Profil uživatele

PavelK

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Anežka Hrebiková: 10 % (23)
Lukáš Holubec: 10 % (28)
Iva Bryndová: 11 % (63)
Lukáš Dubský: 11 % (61)
Michal Novák: 11 % (90)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: 1 2 3 4 5 6 7 8 > >>

(zadáno: 28.12.2011)
Jdu proti davu a uděluji představení plné hodnocení. Za odvahu vytvořit na naší scéně něco trochu jinak pojatého, s režijními a scénickými nápady, které český muzikál dlouho nezažil. Výkony drtivé většiny obsazení jsou skvělé (snad kromě Krause, který je herecky toporný a příliš divoké Pavlovčinové). Originální hudba nesázející jen na popové árie, hravé texty a dobře uchopený námět. Jediné, co se dá vytknout jsou projekce, které se skutečně nepovedly. Pokud jít na současný český muzikál - jedině Quasimodo!
(zadáno: 13.10.2013)
Nedá mi to, musím dát 100%. Moje první návštěva Rubínu (ano, stydím se) a hned taková bomba. Dlouho se mi nestalo, že bych se v divadle smál tak dlouho v kuse, jako v první půlce Dresscodu. Špinar napsal geniální (a ano, pro mnoho diváků příliš teplou) hru a obsadil dva naprosto skvělé herce, kteří působí tak přirozeně a bezprostředně, že vás to vtáhne. Originální, vtipné, s hořkým koncem (přesně ze života). Rozhodně doporučuji, pokud nejste usedlí nebo homofóbní, to prosím jděte raději jinam! :)
(zadáno: 17.3.2014)
(zadáno: 5.5.2014)
Tomáš Svoboda se mi hodně trefil do vkusu a od Medu jsem dostal přesně to, co jsem očekával. Vtipnou svižnou aktuální komedii s výbornými hereckými výkony. Barbora Poláková je skutečně excelentní herečka a tato civilní role ji opravdu sedla. Představení plné nápadů a situací, které vás donutí se celou tu hodinku nepřetržitě usmívat. Chci znova. Hned!
(zadáno: 15.10.2014)
I když jsem nadšený, tak 100% si schovávám pro něco výjimečného. A to jsem našel v Řeznické. Téměř 8 let po premiéře jsem konečně viděl Zlomatku a napadá mě jen jedno slovo - geniální. Skutečná tragikomedie, která střídá nálady jako mávnutím kouzelného proutku. První půlka více zábavná, druhá dramatická s mrazivým koncem. Všemu vévodí brilantní výkon Jitky Smutné, velice dobrý je rovněž Jan Zadražil. Anna Kulovaná dokázala se ctí zahrát prostitutku, aniž by sklouzla do běžné karikatury. Lehce herecky zaostával jen Ivan Koreček, ale celkovému zážitku to neubere. Musíte vidět!
(zadáno: 28.12.2011)
Skvělá adaptace geniální knihy Kena Keseyho. Bál jsem se hodně, ale představení má neuvěřitelnou atmosféru, herecké výkony v čele s Martinem Stránským a Zuzanou Slavíkovou (skvělá dvojice!) byly excelentní, za zmínku ještě stojí Billy Ondřej Kavan. Vadil mi lehce otravný hudební doprovod, ale inscenace samotná je vynikající a rozhodně se dá doporučit i vidět vícekrát. K dramaturgii inscenace lze ještě dodat, že první půle je více vtipná, druhá zase dramatická (možná až příliš i tam, kde nemusí),
(zadáno: 8.3.2012)
Dokonalá činohra s výborným Milanem Němcem a Petrem Štěpánem. Dvě hodiny smíchu!
(zadáno: 8.3.2012)
(zadáno: 21.10.2012)
Mám nutkání dát 100%. Pomáda je přesně o tom, o čem má být - oddychová zábava plná nenáročného humoru a energických hudebních čísel. Výborná choreografie, excelentní výkony celého castu (mimo Pavla Vítka) a nestárnoucí písně. Funkční a barevná výprava. Zápory jsou jen delší přestavby a přílišná délka, která by se dala zredukovat, především v činohrách, které Ďurovčíkovi stále příliš nejdou (správný timing zvládá v hudebních číslech, v činohře už nikoliv). Nejlepší oddechovka ve vysoké umělecké kvalitě. Se srdcem, zápalem a maximální energií.
(zadáno: 20.5.2013)
Výborná inscenace se skvělou režií Michaela Taranta a především excelentním výkonem Josefa Vrány. Exemplární příklad nasazení na 120%, stejně tak i dětinský Amadeus Ladislav Špiner, ale přeci jen je celou inscenaci ve Vránově stínu. Skvělá je i Petra Tenorová. Celou dobu udrží pozornost a představení vhodně graduje. Není téměř co vytknout, ale především v první půlce se dalo krátit. Uvedení ve VČD s živým orchestrem bylo opravdu výjimečné a inscenaci sedlo i komorní hostování v La Fabrice v Praze. Více takových inscenací do budoucna...
(zadáno: 20.5.2013)
Geniální humor ve skvělé inscenaci s excelentním obsazením (především vyzdvihuji trojici Kříž, Říčař, Dasha). Opravdu velice doporučuji, silné po všech stránkách. Pokud máte rádi britský humor a Monty Pythony, tohle musíte vidět! Povedly se i české aktualizace některých vtípků, zkrátka jeďte za každou cenu... Za jedinou podbízející zbytečnost považuji Boží nohu s hlasem pana Gotta. Každopádně jsem rád, že jsem se dožil dobrého překladu od Adama Nováka!
(zadáno: 20.5.2013)
Jeden z nejlepších titulů Městského divadla Brno a jedna z nejlepších inscenací světového muzikálu u nás. Skvělý humor, chytlavé písně, velkolepá výprava a samozřejmě naprosto excelentní výkony. Tento muzikál se neokouká ani po desátém zhlédnutí a divákům nabízí přesně to, co čekají od světového muzikálu. Petr Štěpán za hlavní roli dostal Thálii rozhodně zaslouženě, obdivuhodný výkon!
(zadáno: 20.5.2013)
Viděno na hostování v Divadle Hybernia. A skvělé! Další z povedených titulů Městského divadla Brno, vše naprosto profesionální a pobaví opravdu všechny generace. Chytlavé písně, výborná výprava, choreografie, stepy... Prostě muzikál s velkým M! Monika Absolonová i přes různé pochyby zvládla hlavní roli skvěle, stejně tak překvapila i alternace Johana Gazdíková. Dušan Vitázek hodně válcuje Denny Ratajského energií a nasazením, za zmínku stojí také výborný Milan Němec. Rozhodně doporučuji, stojí to za vidění, ať je vám 10 nebo 100 let.
(zadáno: 20.5.2013)
Jeden z nejlepších českých muzikálů, který kdy vznikl. Ať již dramaturgicky, hudebně, textově, výpravně... prostě se jedná o komplexní dílo, které si právem zasloužilo pozornost i v zahraničí. Nové uvedení v Broadwayi nedosahuje kvalit obnovené verze v Kalichu (s P. Bende v hlavní roli), ale je důstojným pokračováním této legendy. Nové rockové aranže a obsazení dodává potřebnou šťávu, vyloženě špatným krokem bylo obsazení Elišky Bučkové. Jinak oba Hamletové jsou stejně kvalitní, každý svým vlastním způsobem.
(zadáno: 11.6.2013)
Tentokrát budu hodnotit čistě subjektivně. Dlouho jsem se takhle upřímně nepobavil - mám rád černé a absurdní komedie a tohle je přesně podle mého gusta. Takže bych tomu odpustil i některé ty chybky (epizodnost, pomalejší spád na začátku druhé půlky). Dobře typově dosazení herci s komediálním talentem, skvělá režie i nápady, výborná scéna. Já byl naprosto spokojený a můžu jen doporučit. Řemeslníci jsou důkazem, že i komedie pro masové publikum může být zpracována umělecky kvalitně, se satirickým hlubším podtextem a bez zbytečného podbízení se.
(zadáno: 15.9.2013)
(zadáno: 15.9.2013)
Jeden z nejoriginálnější muzikálových počinů. Skvělá režie, stylizace do jungle kabaretu, opravdu výtečné pohybové zpracování a velice vyrovnané obsazení dobrými hereckými typy. To vše v pěkné minimalistické výpravě. Hudba není tolik výrazná jako v jiných pražských muzikálech, nejde na efekt nebo hitovost, působí naopak celistvě. Texty Osvaldové opět originální a snadno zapamatovatelné. Bude se bavit opravdu celá rodina (dospělí divák si v tom ovšem podle mě najde MNOHEM více, děti to moc nepoberou a budou se jim líbit opičky).
(zadáno: 11.12.2013)
(zadáno: 13.4.2014)
Libor Vaculík prostě tyhle své "baletní muzikály" umí a Freddie se mi z nich líbil nejvíce. Skvělá atmosféra, choreografie a v neposlední řadě nesmrtelné písně Queen v podání Michaela Klucha. Jediné, co bych vytkl, tak trochu pomalejší spád poslední cca čtvrtiny inscenace, která ovšem vrcholí dokonalým Show Must Go On. Rozhodně doporučuji! (Více v mé recenzi na Musical.cz)
(zadáno: 23.1.2015)
(zadáno: 12.2.2016)
(zadáno: 12.2.2016)

Další stránky hodnocení: 1 2 3 4 5 6 7 8 > >>