokud nesledujete tenis, tak si uberte 20%.
Edna E 80 %
(zadáno: 30.9.2014, počet hodnocení: 27)
přínosný / zajímavý komentář
Pokud člověk očekává divadlo s hlubokým vnitřním prožitkem, měl by zajít na jiná prkna. Pokud se člověk chce pobavit, zasmát, i přestože není fandou komedií, měl by jednoznačně navštívit Rubín a jeho krátké hry. Asmosféra malé scény byla výborná, kluci se na trávě bavili a rychle to přenesli na diváky. Ačkoliv moje znalost tenisu je minimální, pochopila jsem vtipy bez problému. Mně jednoznačně zpříjemnili večer.
Zdeněk Malinský 50 %
(zadáno: 23.9.2014, počet hodnocení: 44)
přínosný / zajímavý komentář
Taclík+Prachař+Kolečko - přiznávám, čekal jsem mnohem větší legraci, hlavně od Taclíka. Navíc ten, kdo není fandou tenisu, tomu unikne dost hlášek a možná i nepochopí některé souvislosti. Sice to nebyl průšvih, že bych měl nutkání v průběhu hry odejít, ale potenciál nebyl využitý a tak nějak to trošku vyšumělo do ztracena a určitě bych to znovu vidět snad ani nemusel. Nejlepším okamžikem hry bylo parodování servisu Rafaela Nadala Jakubem Prachařem.
Simona 70 %
(zadáno: 10.9.2014, počet hodnocení: 54)
Marcela 70 %
(zadáno: 24.6.2014, počet hodnocení: 398)
Lucilla 60 %
(zadáno: 16.6.2014, počet hodnocení: 210)
přínosný / zajímavý komentář
65% Na oddechovy vecer je to zabava jak vysita ;-)
Ttchor 60 %
(zadáno: 14.6.2014, počet hodnocení: 56)
Dianavanova 70 %
(zadáno: 12.6.2014, počet hodnocení: 44)
přínosný / zajímavý komentář
K pobavení postačí. A to nejsem tenisový fanda.
Eviik 70 %
(zadáno: 19.4.2014, počet hodnocení: 287)
přínosný / zajímavý komentář
Oddechová komedie. Bavil mě Marek Taclík v roli Rogera Federera věčně si stěžující na slovenské halušky i Jakub Prachař výborně napodobující Rafaela Nadala. Fanoušci tenisu určitě nebudou odcházet zklamaní.
Fedorocko 60 %
(zadáno: 11.4.2014, počet hodnocení: 484)
přínosný / zajímavý komentář
Hodinka bohatě stačila. Dobré momenty střídaly horší. Nic co by nějak zvlášť člověka obohatilo, dle předchozích recenzí jsem rozhodně očekával více. Herecké výkony byly dost dobré, o trošku více se mi líbil značně pochudlý Marek Taclík.
Sendy 70 %
(zadáno: 27.3.2014, počet hodnocení: 148)
Donpedro39 30 %
(zadáno: 4.3.2014, počet hodnocení: 138)
přínosný / zajímavý komentář
Celou hru mi nějak neladilo vyobrazení Federera. V tenisových kruzích jako známý gentleman, v této hře vyobrazen jako buran z čtvrté cenové.
Bacraj 60 %
(zadáno: 20.2.2014, počet hodnocení: 164)
Misa 60 %
(zadáno: 17.2.2014, počet hodnocení: 79)
přínosný / zajímavý komentář
Velmi se mi líbil Marek Taclík,ale jinak mě představení dost zklamalo.Opravdu jsem od téhle látky čekala víc.Bylo tam dost dobrých nápadů i opravdu vtipných míst,zároveň to bylo klasicky Kolečkovsky lehce překombinované.Taky mě nebavily neustále opakující se vtipy,např.když jednou tančí na hudbu jako zápas,je to vtipné,ale po několikáté už to opravdu není ono.Hlavní,co zklamalo asi všechny přítomné diváky,byl naprosto hluchý konec.Oproti Krasavici Interkontinentální,kterou jsem v La Fabrice shlédla naposled,byl toto dost slabý odvar.
Wallma 90 %
(zadáno: 6.2.2014, počet hodnocení: 9)
Mau 80 %
(zadáno: 19.12.2013, počet hodnocení: 87)
přínosný / zajímavý komentář
Já, tenisový neznalec jsem se hodinu bavila :-).
Denisa H. 60 %
(zadáno: 18.12.2013, počet hodnocení: 259)
přínosný / zajímavý komentář
Na představení je znát touha jeho tvůrců a současně herců se bavit. Marek Taclík i Jakub Prachař odvádějí skvělý výkon, navíc mají své tenisové předlohy opravdu nastudované. Hře nebo zápasu, jak chcete, sluší malinké prostory A studia Rubín, pro prkna větších divadelních prostor by toto až dětinské řádění dvou (tří) herců bylo až nedůstojné. Pobavila jsem se (nad tanečními choreografiemi, nad doktorem J. Prachaře, strýčkem M. Taclíka), jsem ráda, že jsem představení viděla, ale jedno zhlédnutí mi stačí a nemám nutkání jej vyhledat znovu.
Monulinka 70 %
(zadáno: 12.12.2013, počet hodnocení: 372)
přínosný / zajímavý komentář
Příjemná oddechovka, která sice nemá moc děje, ale zaručeně pobaví :) Především J. Prachař má Nadala nastudovaného krásně, M. Taclík jako Federer zas úžasně bojuje s přiženěnou slovenskou rodinou.. Další epizodní role a taneční vsuvky super! Žádné náročné divadlo, ale fajn zábava nejen pro fanoušky tenisu.
LavinieCamui 90 %
(zadáno: 29.9.2013, počet hodnocení: 309)
Hanala 80 %
(zadáno: 17.6.2013, počet hodnocení: 30)
Janha 60 %
(zadáno: 5.6.2013, počet hodnocení: 119)
Dubina 70 %
(zadáno: 23.5.2013, počet hodnocení: 144)
přínosný / zajímavý komentář
75 %
Vaclavcadek 80 %
(zadáno: 21.4.2013, počet hodnocení: 14)
Sonic 70 %
(zadáno: 27.12.2012, počet hodnocení: 331)
Janebova 60 %
(zadáno: 8.12.2012, počet hodnocení: 18)
Peetra 70 %
(zadáno: 26.9.2012, počet hodnocení: 145)
Lumca 70 %
(zadáno: 11.7.2012, počet hodnocení: 309)

Komentáře uživatelů nevyjadřují stanovisko redakce. Názory jednotlivých redaktorů nemusejí vždy vyjadřovat stanovisko celé redakce.