Profil uživatele

Lucilla

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Anežka Hrebiková: 10 % (37)
Iva Bryndová: 10 % (29)
Jan Pařízek: 10 % (112)
Michal Novák: 11 % (94)
Pavla Haflantová: 11 % (42)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>

(zadáno: 7.4.2013)
Nejlepsi hra, kterou jsem v Cinoheraku videla. Ustredni ctverice podavala znamenite vykony, nicmene Marek Taclik byl pro me hvezdou nejvetsi.
Brutalni, nasilne, humorne. Zvlastni kombinace, ale kdyz jste zdeseni krutosti jedne sceny, abyste se vzapeti zacali smat scene dalsi a ani vas to nakonec nepohorsuje, je to kus kumstu. Tehle inscenaci nemam co vytknout, jeden z nejsilnejsich zazitku vubec. Tleskam a tesim se znovu ...
(zadáno: 8.4.2013)
Neskutecne predstaveni, D.Prachar v roli Cyrana opravdu exceluje. Text ve versich je nadherne libozvucny. Krasna, funkcni scena, ale predevsim podmanivy hlas D.Prachare, vynasi toto predstaveni na absolutni spicku. Drama lasky, pratelstvi a splneneho slibu dotazene k dokonale srdcervoucimu zaveru. Pro me absolutni divadelni vrchol, srdcovka, nejvetsi zazitek. Skvele vykony tez podavaji J.Janekova ml., D.Matasek a S.Rasilov.
Edit: Po derniere bych pridala dalsi procenta v hodnoceni, ta posledni repriza predcila vsechna ocekavani ... A to jsem hru videla 7x v rozmezi par let.
(zadáno: 8.4.2013)
(zadáno: 7.4.2013)
Jedna z nejlepsich her DNz. Ackoli je zacatek hodne zmateny, behem maskarniho reje divak uz i tusi alespon zakladni vztahy. Druha polovina (ktera utika az nespravedlive rychle) je koncertem hlave Igora Chmely a dam Sidonove a Medvecke.
(zadáno: 7.4.2013)
Predstaveni ma jen jedinou chybu ... ze ma konec.
(zadáno: 29.3.2014)
Odchazela jsem naprosto nadsena. Predstaveni jsem nemela, a stale nemam, co vytknout. Smekam pred vykonem T.Medvecke, J.Dolanskeho, D.Prachare, F.Nemce a L.Zackove. Doslova me prikovali do zidle. Emoce, z nich cisici, byly takrka hmatatelne.
Napad s posazenim divaku na jeviste byl bezkonkurencne nejlepsi, protoze pohled do prekrasneho salu St.divadla jeste umocnoval celkovy dojem. Vyuziti sceny, hlediste i tech.zazemi bylo vyborne, modernejsi kostymy naopak potesily. Nebojim se toto predstaveni oznacit za jedno z nejlepsich, ktere jsem videla.
(zadáno: 7.4.2013)
Herecky koncert predevsim Richarda Krajca, ktereho jsem do te doby znala jen jako hudebnika a neumela si predstavit, ze bude takhle herecky excelovat. David Svehlik zdatne sekundoval a rozhodne nezaostaval.
Dojem ze hry byl umocnen i stisnenym prostorem maleho divadla, takze silne emoce mely daleko vetsi moznost zasahnout.
(zadáno: 15.4.2015)
Koncentrovany emotivni zazitek. Vyborne predstaveni, neuveritelny text (respektive ceske prebasneni - opravdu nadherne), L.Hampl dabelsky - ta jeho zivelnost byla fascinujici. Hra mela vynikajici atmosferu, energii, spad. Moc se mi libila minimalisticka scena, jeste vic to umocnilo zazitek z mluveneho slova, navic hudba (i misty ticho) byla dobre zvolena.
Videno znovu s T.Rumlovou, zvedam na stovku a utvrzuji se v presvedceni, ze to musim videt zase! Tomuhle nemam co vytknout.
(zadáno: 15.6.2014)
Jasnych 100 a smeknuti klobouku, tahle inscenace je z toho vaznejsiho to nejlepsi, co jsem ve Svandovi dosud videla. Humorne pasaze se skvele prolinaji s temi vaznymi, nekdy se i prekryvaji, ale ne nijak krecovite, ale plynule, tak jako v zivote. Ve vysledku z teto inscenace vlastne spis mrazi, protoze dokaze nasadit zrcadlo prakticky kazdemu. Herci skvele drzi tempo, vyborne se doplnuji. Senzacni vykony podavaji predevsim P.Hrebickova, K.Frejova a M.Dlouhy. Ja odchazela nadsena a vim, ze tohle si jeste minimalne jednou zopakuji, rozhodne to stoji za to.
(zadáno: 12.9.2018)
85%
Mraziva inscenace o zivote s Alzheimerovou chorobou. Jak je narocne pro rodinu s takovym clovekem byt a jak tezke a nepochopitelne je pro cloveka takovou nemoci trpet... Jedinecny J.Vlasak naprosto ovladl jeviste. Musim pochvalit i scenu, prestavby dodavaly na pocitu "zmateni". Celkove se mi provedeni libilo, forma vypraveni tohle slozite tema vice priblizila publiku. Naprosta spokojenost.
(zadáno: 12.4.2018)
Za ta leknuti si to hodnoceni predstaveni zaslouzi. :-) Film jsem znala, takze jsem tusila, kde by se mohlo co objevit, ale predstaveni me stejne prekvapilo. Skvele budovalo atmosferu, dva talentovani herci stacili k uhrani vsech postav. Velky palec hore za vsechna divadelni kouzla, zvukovy podkres a za vyborny hororovy zazitek. Muj prvni horor na divadle nasadil latku vysoko.
(zadáno: 11.4.2016)
Tema silne a provedeni velmi presvedcive. M.Mysicka byl neuveritelne uveritelny (a bohuzel ani moc prehnany), H.Cermak take velmi zaujal. Celkove velmi silny divadelni zazitek, obzvlaste druha pulka, ktera je pochmurnejsi a vlastne jen cekate, jak moc spatne to skonci. A musim pochvalit velmi dobre zvolenou hudbu.
(zadáno: 7.4.2013)
Kvuli takovym pocitum vyrazite do divadla. Skvele herecke vykony, velice silny zazitek - hlavne zaver.
Gabina Micova a Lucie Roznetinska predvedly opravdu obdivuhodne herectvi, Martin Pechlat jim obema zdatne sekundoval.
(zadáno: 24.10.2015)
Hodne drsny, cynicky a depresivni zazitek, kdy mel clovek moznost se nejen zamyslet, ale obcas i zasmat. Ctverice hercu podala skvele vykony, V.Gajerova zahrala vyborne, presto musim vyzdvihnout A.Prochazku, ktery byl naprosto fantasticky. Velice silne a stale uderne predstaveni (prestoze jiz ne tolik sokujici, jako muselo byt v dobe vzniku).
Po druhem videni zvysuji, dnes to bylo opravdu neuveritelne ...
(zadáno: 29.6.2014)
Po nekolikerem videni zvysuju ;-)
Britka komedie z prostredi Bileho domu, ackoli plna vulgarit, nejsou to zadne pesti na oko, ale sedi tam jak *** na nocnik. M.Dlouhy je pronasi s takovou samozrejmosti a jistotou, ze by clovek uveril, ze takhle se prezident proste chova. J.Hana mu k tomu zdatne sekunduje a jeho suse profesionalni pobocnik naopak umocnuje prezidentovu zoufalost.
Smrst, ktera neztraci svih a i kdyz mi prvni polovina prisla o malinko slabsi, druha to vytahla levou zadni. Vyborny zazitek a napor na branice :-)
(zadáno: 16.6.2016)
Setkat se po letech tvari v tvar s minulosti muze byt bolestiva a tryzniva zalezitost. Ma zena v takove situaci pravo na odplatu vuci cloveku, ktery ji mucil a znasilnoval? Otazka odpovednosti, odplaty a spravedlnosti ve strhujicim provedeni. L.Stepankova naprosto zari, T.Dastlik a P.Stach jsou ji rovnocenymi partnery. Jedine co musim vytknout je uplne zbytecna prestavka, zbytecne vytrhava divaka z koncentrace a kouskuje jinak vyborne vystavenou atmosferu. Pochvalit musim i scenu a predevsim zajimavou hru se svetlem.
(zadáno: 19.6.2016)
Posledni dve letosni premiery se MDP obzvlaste vydarily! Byla jsem naprosto pryc z nadherneho vizualu, ta scena, prace se svetlem, kostymy - krasa. Hudba take potesila (The Prodigy?? No, fakt!!). Moc me potesil text ve versich, mozna to neni uplne pro kazdeho, ale poslouchalo se to vyborne. Cele predstaveni je navic svizne, zivelne, dokaze udrzet divakovu pozornost na maximu. Nejvetsi pochvalu zaslouzi J.Hana a P.Tenorova v hlavnich rolich, oba drzeli moc dobre tempo. Pro me velmi mile prekvapeni na konci sezony a jistota navstevy v sezone pristi :-)
(zadáno: 15.3.2019)
Naprosta spokojenost a nadseni. Bavila me prace s prostorem, scenografie, stylizovane kostymy. Herecke vykony byly na jednicku, pani Donutilove valeli, S.Zmrzla skvele sekundovala. Ani to "hemzeni" vedlejsich postav me tolik nerusilo, trocha "chaosu" se mi libila. Skoda, ze nezaznelo vice z mistrova dila, ale zase jsme slyseli ty stezejni kusy. Plusove body nahnala prestavkova pisen, ktera byla vice nez patricna. Co bych videla jako drobny minus, to byl misty tissi zvuk a velkym minusem byl pocatecni boj o mista. Srovnani s DNV se neubranim a tahle inscenace se mi libila o chlup vic.
(zadáno: 7.11.2015)
Dechberouci ... M.Gemrotova byla vynikajici, M.Vojtko jako Fantom tez nezklamal. Nadherne kostymy, hudebni zazitek, ale ta scena ... Vazne nadhera.
(zadáno: 18.12.2016)
Nebojim se vyssiho hodnoceni, na me tato inscenace zapusobila. Mozna mene vinou velkeho mnozstvi symbolu, ale i tak to byl zazitek. Mozna bych potrebovala objasnit postavu Spiny, ktera pro me zustala zahadou, ale jinak velmi vydarene predstaveni. Predevsim po vizualni strance, nadherne byly hlavne kostymy.
(zadáno: 10.6.2017)
95% U MDP se uz stava tradici, ze cervnove premiery jsou to nejlepsi ze sezony. Loni Onegin a Vana, letos Capek. Tezko bych vyzdvihovala jednu nejlepsi cast, at uz by to byl text a myslenka (stale mrazive aktualni), scena, hudba (!!!), tak i potesily vhodne promitane casti. Male vstupy doplnujicich informaci se povedly, popisnost mi neprisla na skodu. Herecky jednoznacne kraloval J.Hana, ale moc mile prekvapili M.Kacmarcik a M.Malkova ve vaznejsich rolich. Ostatni nezaostavali ani v nejmensim a vystup J.Smutne vse jen podtrhl. Tleskam, doporucuji a za sve zaverecne slzy v ocich dekuji!
(zadáno: 30.5.2017)
Velmi silnych 90 a zazitek na hodne dlouhou dobu. Zde se povedlo velice dobre uchopit text a zdarne podporit ty nejlepsi momenty. Silne, emotivni predstaveni se strhujicim vykonem M.Steinmasslove v cele. Krom J.Nerudove ostatni herci nedostali tolik prostoru, coz byla obcas skoda, treba A.Jastraban by se na scene mohl mihnout vickrat. Jinak ale velka spokojenost.
(zadáno: 7.3.2015)
Vyborna cernohumorna hra, skvely text, nevesela hlavni myslenka. M. Ruml jako Billy zavalel (klobouk dolu za to zkrouceni), ale kralem byl M. Hofmann jako Pateena Mika. Skvele jsem se bavila, od tohohle predstaveni jsem si hodne slibovala a odchazela jsem naprosto spokojena :-)
(zadáno: 29.5.2016)
Velmi intimni a citliva zpoved jedne generace. Bylo prijemne slyset, ze nekdo miluje stejne veci, boji se stejnych veci, mrzi ho podobne krivdy a doufa v to same. Byla to sice zpoved nekolika hercu, ale vypovidalo to mnohe i o ostatnich. Divak mel moznost ztotoznit se a sam rekapitulovat. Zanechalo to ve mne hlubsi dojem, nez jsem cekala - dojemne, citlive, zabavne, necekane opravdove.

Další stránky hodnocení: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>