Profil uživatele

Johnny

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Veronika Boušová: 19 % (14)
Pavel Širmer: 21 % (44)
Helena Grégrová: 22 % (44)
Jiří Koula: 22 % (45)
Jiří Landa: 22 % (51)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: 1 2 3 > >>

(zadáno: 31.12.2012)
Ideální manžel - Divadlo na Vinohradech: 100 %
Pro mne inscenace, která ani po několikáté nenudí a naopak baví stále víc. Skvělé herecké výkony Jiřího Dvořáka, Zlaty Adamovské, Jana Šťastného, Simony Postlerové a naprosto kouzelná Hana Maciuchová. Působivé a případné kostýmy. Nadčasovost narážek na politickou scénu. Souhra herců a stálý dojem, že tuto hru hrají opravdu rádi a s chutí.
(zadáno: 28.3.2013)
Platonov je darebák! - Divadlo Na zábradlí: 100 %
Velmi příjemný zážitek. Naprostý herecký koncert, ve kterém vyniká především T. Medvecká, D. Švehlík a I. Chmela. Zpracování ruské klasiky, které stojí za to vidět. Mám pocit, že všichni herci si toto představení užívají, z jeviště cítím proud emocí a energie. Opravdové divadlo. Bravo!
(zadáno: 1.1.2013)
Zlomatka - Divadlo v Řeznické: 100 %
Vyjímečná inscenace nejen tématicky, ale i co se týče hereckých výkonů. Jitka Smutná podává velice přesvědčivý výkon, myslím že jí tato role velmi sedí. Oba "Diegové" mne zaujali, každý trochu jiným pojetím role. Osobně se mi více líbí výkon Radka Valenty.
(zadáno: 31.12.2012)
Dobrodružství - Městská divadla pražská: 100 %
Velký divácký zážitek. Působivá hudba a herecké výkony všech účinkujících (obě alternace: Z. Kajnarová i M. Badinková, L. Jurek, V. Janků, O. Vízner). Náročné téma, ovšem vybízející k zamyšlení.
(zadáno: 31.12.2012)
Tramvaj do stanice Touha - Činoherní klub: 100 %
Jeden z nejsilnějších divadelních zážitků vůbec. Skvělé herecké výkony všech herců v čele s dámami Žáčkovou a Procházkovou, jimž jsou důstojnými partnery p. Hájek a Dadák. Moje obava z délky představení se ukázala jako lichá, protože uteklo strašně rychle. Emoce z jeviště přímo tryskají a můj pocit je, že herci nehráli, ale byli těmi postavami. Bravo a velký dík!
(zadáno: 21.1.2019)
Miss Dietrich lituje - Divadlo Ungelt: 100 %
Pro mne jeden z nejsilnějších divadelních zážitků vůbec. Pozorovat obě paní herečky na jevišti byl zážitek: věřil jsem jim každé slovo, každé gesto, hra mne totálně pohltila. Vztah matky a dcery je téma vděčné a není až tak důležité, zda jedna z nich byla slavnou Marlen Dietrich. Inscenace mi přijde velmi realistická. A jako bonus výborná výslovnost a dikce, která dneska už bohužel není samozřejmá.
(zadáno: 31.12.2012)
U Kočičí bažiny - Činoherní klub: 90 %
Pro mne velmi podařená inscenace. Výtečný a překvapivě působivý výkon Veroniky Žilkové. Náročné téma, závěrečné momenty opravdu mrazí. Veronika Divišová v dětské roli velmi autentická.
(zadáno: 9.1.2013)
Maska a tvář - Činoherní klub: 90 %
Pro mne velmi podařená inscenace, především díky hereckým výkonům I. Chýlkové, O. Vetchého, D. Černé a M. Procházkové. Ač text je slabší, herci jej posunuli o úroveň výš. Očeňuji pěkné kostýmy M. Procházkové!
(zadáno: 31.12.2012)
Mikve - Národní divadlo: 90 %
Velmi příjemné překvapení. Vyrovnané herecké výkony a souhra všech účinkujících dam. Nápaditá scéna.
(zadáno: 6.3.2013)
Moje strašidlo - Činoherní klub: 90 %
Pro mne velmi příjemná inscenace s herectvím, které byla radost pozorovat.
(zadáno: 10.5.2016)
Audience u královny - Národní divadlo: 90 %
Na inscenaci jsem se chystal s obavami, které u mne provázejí počiny, které se těší mimořádnému diváckému zájmu. Často totiž nemá zájem diváků nic společného s kvalitou inscenace, mnohokrát spíše naopak... Výkon paní Janžurové byl naprosto uchvacující. Potěšilo mne, že tentokrát dokázala svůj temperament pro roli zkrotit, a vyhnout se pro ni tak typickému chichotání. Úžasné byly i kostýmy, líčení a paruky, a to nejen královny, ale všech účinkujících. Naprosto dokonalou maskérskou kreací byla paní Medvecká. Velmi potěšil Igor Orozovič, který mne poprvé svým hereckým výkonem přesvědčil.
(zadáno: 13.2.2013)
Anna Karenina - Městská divadla pražská: 90 %
Tuto inscenaci jsem ocenil teprve až po jejím druhém zhlédnutí, kdy jsem si v mezičase přečetl knihu. Divadelní adaptace samozřejmě nemůže tak obsáhlé dílo převést na jeviště celé. Velmi se mi líbila Míša Badinková v titulní úloze, ale vlastně všichni herci podali uvěřitelné herecké výkony.
(zadáno: 19.5.2014)
Srpen v zemi indiánů - Divadlo J.K.Tyla Plzeň: 90 %
Pro mne velmi příjemná inscenace, které vévodí vyrovnané herecké výkony především vyzrálé Moniky Švábové, dále Apoleny Veldové, Andrey Černé a Štěpánky Křesťanové. Náročné téma, které nelze pojmout na jedno zhlédnutí. Inscenace je velmi emotivní, dále chválím výbornou scénu s postupně odpadajícími zadními stěnami, ilustrující rozpadání rodinných vztahů. Jen o malinko více se mi líbilo nastudování uváděné v SND Bratislava s paní Vášáryovou, ale plzeňská inscenace má sílu.
(zadáno: 27.5.2015)
Hamlet - Švandovo divadlo: 90 %
Pro mne velký divácký zážitek, především první polovina velmi vydařená. Výborný výkon P. Děrgela, K. Cibulkové a Z. Onufrákové. Působivá hudba a kostýmy.
(zadáno: 31.12.2012)
Holky z kalendáře - Městská divadla pražská: 90 %
Pro mne velmi zdařilá inscenace. Naprostá souhra všech "holek" včetně hostujících hereček. Mám pocit, že si dámy tohle představení vždy užívají. Nejvíce mne zaujala Jitka Smutná (za všechny jmenuji její kreaci "králík stepní") a Lenka Termerová, která hraje velmi přirozeně. Také mne potěšila Radka Fidlerová, která zde dostala zasloužený prostor.
(zadáno: 31.12.2012)
Želary - Městská divadla pražská: 90 %
Příjemná inscenace, ve které se potkávají jak herecké výkony, tak působivá hudba a nápaditá scéna. Herecky mne zaujala Evellyn Pacoláková, Jitka Smutná, Vasil Fridrich a Diana Šoltýsková.
(zadáno: 31.12.2012)
Ostatní světy - Městská divadla pražská: 90 %
Velmi podařená inscenace, která má přesahy a ač má vtipné momenty, nabízí prostor pro zamyšlení. Herecky velmi vyrovnané: především výtečná Dana Syslová, Evellyn Pacoláková, Dana Batulková, Veronika Gajerová. Bohužel hereckým projevem mne nezaujala Henrieta Hornáčková, která do role sedí typově. Chválím hudbu a kostýmy.
(zadáno: 29.1.2013)
The Gin Game (Džin) - Divadlo Viola: 90 %
Velmi příjemně strávený večer a herecký koncert obou účinkujících.
(zadáno: 28.3.2013)
Osamělá srdce - Divadlo Na zábradlí: 90 %
Solidní inscenace, která stojí především na uvěřitelném a koncentrovaném výkonu Stanislava Majera s velmi příjemným a podmanivým hlasem a charismatem. Silná hudební složka.
Nabízí se otázka: Měl by člověk dávat ze sebe úplně všechno a pomáhat druhým, dokud sám nepadne na úplné dno?
(zadáno: 17.1.2013)
Polední úděl - Divadlo v Dlouhé: 80 %
Po prvním zhlédnutí 90%, nyní 80%. Líbí se mi scéna, využití hlediště, balkonu, hudba, práce se světly a nadprůměrné herecké výkony H. Dvořákové a M. Němce včetně jeho propracované mimiky v úvodu inscenace... Bohužel moje jednoznačné okouzlení se mírně vytratilo s dalším zhlédnutím, protože jsem měl chvílemi problém udržet pozornost při některých sáhodlouhých monolozích. Naopak jsem více ocenil závěrečnou scénu. Přesto stojí za vidění, ale je potřeba být odpočatý a maximálně koncentrovaný.
(zadáno: 9.1.2013)
Naši furianti - Národní divadlo: 80 %
Velmi solidní inscenace, klasicky pojatá s uvěřitelnými a vyrovnanými hereckými výkony. Takhle si představuji, že by měla činohra ND vypadat. Výborný výstup paní Medvecké!
(zadáno: 26.3.2015)
Idioti - Švandovo divadlo: 80 %
Pro mne to bylo příjemné překvapení. Velmi oceňuji odvahu a úctyhodné nasazení herců, především zaujala K. Cibulková, E. Stárková a L. Veselý. Co a kdo je vlastně normální? A co je to normalita? Jak na nás působí skupina lidí, dav, jak nás ovlivňuje, formuje? Publikum působilo uvolněně (repríza 13.3.2015) a měl jsem pocit, že mnoho diváků je buď poučených anebo to není jejich první zhlédnutí této inscenace.
(zadáno: 13.2.2013)
Shirley Valentine - Městská divadla pražská: 80 %
Především výtečný výkon Simony Stašové, který zastiňuje i fakt, že hra samotná zase taková perla není. Přesto několik velmi pozoruhodných myšlenek a momentů stojí za to. Určitě se najde mnoho žen (většina), které se v textu najdou. :o) Při prvním a druhém zhlédnutí velmi dobrý dojem, který se ovšem s dalšími zhlédnutími trochu snížil. Podle mého soudu má Simona na víc a věřím, že to ještě ukáže...
(zadáno: 6.2.2013)
Zrada / Staré časy - Divadelní spolek Kašpar: 80 %
Moje hodnocení odráží především velmi vydařené herecké výkony Jana Potměšila, Evy Elsnerové (úžasná mimika!), Petry Špalkové a působivou hudbu. Obsahově mne více zaujala hra Zrada. U "Starých časů" jsem trochu rozpačitý, protože nedokážu říct, že bych ji pochopil.
(zadáno: 4.2.2013)
Úsměv Dafné - Městská divadla pražská: 80 %
Alternace: Dana Syslová, Evellyn Pacoláková
Slušná inscenace. Uvěřitelné herecké výkony.

Další stránky hodnocení: 1 2 3 > >>