Profil uživatele

Jan456

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 10 % (25)
Iva Bryndová: 13 % (40)
Michal Novák: 13 % (52)
Lukáš Dubský: 14 % (69)
Jiří Landa: 16 % (83)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 9.9.2018)
Protože se nejedná o mé první seznámení se Cyranem můžu porovnávat. Určitě bych vyzdvihl herecký projev Petra Kubese i Natálie Tichánkové a Lukáše Červenky. Nad obsazením Kristiána mi zůstával chvíli rozum stát. Viděno jako open air představení, které rozhodně nezklamalo. A Petr Kubes určitě předčil i Davida Prachaře v Národním divadle.
(zadáno: 28.3.2015)
Skvělá hra pro tři herce, v tomto případě dobré herce. Funkční scéna, svižné dialogy. Rozhodně není čas se nudit, ale jen napjatě sledovat příběh kdesi z hor a nechat se překvapit, kdo je vlastně největším ďáblem, nebo Ďáblicí?
(zadáno: 31.10.2017)
Za mě "americká tralalanka" s naprosto šílenými písňovými texty a plytkými dialogy. Bohužel jsem chvílemi postrádal i komickou stránku příběhu. Hudební čísla povětšinou rušily svým textem a v podstatě i nezpěvností. Musím pochválit I.Vaňkovou (nebyla statická jak jsem na ni zvyklý) a V.Matušovovou.Všichni chválí J.Musilovou,měl jsem štěstí na K.Ptáčkovou (výbornou M.Ditrich z Vrabčáka), které se asi nepovedlo tuto roli nijak vyzdvihnout jako kolegyni.Při pohledu na L.Bartolšicovou v roli tělocvikářky se mě vybavily mé temné vzpomínky z tělocviku na základce-pecka.Nicméně celek je slabý průměr.
(zadáno: 9.6.2012)
Po slabší Naně, velmi působivém muzikálu Červený a černý opět další velmi zdařilý kus dvojice Štědroň-Uhde. Velmi krásný příběh plný nádherných melodií z různých hudebních žánrů. Inscenačně velmi pěkně zinscenované. A koukat na Andreu Březinovou v její první hlavní roli je příjemný pocit. Doufám, že bude také dostávat více příležitostí, jako ostatní členové souboru. Inscenace, která si zaslouží obdiv a na kterou určitě s radostí opět zajdu
(zadáno: 27.9.2021)
Velmi, velmi povedené představení. Jak inscenačně, hudebně, tak herecky. Výborná H. Briešťanská s ostatními postavami. Myslím, že standing ovation byl na místě. Určitě budu doporučovat. Jediná vada byla první půlka hry, kde by to chtělo trochu škrtů, prostě těch schůzí a porad na jevišti bylo už na mě trochu moc. Víc takových her v Redutě a pryč s tou nesmyslnou avantgardou a přešlapy, které se tam v minulosti inscenovaly. Tento dramaturgický směr má smysl.
(zadáno: 27.9.2014)
Je fajn vidět a slyšet v Brně zase český muzikál od autorů, se kterými se v této metropoli běžně nesetkáváme. Je to příjemné oživení. Petr Gazdík dokazuje jak v roli samotného hrdiny, tak režijně, že je člověkem na svém místě, i když herecky mě upoutal spíše jeho alternant. Je to příjemný muzikál s krásnými melodiemi. A velký dík za objev a obsazení S. Holečkové.
(zadáno: 27.9.2014)
(zadáno: 24.2.2018)
Neurazí, ale ani nenadchne. Nebýt odlehčení, které MDB této hře dopřálo, byly by to pro mě asi dvě hodiny k nevydržení. Takhle z toho vyšla úsměvná hra, která je bezesporu svým obsahem jiná.
(zadáno: 24.10.2014)
U této inscenace je trochu překážkou, že jsem znal anglickou verzi, kterou mám naposlouchanou. Takže mě vadilo trochu nevýrazné hudební nastudování a trochu i zpěv hlavních představitelů, který nebyl tak výrazný, jak jsme tomu jindy zvyklí. Ale dost negativ. Je to velmi dobré představení, které v tomto divadle umí. Výborná scéna, kostýmy i výprava. Výborná Zdena Herfortová, ta opravdu k sežrání, ne-li na Thalii, dobrý Dušan Vitázek. Rozhodně běžte, budete uslzení jak ze smíchu, tak ze samotného mýdlového příběhu, který se povedl!
(zadáno: 26.10.2011)
(zadáno: 15.3.2016)
MDB vytlouklo z tohoto oratoria co se dalo. Velmi působivá scéna, světla a nádherné kostýmy (vůbec mi nevadil Ježíš v džínách). Co mi, ale vadilo, byl hudební styl a jeho neustálé střídání. Krásné rockové písničky a sbory střídaly výstupy, které by se hodily spíše do Silvestrovského kabaretu - hudebně nudné, trapné. Bohužel tyto výstupy přišly vždy, když bylo po nějakém poetickém místě a tak mé přemýšlení ihned rozbily a vytlačily z hlavy. To je ovšem výtka autorům, ne inscenátorům. Kvalit Jesus Christ Superstar dosahovat dílo nemůže. Skvělý D.Vitázek, B.Remišová a M.Severová.
(zadáno: 20.9.2012)
Bohužel antické hry mi v dnešní době připadají velmi přežité a právě jejich nereálnost v dnešním světě mě už bohužel neosluvuje a nic mi neříká. To je také důvod, který mě při návštěvě představení neopouštěl. Nutno podotknout, že inscenace je to zdařilá, jak je u p. Burešové zvykem a herci podávají velmi dobré výkony. Nezanedbatelná je i scéna samotné inscenace.
(zadáno: 27.9.2014)
Co dodat?
Výborná Svetlana Janovotá s Dušanem Vitázkem, kteří představení od představení stále rostou. Bravo i Ivaně Vaňkové. I když pro ty, kteří jdou bych doporučil alternaci Janotová - Vitázek, podruhé jsem měl štěstí na druhou dvojici a chvílemi jsem měl pocit, že jsem na úplně jiném představení. Ivana Vaňková se snaží, je výborná, ale Světlana je lepší. Srovnávat Dušana Vitázka a Ondřeje Studénku snad ani nebudu. Ale stejně klobouk dolů přede všemi.
(zadáno: 6.11.2016)
Pokus o ironii celého zkorumpovaného podniku jménem banka měl dobře našlápnuto, ale po chvíli nebylo o čem hrát, čemuž nepřidal ani fakt, že konec celé hry se dal vytušit již před koncem prvního jednání. Nejedná se o nejlepší režie Hany Burešové ani o nejlepší hry tohoto divadla. Vzpomínám na Školu základ života a pro mě zatím nepřekonatelného Kamenného hosta, kterého tu inscenovala a těším se, že se k tomuto žánru zase jednou vrátí. Zkrácení by hře určitě prospělo.
(zadáno: 31.10.2012)
Moje nadšení z celého představení ubíjí fakt z velmi slabého příběhu. Ale to není vada na straně inscenátora ani divadla. Na konci představení jsem měl pocit, že snad nemůže být konec, ale něco se přece ještě musí stát a představení musí nějak vygradovat v nějaké finále... Nekonalo se... Klobouk dolů před Hanou Holišovou, která je snad stále lepší herečka a lepší zpěvačka, klobouk dolů před inscenátory, kteří ze slabého příběhu vytřískali maximum a vzniklo dílo, které je vcelku zábavné, ale obsahově značně plytké. 70% jen kvůli dílu samotnému, inscenace je jinak velmi zdařilá
(zadáno: 6.9.2021)
Myslím, že toto představení rozhodně stojí za vidění. Příjemná hudba, nádherná výprava, kostýmy, neokoukaná choreografie. Z množství postav prostupujícím tímto hotelem nejvíce zaujala Markéta Sedláčková s Alešem Slaninou. Jakoby se vracel do Městského divadla pravý poctivý muzikál, na který jsem tu byl vždy zvyklý.