A studio Rubín

Jaroslav Žváček

Obludov

Premiéra: 3.11.2013. Výprava: Ivan Stekla. Hudební spolupráce: Hynek Nováček. Režie: Jan Prušinovský.
1:00x


Hra od nejslavnějšího „bludovského literáta“. Ctihodný občan Bludova cikán Kraken nechce už pouštět do svého klubu Domino nezletilé. Bludovská koalice katolíků a komunistů si totiž stěžuje na jejich opilost. Navíc mu tam ti nezletilí souloží. Je potřeba zavést vstupné, celých patnáct korun. Nezletilý Pepa je kvůli tomu pěkně naštvaný. Je zvyklý chodit se tam zkalit, aby čerpal inspiraci pro svůj bludovský hiphop. Ale co může dělat, Kraken má Domino, Kraken je šéf. Nezbývá mu než dál skládat svůj hipec s kamarádem bláznem Vildou...
14!
A studio Rubín
Hodnocení inscenace
Redakce
67 %
Uživatelé
75 %
aktivovat hlídání nových termínů
Chci vidět - přidat do seznamu
Volby

Hodnocení

HODNOCENÍ REDAKCE:
Lukáš Dubský 70 %
(zadáno: 16.2.2017, počet hodnocení: 711)
přínosný / zajímavý komentář
Nečekejte děj ani žádné hlubší myšlenky a budete se skvěle bavit. Spousta hlášek, nekorektního humoru pracujícího se zažitými stereotypy a také dost improvizace na aktuální téma (např. Babišovo EET). Herecky perfektně odstíněné postavy. Příjemná je také stopáž něco přes hodinu, hluchých míst tudíž v inscenaci najdete jen minimun. Příjemná divadelní jednohubka.
Lukáš Holubec 70 %
(zadáno: 18.9.2015, počet hodnocení: 556)
přínosný / zajímavý komentář
(+1)
Neskutečnou hip-hopovou jízdu na českém venkově nám předvedla trojice Příkazký, Šimčík, Plouhar. Je poznat, že na vtipech se podíleli všichni tvůrci. Navíc při opětovném zhlédnutí musím ocenit, že humor reaguje na i na aktuální témata. Zápletek, byť nijak složitých, je ve hře hned několik, a když zabrnkají na vážnější strunu, tak opět skrze vtip. Nerad někoho upřednostňuji, ale cikán Kraken v podání J. Plouhara, to je kreace, na které se vyřádil šíleným způsobem. Jako by právě přišel od kolotoče nebo zrovna z diskotéky Domino, o jejíž osud se ve hře jedná. Vtipem nacucaného Obludova doporučuji
Jiří Koula 70 %
(zadáno: 17.3.2014, počet hodnocení: 1407)
přínosný / zajímavý komentář
(+1)
74,99% Jaroslav Žváček napsal vtipnou hru ze současnosti, jež má navíc vlastní názor, který tak docela nerezonuje s většinovým myšlením. Jan Prušinovský ji úspěšně převedl na jeviště, když v A studiu Rubín vytvořil věrohodně působící mikrokosmos vesnické autobusové zastávky, k čemuž mu jistě pomohli i herci přesvědčivě zabydlení ve svých postavách. Dobrá práce, chlapi.
Pavel Širmer 70 %
(zadáno: 27.1.2014, počet hodnocení: 1433)
přínosný / zajímavý komentář
65%. Vtipná hra má nápadité východisko, které si však ze strany autora zasloužilo lépe rozvést. Ze strany režiséra jsem podstatný deficit nezaznamenal, efektní scénické řešení. Vhodně zvolení herci. Zatímco P. Šimčík spíše naplno využil svůj herecký typ, J. Plouhar a L. Příkazký postavy skvěle rozehráli. Vzájemná souhra přenesla do hlediště velkou dávku energie. To se v Rubínu stává často a proto se tam tak rádi vracíme. Obludov se možná nezařadí mezi nejvydařenější počiny, ale rozhodně nedělá repertoáru ostudu.
Helena Grégrová 60 %
(zadáno: 10.1.2014, počet hodnocení: 1349)
přínosný / zajímavý komentář
Úžasná herecká souhra! Trio Plouhar + Příkazký + Šimčík vykresluje svoje bludovské "týpky" velice věrně, sled vtipných a trefných hlášek v jejich podání je výživný a sympaticky dynamický. Škoda však, že konfrontace outsiderů ze zapadákova zůstává převážně jen u toho humoru, citelnějšími brnknutími na vážnější podtextovou strunu bych divácky nepohrdla.
Jiří Landa 60 %
(zadáno: 10.1.2014, počet hodnocení: 2809)
přínosný / zajímavý komentář
Vtipná hříčka, která odhadla svoji stopáž, takže neměla čas začít nudit. Vlastně v této mikrokomedii ani nevadila jednoznačná danost charakterů postav, naopak byla na nich víceméně postavena. J. Plouhar se tak mohl skvěle postarat o ztvárnění ctihodného Roma, L. Příkazký zase o teenagera milující hip-hop a P. Šimčík o blázna Vildu. Jejich střety přináší spoustu vtipných situací (nejvíc je jich v první půlhodině), které příjemně baví. Do historie rubínovského repertoáru se však tento počin nijak výrazněji nezapíše.
Jan Pařízek 70 %
(zadáno: 9.1.2014, počet hodnocení: 719)
přínosný / zajímavý komentář
Takový pěkný příběh z českého vesnického Bronxu. Originální a vtipné, Rubín opět nezklamal. Především první třetina je skoro dokonalá. Poté inscenace trochu ztrácí dech a počáteční náboj, ale naštěstí není zbytečně natahovaná. Nijak zde tedy nehrozí, že by mohla začít nudit. Velkou zásluhu na tom mají také všichni tři účinkující, jejichž herecké výkony jsou opravdu výtečné.
HODNOCENÍ UŽIVATELŮ:
Lovin 80 %
(zadáno: 8.11.2018, počet hodnocení: 154)
Mouni 100 %
(zadáno: 19.1.2018, počet hodnocení: 17)
přínosný / zajímavý komentář
Naprosto úžasná hra, která bez pochyby pobaví až k popukani svým nekonvenčním (anti) rasistickým humorem, který nikoho neurazí. Výkony všech tří herců úžasné, každý úplně jiný. Scéna A Studia Rubín se dokonale pro tohle zpracování hodí. Můžu jen tisíckrát doporučit.
Markéta BP 80 %
(zadáno: 13.6.2017, počet hodnocení: 47)
Mimouch 80 %
(zadáno: 8.4.2017, počet hodnocení: 41)
přínosný / zajímavý komentář
(+1)
85% Nekomplikovaná, ale opravdu zábavná hra. Velmi svižný děj plný propracovaného a místy dosti nekorektného humoru, rubínovsky jednoduchá scéna a skvělé výkony všech 3 protagonistů. Pokud nepřicházíte s očekáváním nějakých zásadních hlubokých myšlenek, odejdete z Rubínu nadšeni stejně jako já.
Blahis 70 %
(zadáno: 8.4.2017, počet hodnocení: 36)
Quincampoix 70 %
(zadáno: 5.4.2017, počet hodnocení: 54)
Fedorocko 100 %
(zadáno: 19.12.2016, počet hodnocení: 429)
přínosný / zajímavý komentář
(+1)
Škoda,že nejde dát více. Představení nám neskutečně sedlo a byl to úžasný zážitek se skvělými hereckými výkony všech tří herců. Bravo.Vynikající.
Ba-jo 70 %
(zadáno: 15.11.2016, počet hodnocení: 159)
přínosný / zajímavý komentář
Konverzační hříčka která dosti promasýrovala mou bránici. Sehranému triu Plouhar-Příkazský-Šimčík dominoval Honza Plouhar v roli cikánského podnikatele Krakena. Žádné filozofování, žádné psycho, prostě zábava kdesi u autobusové zastávky v (O)bludově.
Andro 90 %
(zadáno: 5.5.2016, počet hodnocení: 38)
Screamingsun 30 %
(zadáno: 28.4.2016, počet hodnocení: 22)
přínosný / zajímavý komentář
Zatím nejslabší rubínovská inscenace. Sem tam vtipnej moment, ale žádnej děj, natož myšlenka. Nebo jsme ji aspoň nepochytili.
Vaklav 70 %
(zadáno: 24.10.2015, počet hodnocení: 143)
přínosný / zajímavý komentář
Viděl jsem hru dvakrát. První představení bylo excelentní, pánové si s radostí hráli, dal bych až 75%, ale při druhém představení byl L. Příkazský evidentně z formy a vše musel odtáhnout J. Plouhar - 65%. P. Šimčík oběma představeními víceméně tak nějak pohodově proplul. Nelituji ale ani jedné návštěvy, v obou případech se bylo na co koukat.
Lusilda 80 %
(zadáno: 20.9.2015, počet hodnocení: 62)
přínosný / zajímavý komentář
trefně vykreslené postavičky z nejednoho českého zapadáku. Edit 2018 - musím přidat na hodnocení, od té doby, co jsem hru viděla, jsem si na motto "Bludov, Bludov je město snů..." tolikrát vzpomněla.
Anex 80 %
(zadáno: 19.2.2015, počet hodnocení: 109)
přínosný / zajímavý komentář
Skvěle jsem se bavila od začátku do konce a většinu z ústřední "písně" si i pamatuji. Ráda navštívím ještě jednou.
J_V 30 %
(zadáno: 22.1.2015, počet hodnocení: 47)
přínosný / zajímavý komentář
Několik vtipných okamžiků, většinou je to ale dost laciné a ke konci i nechutné. Nečekejte něco jako Prušinovského Okresní přebor, tady se loví v hlubších patrech humoru. Trvá to jen hodinu, a tak se toho ani nemůže moc stát ? jde spíš jen o sérii scének.
Lumca 70 %
(zadáno: 19.12.2014, počet hodnocení: 293)
přínosný / zajímavý komentář
65 %
Vratislav Honzálek 50 %
(zadáno: 10.11.2014, počet hodnocení: 106)
přínosný / zajímavý komentář
(+1)
Hra si hraje pěkně se zažitými klišé včetně hustokrutopřísných hiphoperů, "lajkování" dnešní doby a snědších spoluobčanů. A úplně jsem hleděl jaký krásný odstín má Jan Plouhar v roli Krakena, jestli ho něčím natírali (?)
LavinieCamui 90 %
(zadáno: 21.9.2014, počet hodnocení: 253)
Simona 90 %
(zadáno: 10.9.2014, počet hodnocení: 54)
Rybitvi 80 %
(zadáno: 30.4.2014, počet hodnocení: 59)
Falos 70 %
(zadáno: 2.4.2014, počet hodnocení: 189)
přínosný / zajímavý komentář
skvelej lukas prikazsky
Marcela 80 %
(zadáno: 13.2.2014, počet hodnocení: 387)
EvelineS 80 %
(zadáno: 12.1.2014, počet hodnocení: 39)
přínosný / zajímavý komentář
Veliká sranda pro večer, který si chcete užít...

Komentáře uživatelů nevyjadřují stanovisko redakce. Názory jednotlivých redaktorů nemusejí vždy vyjadřovat stanovisko celé redakce.