Uživatelská hodnocení

Hodnocení jsou řazena v tom pořadí, v jakém byla zadána (od nejaktuálnějších po nejstarší).

Další stránky: << <

2.10.2022 | 167 hodnocení
Tříhodinová inscenace, která prostřednictvím několika kratších příběhů nabízí nepřeberné množství emocí.
Malý prostor a krátké příběhy odehrávající se v různých bytech jednoho domu dávají výborně vyniknout naprosté esenci hereckého umění. Nezáleží na tom, kde přesně se který příběh odehrává, všechno stojí na textu a jeho podání herci divákovi.
Nejsilnější pro mě byla dvojice Petra Bučková a Jakub Žáček. Manželka bojující s manželovou nevěrou, která by mu nejraději oplatila vše, co jí provedl, ale pořád ho má ještě trochu ráda. Manžel, který teď vlastně neví, co má dělat a zároveň se nechce nechat zatlačit do kouta.
Děkuji moc!
2.10.2022 | 45 hodnocení
První půlka je celkem komedie, ale pomalu to začíná temnět. A druhá půle, to je fakt psycho masakr. Je strašné sledovat, jak člověka i jeho okolí může zničit touha po něčem, co je mu upřeno.
Herci Horáková a Dvořák jsou opravdu vynikající. Ona svým postupným pádem do šílenství, on svojí bezmocí.
Je to vynikající představení, ale oddech opravdu nečekejte.
2.10.2022 | 614 hodnocení
2.10.2022 | 341 hodnocení
69%
Velmi easy. Sladké a zároveň divné, jako vzpomínka na to léto, které nikdy nebylo. Jo, a z Vančury to mnoho nemá, což je celkem absurdně klad i zápor provedení. Škoda, že neviděno v létě na některé z letních kašparovských scén, asi by si vysloužilo i vyšší hodnocení. Byly párky a limoška, mhm...
2.10.2022 | 341 hodnocení
65%
Tak nějak nevím, jestli to mám chápat jako řachandu (Natálie Řehořová plazící se v dlouhé róbě a s umělohmotným samopalem v něžných ručkách, s Natašou Bednářovou v závěsu, by k tomu mohla velmi nabádat), nebo jako politicko-ekologické poselství hlásané na střídačku Marií Štípkovou a akčnější Annou Stropnickou, které bohužel nedává mnoho smyslu. A když konec ještě vypadá, jak kdyby vypadl z propagačních videí nejmenovaného agro holdingu, tak už se mi ani moc smát nechtělo...
2.10.2022 | 341 hodnocení
67%
Skvělá Markéta Matulová, nádherně nahrávající Jakub Burýšek. Propracovaná scéna a kostýmy. Dík za sympaticky zvládnutou stylizaci 70. a 80. let, taky plus. Bohužel, převelice mě dráždí konec a pociťuju ho jako palec v oku, vytlačující z něj nějakou tu slzičku. Na sentiment do divadla nechodím, člověk by tak nějak "od minula" čekal, že právě Dianiška to nějak shodí...
2.10.2022 | 264 hodnocení
Jsem nadšený! Procenta ubírám pouze za delší přestavby, které narušují děj (a vesměs zbytečně), a pomalejší rozjezd (možná to dělal i zvuk, který byl tichý, mdlý). Nejvíce mě dostalo dílo hudebně (bravo, Robine Schenku!). Tolik hravých, originálních a neotřelých motivů - těšil jsem se na každou další píseň. Výkony vesměs výborné - nejvíce mě bavili Milan Němec s Alenou Antalovou, energií překypoval charismatický Libor Matouš, herecky mě pak bavili Petr Štěpán a Jonáš Florián. Kristýna Daňhelová byla, zdálo se mi, v první půlce bez energie, jiskry, ve druhé už byla zajímavější. Emotivní závěr a znázornění křížů - bomba! MDB udělalo velkou věc!
2.10.2022 | 37 hodnocení
1.10.2022 | 16 hodnocení
Shlédnuto v Divadle pod Palmovkou. Neskutečně výborné představení. Autor a režisér v jedné osobě opět nezklamal, ale výkon Markéty Matulové vystřelil toto představení do nebeských výšin. Myslím, že Dianiška zřejmě věděl pro koho to píše, protože si nedokážu představit herečku, která by byla více Špinarka než ona. Živá kapela i výkony ostatních herců její výkon ještě podtrhl. Doopravdy příliš krátké 3 hodiny, divák se ztratí v reálném čase a je ponořen jen do představení. Bravo!
1.10.2022 | 8 hodnocení
1.10.2022 | 8 hodnocení
1.10.2022 | 73 hodnocení
1.10.2022 | 158 hodnocení
1.10.2022 | 48 hodnocení
1.10.2022 | 236 hodnocení
1.10.2022 | 492 hodnocení
1.10.2022 | 20 hodnocení
Určitě zde vidím promarněnou příležitost udělat z toho mnohem zajímavější představení (převázně akrobaticky). Na druhou stranu, když přihlédnu k tomu, co se momentálně v Praze většinou hraje - smršť jukebox muzikálů a špatných původních děl, tak si myslím, že Tarzan je ve výsledku povedené představení. V rámci obsazení za mě všichni výborní. P. Pecha, I. Korolová, D. Hořínková, E. Čekan, M. Šemík. Plusové body má u mě taky fakt, že konečně do Hybernie zavítal na muzikálové představení živý orchestr.
PS: sedačky v Hybernii jsou opravdu za trest a dlouho mě od tohoto představení odrazovaly.
75 %
1.10.2022 | 97 hodnocení
1.10.2022 | 191 hodnocení
Kouzelné. A to jsem nebyl skalním fanouškem Věry Špinarové. Ale tohle je něco. Můj obdiv patří především Markétě Matulové, ale i ostatním, kdo se na tomto představení podíleli.
Hodnotící pode mnou je jediný s takovým počtem procent, což o něčem vypovídá. Vraťte se na gauč ke sledování nekonečných televizních seriálů na Nově. To vám sedne více.
1.10.2022 | 35 hodnocení
Cesta do temných hlubin zvrácené ruské duše. Cesta ze které mrazí a která navazuje na to nejlepší z ruské literatury a dramatu. Zároveň krutě aktuální, ačkoliv připravované ještě před napadením Ukrajiny. "Chtěli jste, aby se vás všichni báli. A nyní se divíte, že nás všichni nenávidí." Zároveň opravdový herecký koncert, kde většina hraje naprosto uvěřitelně proti typu svých obvyklých rolí. Jen škoda mírného dramaturgického nedotažení v tempu i katarzi hry.
1.10.2022 | 102 hodnocení
1.10.2022 | 102 hodnocení
1.10.2022 | 102 hodnocení
1.10.2022 | 889 hodnocení
55%
Devadesátky jsou fenomén. Bylo to takové jalové období, kdy jsme se hledali a jako národ jsme se spoustu věcí učili od základu. Já s tím obdobím, nijak zvlášť nesympatizuji. Navíc se v divadelní i televizní tvorbě roztrhl pytel s inscenacemi mapující události této dekády. A z toho co jsem měl možnost vidět, patří Discoland k tomu slabšímu.
Téma mě nijak zvlášť neoslovilo a dost často jsem měl deja vu pocit. Pro mě nic nového a přínosného, až na pár zdařilých scén, zejména na začátku druhé poloviny.
1.10.2022 | 142 hodnocení
1.10.2022 | 889 hodnocení
85%
Pro mě jeden z nevětších divadelních zážitků poslední doby.
Výtečná režie SKUTRU plná invence. Je to velmi vydařené pěvecky, herecky, vizuálně i hudebně. Nepostrádá to humor a nadsázku.
Nejvíce bodovali herci příchozí z oblastních divadel - O. Rychlý a M.Zavičár, naprosto famózní je J. Sklenář. Vadily mi jen dvě drobnosti - S. Venclovská se na roli Paminy typově příliš nehodí (a soubor DvD by vhodnější typ herečky měl) a ubral bych scény s očníma bulvama.
Tuto inscenaci rád a vřele doporučuji.
30.9.2022 | 693 hodnocení
30.9.2022 | 50 hodnocení

Další stránky: << <