Profil uživatele

Monulinka

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 9 % (168)
Helena Grégrová: 10 % (194)
Iva Bryndová: 10 % (42)
Lukáš Dubský: 10 % (157)
Pavla Haflantová: 10 % (60)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 4 5 6 7 8 9 10 11 12 > >>

(zadáno: 5.1.2018)
Druhá část se mi určitě líbila víc, i když mi přišla zbytečně krátká a bylo mi líto, že P. Panzenberger si moc nezahrál. Divadlo na divadle je vděčné téma a jako celek se inscenace určitě povedla a já se dobře pobavila. Herecky povedené, ocenila bych především skvělý výkon mladého R. Ferra. 75 %
(zadáno: 13.1.2019)
Hra si držela od začátku dobré tempo, líbilo se mi střídání pohledů obou protagonistů. Oba herci si zaslouží pochvalu za ztvárnění více postav a jejich hlasy bych mohla poslouchat pořád! Jednoduchá funkční scéna, příjemná živá hudba a zpěv. Spokojenost.
(zadáno: 17.2.2013)
Pro mě rozhodně zajímavé téma, o kterém jsem vlastně nic předtím nevěděla. Zaujala mě pěkně vyřešená scéna a krásná hudba, vyzdvihnout bych chtěla asi hlavně V. Hybnerovou a T. Medveckou, i když všechny herečky podaly super výkon. Opravdu povedená inscenace, která mě vtáhla do sebe a musela jsem pak o ní ještě hodně přemýšlet.
Edit: Po druhém zhlédnutí zvedám hodnocení, tentokrát excelovala I. Janžurová. Chvílemi mi běhal mráz po zádech, draly se slzy do očí a nejeden výbuch smíchu. Výborná kombinace.
(zadáno: 22.5.2015)
Super hudba a vizuální stránka s jednoduchou scénou, M. König v hlavní roli skvělý, dál mě zaujala postava fotografa a výkon L. Zahradnické. Jediný problém byl, že mě to nedokázalo zcela vtáhnout, i když byl M. König roztomilý, nejde jeho postavě moc fandit.
(zadáno: 2.6.2015)
Taková oddychová jednohubka :) Tleskám Š. Vaculíkové, povedlo se jí to, ať už jde o samotný text, režii, či herecké ztvárnění několika postav, docela mě překvapila. Příjemná živá hudba, v tomto ohledu pouze výtka týkající se zbytečně přepáleného, poněkud ohlušujícího zpěvu.
(zadáno: 1.2.2013)
Hodnocení u představení, které je pokaždé jiné, je irelevantní, ale nevadí... Milostný trojúhelník se nyní hraje v Akropoli a Na Dobešce. Byla jsem na dvou představeních, na prvním jsem málem umřela smíchy už při úvodním výstupu, podruhé to bylo slabší. Celé představení závisí na tom, co si diváci vymyslí, a když padne dobrá kombinace, je vystaráno. Ale i v opačném případě se budete bavit.
(zadáno: 18.6.2015)
Krásný Molierův stále aktuální text! Pěkná scéna a kostýmy, skvělý F. Čapka s E. Josefíkovou se mi líbili moc, jen to chtělo pár scén trochu proškrtat. Spokojenost! 75 %
(zadáno: 3.11.2017)
Hru jsem již viděla v provedení LSS a tehdy jsem odcházela dost zklamaná. V Dlouhé mě proto mile překvapili, posun do dnešní doby hru osvěžil, scéna je opět moc povedená, stejně jako živá hudba. Výrazný počet bodů jde za M. Němcem, málem bych zapomněla, jak skvělý komediální talent v něm dříme :) Je dobře, že E. Hacurová dostává velké role, umí si s nimi hravě poradit. Mám podezření, že scénu s policisty tam Shakespearovi prostě někdo připsal, ale v Dlouhé to ukočírovali ještě docela dobře. 65 %
(zadáno: 20.8.2015)
Výstižný název. Hru jsem neznala, takže jsem se bála zmatení v postavách a ději, ale nebyla šance, plytké, velmi jednoduchá zápletka. Pěkné klasické kostýmy, herecky solidní, zaujala především P. Horváthová s V. Jílkem, P. Čtvrtníček opět nepřehlédnutelný :) Ale jinak bohužel bez nápadu a na komedii vlastně docela málo humoru.
(zadáno: 8.9.2013)
Když depka, tak ať to stojí za to! Mě to prostě dostalo... Samotná hra i téma je silné samo o sobě, ale ten způsob provedení a umístění na Bubenské nádraží k tomu...
Z herců mě rozhodně zaujali především 3 hlavní představitelé - O. Kavan, D. Sitek a D. Pfauserová, výborný byl i R. Valenta.
Pro mě to byl rozhodně zážitek, doufám, že tento projekt bude dál úspěšně pokračovat i příští rok!
(zadáno: 21.5.2013)
Tak tahle hra mě moc neoslovila, resp. ve mně zanechala celkem nepříjemný pocit... Hudba mě vyloženě otravovala. Místy jsem se nudila, ale objevilo se i několik opravdu silných momentů. Procenta nahoru ale rozhodně dávám za výkon B. Bohdanové a především S. Zindulky, patří jim můj obdiv!
(zadáno: 23.6.2013)
Netradičně pojatá hra, složená pouze z dlouhých monologů jednotlivých postav. Žádnou velkou akci nečekejte, takže trochu hrozí i občasná ztráta pozornosti, do sebe mě vtáhla spíš až druhá půlka. Každopádně herci jsou skvělí a pěkně se u toho přemýšlelo.
(zadáno: 6.6.2014)
Výborné představení, skvěle jsem se nasmála, jen tenhle humor není pro každého. J. Hána jako ministr švihlé chůze naprosto geniální, V. Fridrich a V. Dvořák taky zářili. Pár skečů bych tam nedávala a vybrala jiné, škoda, že někdy přestavby scény příliš zpomalovaly tempo, videoprojekce ale perfektní. Myslím, že experiment se povedl :)
(zadáno: 7.3.2015)
McDonagh určitě napsal i lepší hry, ale mě ten jeho černý humor prostě baví :) Jen mám tedy pocit, že některé okamžiky, ze kterých mrazí, byly trochu skryty, a tak úplně nevyzněly. M. Rumla jsem upřímně litovala, to asi není nejpříjemnější role, ale popral se s tím skvěle. Kdo si ale určitě nejen mě okamžitě získal byl M. Hofmann. Palec nahoru za vyřešení předělů mezi scénami!
(zadáno: 10.11.2014)
Herecký koncert E. Balzerové! Viděno z TV záznamu.
(zadáno: 22.10.2019)
Upřímně řečeno jsem myslela, že jdu spíš na grotesku, takže mě abstraktní a filozofické pasáže v druhé půli poněkud zaskočily nepřipravenou. Byl to nicméně zajímavý počin se skvělými výkony V. Poláka a H. Hájka. (3.3.2019)
(zadáno: 14.3.2013)
Představení se mi líbilo, ale z nějakého důvodu mě nezasáhlo tak, jak by určitě vzhledem k tématu mohlo. Herecké výkony byly moc dobré, stejně tak scéna, práce s prostorem i hudba. Nemám porovnání s filmem, ale myslím, že by se z představení dalo "vytřískat" víc, ty hrůzy, které se na scéně dějí (byť i pod rouškou humoru), by mohly mít na diváka větší dopad. Celková spokojenost, ale myslím, že na představení bohužel brzo zapomenu...
(zadáno: 27.4.2016)
Hravá inscenace a myslím, že odehraná s nadšením. Fantasy jsem na divadle ještě neviděla a vida, jde to! Pár dokonalých fórků, funkční scéna (i když někdy možná zbytečně přestavovaná - někdy skoro nešel poznat rozdíl), mohlo to být trošku kratší. Z herců nejvíc zaujal M. Dusbaba. Fajn oddychovka. 65 %
(zadáno: 23.3.2013)
Hra je prostě o lásce a sexu, o kterém se dost a bez obalu mluví, představení na tom stojí, takže pokud s tím máte problém, ani tam nechoďte. První půlka opravdu vtipná, později už se začíná přiostřovat, dvěma vrcholy pro mě byly skvěle zahrané hádky obou párů. Líbilo se mi taky variabilní řešení scény a v závěru prolínání dějů. Viděno v kombinaci Issová, Vlasáková, Macháček, Dolanský a všichni byli naprosto perfektní! Půjdu zas :)
Edit: Zhlédnuto podruhé, s K. Bokovou, také výborná, ale u mě vyhrává asi K. Issová.
(zadáno: 12.1.2016)
Inscenace, která se tématem a vážností docela vymyká z repertoáru ABC, mě hodně zaujala. Velkými klady jsou herecké výkony především V. Fridricha a J. Vlasáka, působivá scéna i hudba. Pokud si nechcete jen vyčistit hlavu, můžu doporučit. 75%
(zadáno: 10.12.2014)
TV záznam.
(zadáno: 19.9.2015)
Hodně silný příběh v jasném čistém zpracování. Při propojení s aktuálními problémy a hrozbami docela děsivé. Dobrá kolektivní práce, několik působivých scén a obrazů způsobily mrazivé ticho v sále. Jen statická poslední část byla při delší stopáži na ne zrovna pohodlných sedadlech malinko natažená. Nebylo mi ze hry úplně dobře, přesto musím doporučit.
(zadáno: 3.11.2017)
Ta hra je prostě silná a nenechá diváka chladným. Viděla jsem již zpracování Divadla Komedie, u Polárky musím vyzdvihnout zvládnutí závěrečné dovyprávěcí části, která nebyla tolik statickou. Kolektivní herecká souhra výborná, překvapila nakonec i scéna. Určitě stojí za vidění.
(zadáno: 1.2.2013)
profláklá klasika, ale nakonec mě toto představení mile překvapilo :) krásná scéna, sbory, skvělé herecké výkony skoro nemusím zmiňovat, stačí se podívat na obsazení, a to i těch menších rolí (Medvecká!)... já se bavila moc, můžu doporučit!
(zadáno: 5.9.2017)
Již po pár vteřinách si mě E. Maximová získala a nepustila až do konce. Procenta nahoru jdou především díky jejímu skvělému výkonu, opravdu klobouk dolů, její bleskové střídání postav i emocí bylo fenomenální. Ale i samotný text mě zaujal, hra rozhodně stojí za návštěvu. (ČK) 85 %

Další stránky hodnocení: << < 4 5 6 7 8 9 10 11 12 > >>