Profil uživatele

Janis

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jiří Landa: 12 % (165)
Lukáš Dubský: 12 % (103)
Michal Novák: 12 % (90)
Pavel Širmer: 12 % (142)
Helena Grégrová: 13 % (102)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>

(zadáno: 11.10.2010)
Skvělé spojení hudby, výborných hereckých výkonů a zajímavého příběhu... Tohle je pro mě stále nejlepší představení Dejvických. (Viděli jsme obsazení se Z. Stivínovou nebo V. Křížovou v roli Lucie Rosen.)
(zadáno: 11.10.2010)
Viděno znovu v IX/2013, a to podruhé, když tedy pominu shlédnutí TV záznamu.
Za ta léta se herecký projev vynikající Barbory Hrzánové proměnil, a ačkoliv poprvé se mi líbila víc, přesto zůstává její výkon stále úchvatný a nezapomenutelný. A uznávám, že po tolika reprízách a tolika hostováních je posun přirozený. Logicky i pro mě už nebyly všechny ty vtipné situace tak "třeskuté" jako původně nebo jako při čtení Douskové knihy. Ale hořkosladká hra má pořád spád, zábavný scénář, je svěží a úsměvná, a to i přesto, že jde vlastně o dost bolestné retro.
Skvělý počin regionálního divadla.
(zadáno: 7.1.2011)
Strhující výkony herců nedovolují dát nižší hodnocení.
(zadáno: 28.4.2011)
Nejsem vůbec obdivovatelem muzikálů a téměř je nenavštěvuji. Ale musím přiznat, že Mary Poppins v Městském divadle (my jsme v hlavních rolích viděli R. Coufalovou, D. Vitázka, M. Havelku) je skutečně profesionálním výkonem celého souboru. Vynikající byla scénografie, dětské herecké výkony, muzikál měl obrovský rytmus...
Skvělá - skoro se chce říci broadwayská - show. Pro mne opravdu velké překvapení. Celý pohádkový příběh (s přestávkou trval rovné 3 hodiny) si velmi užily i děti, kterých bylo v hledišti spoustu.
(zadáno: 10.11.2012)
Současná a mimořádně povedená adaptace Čechova, která nás i přes značnou délku hodně bavila. Cynická ironie i černý humor inscenaci osvěžují, nicméně i bez nich je tohle podání ruské klasiky živé a bohaté. Režisérovi gratuluji, stejně tak hercům - jejich výkony byly vážně znamenité a vyrovnané. Nejsilněji na mě zapůsobila Táňa Medvecká, jejíž účast Zábradlí velmi pomohla, a také Igor Chmela. Myslím, že jeden z nejlepších současných kusů DNZ.
(zadáno: 18.12.2012)
Na naprosté minimum omezená ungeltovská výprava (výjimečně zcela odpouštím) staví do popředí autentický dramatický příběh, který režisér vybudoval téměř výhradně na brilantních, strhujících výkonech obou představitelů. Typově postavy hercům skvěle sednou, jako by byly psány pro ně, přičemž Krajčova postava Dannyho (stejně jako jeho mimořádný, emotivní výkon) dostáva víc prostoru a přitahuje víc pozornosti.
Jako při sledování filmu, napětím jsme nedýchali a věřili oběma každé slovo. Tohle tedy bylo divadlo. Famózní herectví, tak krátce po premiéře a už standing ovation, bravo.
(zadáno: 24.9.2013)
Hned zpočátku mě překvapila výrazná stylizace, přepjaté emoce, masky, křečovité pohyby a ano, skoro mě to rozladilo. Nevím, zda se tu Pitínský nevyrovnává i se silným proudem v české divadelní režii. I uvedení díla jako "hry se zpěvy" (v jeho případě jde u české klasiky asi už o trend) mi připadá jako pendant k oblibě muzikál. tvorby.
Každopádně v Kalibově zločinu stylizace zvolna mizí, propojuje se s postupujícím příběhem, na povrch vystupují dramatické situace, emoce postav se vyhrocují. Magické hrátky s divákem, mistrovská režie. A skvělí herci Vacková, Majkus...
Dokonalé divadelní umění.
(zadáno: 8.11.2013)
Lidičky z obrazů H. Bosche a P. Breughela st. obživli, aby sehráli alegorii církevního roku a jeho svátků tak, jak ho přetvářela lidová zbožnost. Děje se tu zázrak vzkříšení, o pašijích prochází křížová cesta s detaily zastavení, připomínají se protagonisté evangelia. Vše smícháno s lidovými zvyky tak, jak si nečtoucí venkov předával (a celý rok žil) výklad Kristova mystéria...
Překrásné aluze na české prostředí (karnevalové postavy z Jasného Rodáků, slovenské plačky, Lucky, barokní "velebníček").
Pěkná masopustní, jarmareční (i tam se vykládaly příběhy) hudba. Pro mě mimořádné.
(zadáno: 10.6.2014)
Zhmotnělá vzpomínka na varietní představení z dob jejich počátků, s poblikávajícími el. lampami. Pro mě i připomínka jedné staré dětské vystřihovánky.
Krasojezdkyně, vrhači nožů, drezůra, silní lamželezové i kabaretiéři, to všechno Formani nachystali, vždycky s douškou humoru. Nechybí přehlídka lidských bizarností a malformací (chlupaté ženy, mořské panny...), přesně to, čím kdysi ohromovali diváctvo i kočovní kabaretiéři na svých štacích.
Barvité, imaginativní, nostalgické a ano, burleskní.
Mám vtíravý pocit, že Obludárium viděla i Conchita Wurst, vítězka Eurovize.
(zadáno: 18.10.2015)
Brilantní a inspirativní!!
Mnohovrstevnatá hříčka o počátcích (němého) filmu, která dokonalým způsobem využívá právě jeho prostředky (humor, zrychlené až trhavé pohyby, energický hudební doprovod, psané nápisy...), aby připomněla jeho průkopníka a trikovou podstatu jeho filmů. Stejným způsobem, jaký byl i jemu vlastní, tj. hravě a nápaditě. Obdivuji založení tématu: jak se GM (zdánlivě vetchý stařík, který má pořád dost espritu na škádlení ošetřovatelky) i smrt snažil přechytračit tím, co uměl dokonale: hravými tričky...
Fantastická hudba. Divadelní událost, kterou byste neměli minout.
(zadáno: 23.5.2018)
(zadáno: 11.10.2010)
85%
Vtipné a skvěle zahrané. Téma a zpracování ideální pro současného diváka, uvyklého televizní zábavě, nekonečným seriálům, soap operám a reklamě s Horstem Fuchsem, ale snad si ho užijí i náročnější konzumenti. Herci patrně inscenaci dodali další upgrade, především Miroslav Táborský mě tentokrát zcela dostal. Doporučuji.
Hodně ale záleží na divácké atmosféře při konkrétním představení, při opakované návštěvě (na Palmovce) bylo prezentování vtipných skečů slabší než při první návštěvě.
(zadáno: 11.10.2010)
Kompaktní a vtipné představení s tradičně skvělými a vzájemně velmi vyrovnanými hereckými výkony. Inscenace baví především absurdními časovými smyčkami plnými zábavných gagů a uvolněnou spoluprácí herců. Nevadí, že tady nejde o žádné hlubší sdělení, tohle je čirá zábava.
(zadáno: 6.4.2012)
Mimořádně zdařilá inscenace s velmi náročným scénářem, a s originální, moderní a současně dobovou scénou brněnského architekta Svati Sládečka patří k tomu nejlepšímu, co lze nyní (nejen) v Brně vidět.
Velmi příznivé spojení jednotlivých tvůrčích výkonů (charakteristická režisérova tendence ke stylizaci s tímto tématem a historickým prostředím nesouzní, naštěstí je spíš mírná a ohleduplná), za umělecký dojem, za herecké výkony, za hlubší sdělení (které obstarali především pánové V+W) i za volbu a zpracování tématu, jež nepatří na současných scénách k nejfrekventovanějším.
(zadáno: 5.10.2013)
V rozjezdu svěží parodie na kaliforn. gangsterku inspirovaná krimi "drsné školy." Trochu muzikál s hity Horečky, Travoltou, bossanovou. Špinar hru inscenuje s poťouchlým jakoby havlovským humorem (skvělá pocta, mimochodem). Neškodnou pohádku mění v nečekané podobenství, odhalující palčivá Havlova motta: podpis spolupráce s tajnou policií, odsudek bezpáteřného národa (vyznání Peachuma), "řezníků" z StB, dilema reality ČSSR (lžou všichni-udávají blízcí). Skvělý akcent na Havlova sdělení mj. monologem na mikrofon.
Výteční herci, Lockit. Mimořádné, aktuální zpracování, patří k událostem sezony.
(zadáno: 23.11.2013)
Velmi koncentrované, groteskně inscenované divadlo, přesná režie, výborné a velmi vyrovnané herectví. Moc mě bavila působivá trojice "starých maškar," odlehčené detaily scény, velmi instruktivní kresba mezilidských vztahů... vlastně všichni herci hráli dost zdatně.
Bizarní groteska nemá slabá místa. Jedinou slabinou snad může být myšlenková vzdálenost autora našemu dnešnímu světu a tedy složitější možnost (pro nás) porozumět odtažitějšímu textu. Mě ale režie i herci celou dobu drželi v napětí.
Moc mě těší uvádění takových zapadlých her. Dobrá práce.
A dobrý přípis od M. Uhdeho v blogu.
(zadáno: 5.4.2015)
Velmi osvěžující, nostalgicky zpracované dílko s přitažlivou dávkou humorných až sebeironizujících tónů. Pěkně zasazeno do předválečné reality. Velmi zábavně jsou představeny jednotlivé charaktery postav, jak výrazově, tak kostýmně. Oceňuji vyrovnanost v hereckých výkonech i živý hudební doprovod v podání herců samých. Jak už bylo níže dobře popsáno, představení se postupně rozjíždí a graduje, pro mě byla vrcholem scéna u totemu.
88%
(zadáno: 15.6.2015)
Velmi intenzivní, energické představení, které ze sebe sálá Isteníkovu (a nejen jeho) neutuchající energii. Režijně i herecky silné, zaujaté, s dobře vypointovanými gagy a odlehčeními, Buran prostě umí. A umí si i poradit (viz scéna) s finančními omezeními, které má, umí je přetavit ve svůj prospěch.
Vzhledem k tomu, že při námi shlédnuté repríze počasí dokonale korespondovalo s názvem hry (což mělo za následek naše postupné totální vyčerpání), není mi vůbec jasné, jak mohli herci hrát stále se 110%-ním nasazením...
(zadáno: 29.5.2018)
Vynikající ztvárnění Havlovy inscenace, zpočátku sice jakoby kostrbaté (takže nápadně připomene svého autora a jeho způsob projevu), později zapadající do sebe a skládající před našima očima poměrně plastický otisk starých (?) časů.
Opravdu vydařená, poctivá práce celého souboru - díky Vám za večer!
(zadáno: 23.6.2018)
Velký divadelní kus s velkým obsazením, dobře dramaturgicky zpracováno, režijně zdatné - tenhle Shakespeare neměl hluchá místa, povedla se i hudba nebo kostýmy. Herecky taky velmi vyrovnané (přestože upozorním jen na výkon Zd. Trčálka nebo P. Hromádky).
Takže divadelní zážitek.
(zadáno: 29.3.2019)
Velmi dobře napsaná hra s výbornými hereckými výkony a břitkým humorem. Suverénní je v titulní roli Dana Syslová, která hraje opravdu bravurně a přitom zcela přirozeně a nenásilně. Oceňuji ale i M. Steinmasslovou a J. Hánu, zvládnuto i po režijní stránce, jen ta scéna byla jaksi nemastná neslaná... a hudba mě taky příliš nezaujala.
(zadáno: 25.5.2019)
Hravé a imaginativní, i přes jednoduché výrazové prostředky ve mně představení vyvolalo silné emoce.
Bravo! Jak "jednoduše" a přirozeně lze vytvářet silné dramatické umění.

Další stránky hodnocení: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>