Profil uživatele

PavelK

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Anežka Hrebiková: 10 % (23)
Lukáš Holubec: 10 % (28)
Iva Bryndová: 11 % (62)
Lukáš Dubský: 11 % (61)
Michal Novák: 11 % (90)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: 1 2 3 4 5 6 7 8 > >>

(zadáno: 15.10.2014)
Zlomatka - Divadlo v Řeznické: 100 %
I když jsem nadšený, tak 100% si schovávám pro něco výjimečného. A to jsem našel v Řeznické. Téměř 8 let po premiéře jsem konečně viděl Zlomatku a napadá mě jen jedno slovo - geniální. Skutečná tragikomedie, která střídá nálady jako mávnutím kouzelného proutku. První půlka více zábavná, druhá dramatická s mrazivým koncem. Všemu vévodí brilantní výkon Jitky Smutné, velice dobrý je rovněž Jan Zadražil. Anna Kulovaná dokázala se ctí zahrát prostitutku, aniž by sklouzla do běžné karikatury. Lehce herecky zaostával jen Ivan Koreček, ale celkovému zážitku to neubere. Musíte vidět!
(zadáno: 28.12.2011)
Quasimodo - Divadlo Hybernia: 100 %
Jdu proti davu a uděluji představení plné hodnocení. Za odvahu vytvořit na naší scéně něco trochu jinak pojatého, s režijními a scénickými nápady, které český muzikál dlouho nezažil. Výkony drtivé většiny obsazení jsou skvělé (snad kromě Krause, který je herecky toporný a příliš divoké Pavlovčinové). Originální hudba nesázející jen na popové árie, hravé texty a dobře uchopený námět. Jediné, co se dá vytknout jsou projekce, které se skutečně nepovedly. Pokud jít na současný český muzikál - jedině Quasimodo!
(zadáno: 5.5.2014)
Med - A studio Rubín: 100 %
Tomáš Svoboda se mi hodně trefil do vkusu a od Medu jsem dostal přesně to, co jsem očekával. Vtipnou svižnou aktuální komedii s výbornými hereckými výkony. Barbora Poláková je skutečně excelentní herečka a tato civilní role ji opravdu sedla. Představení plné nápadů a situací, které vás donutí se celou tu hodinku nepřetržitě usmívat. Chci znova. Hned!
(zadáno: 13.10.2013)
Dresscode: Amis & Amil - A studio Rubín: 100 %
Nedá mi to, musím dát 100%. Moje první návštěva Rubínu (ano, stydím se) a hned taková bomba. Dlouho se mi nestalo, že bych se v divadle smál tak dlouho v kuse, jako v první půlce Dresscodu. Špinar napsal geniální (a ano, pro mnoho diváků příliš teplou) hru a obsadil dva naprosto skvělé herce, kteří působí tak přirozeně a bezprostředně, že vás to vtáhne. Originální, vtipné, s hořkým koncem (přesně ze života). Rozhodně doporučuji, pokud nejste usedlí nebo homofóbní, to prosím jděte raději jinam! :)
(zadáno: 17.3.2014)
Rent - Divadlo Kalich: 100 %
(zadáno: 25.4.2017)
Dabing Street - Dejvické divadlo: 90 %
(zadáno: 12.2.2016)
Plejtvák - Cabaret Calembour: 90 %
(zadáno: 11.12.2013)
Hamlet - Švandovo divadlo: 90 %
(zadáno: 15.9.2013)
Mauglí - Divadlo Kalich: 90 %
Jeden z nejoriginálnější muzikálových počinů. Skvělá režie, stylizace do jungle kabaretu, opravdu výtečné pohybové zpracování a velice vyrovnané obsazení dobrými hereckými typy. To vše v pěkné minimalistické výpravě. Hudba není tolik výrazná jako v jiných pražských muzikálech, nejde na efekt nebo hitovost, působí naopak celistvě. Texty Osvaldové opět originální a snadno zapamatovatelné. Bude se bavit opravdu celá rodina (dospělí divák si v tom ovšem podle mě najde MNOHEM více, děti to moc nepoberou a budou se jim líbit opičky).
(zadáno: 15.9.2013)
Rent - Divadlo Na Prádle: 90 %
(zadáno: 12.2.2016)
The Loser(s) - Losers Cirque Company: 90 %
(zadáno: 13.4.2014)
Freddie – The King of Queen - Divadlo J.K.Tyla Plzeň: 90 %
Libor Vaculík prostě tyhle své "baletní muzikály" umí a Freddie se mi z nich líbil nejvíce. Skvělá atmosféra, choreografie a v neposlední řadě nesmrtelné písně Queen v podání Michaela Klucha. Jediné, co bych vytkl, tak trochu pomalejší spád poslední cca čtvrtiny inscenace, která ovšem vrcholí dokonalým Show Must Go On. Rozhodně doporučuji! (Více v mé recenzi na Musical.cz)
(zadáno: 17.2.2016)
Zabiják Joe - Divadlo Kalich: 90 %
(zadáno: 25.5.2017)
West Side Story - Divadlo J.K.Tyla Plzeň: 90 %
Nejlepší muzikálová inscenace sezóny. Vynikající Režný a Falcová a nesmrtelná hudba ve skvělém podání velkého orchestru. Scénograficky překvapivě minimalistické, velký prostor tak vzniká především pro herce a příběh, který je i v dnešní době aktuální. Celé pojetí Lumíra Olšovského je více civilní a přirozené, ne tolik operně strojené, jak to často bývá v jiných inscenacích WSS.
(zadáno: 21.3.2017)
Rocky - Kongresové centrum: 90 %
Tak profesionálně udělaný muzikál u nás dlouho nebyl, především díky vkladu zahraničního režiséra Christopha Drewitze. Velkolepá výprava, živý orchestr a skvělé výkony v čele s Janem Křížem, který opět zvednul laťku svých muzikálových výkonů. Skvělé jsou i H. Holišová a M. Procházková, potěší i hostující L.R.Simon v roli Apolla, i když mu bohužel není moc rozumět ve zpívaných pasážích. Finálový souboj svou atmosférou strhává všechny diváky - tohle v jiném divadle nezažijete! Rocky není typickým muzikálem, ale rozhodně je neopakovatelným zážitkem pro všechny generace diváků. Nenechte si ho ujít
(zadáno: 21.3.2017)
Moje malá úchylka - A studio Rubín: 90 %
Miluju Hanku Vagnerovou. Miluju Honzu Cinu. Miluju Petra Vančuru. Miluju Adélu Stodolovou. Ale hlavně miluju A studio Rubín za to, že dává prostor vzniku takovým inscenacím. Rozhodně ne pro každého, ale pokud jste se bavili u Posledního papeže nebo Přirození, tak z této novinky rozhodně nebudete odcházet zklamaní.
(zadáno: 26.9.2017)
Dvě noci na Karlštejně - Divadlo Kalich: 90 %
Hodně svérázný Kolečkův humor, který se ve velké nadsázce strefuje do české malosti (či velkosti). Text si skvěle sedl s Drábkovou režií, který drží herce na hranici karikatur. Herecké obsazení skvělé, vyniká především správná manželka Benešová a velkopaštikář Kopta. A opět vynikající hudba Darka Krále.
(zadáno: 23.1.2015)
Přirození - A studio Rubín: 90 %
(zadáno: 20.5.2013)
Hamlet - Divadlo Broadway: 90 %
Jeden z nejlepších českých muzikálů, který kdy vznikl. Ať již dramaturgicky, hudebně, textově, výpravně... prostě se jedná o komplexní dílo, které si právem zasloužilo pozornost i v zahraničí. Nové uvedení v Broadwayi nedosahuje kvalit obnovené verze v Kalichu (s P. Bende v hlavní roli), ale je důstojným pokračováním této legendy. Nové rockové aranže a obsazení dodává potřebnou šťávu, vyloženě špatným krokem bylo obsazení Elišky Bučkové. Jinak oba Hamletové jsou stejně kvalitní, každý svým vlastním způsobem.
(zadáno: 21.10.2012)
Pomáda - Divadlo Kalich: 90 %
Mám nutkání dát 100%. Pomáda je přesně o tom, o čem má být - oddychová zábava plná nenáročného humoru a energických hudebních čísel. Výborná choreografie, excelentní výkony celého castu (mimo Pavla Vítka) a nestárnoucí písně. Funkční a barevná výprava. Zápory jsou jen delší přestavby a přílišná délka, která by se dala zredukovat, především v činohrách, které Ďurovčíkovi stále příliš nejdou (správný timing zvládá v hudebních číslech, v činohře už nikoliv). Nejlepší oddechovka ve vysoké umělecké kvalitě. Se srdcem, zápalem a maximální energií.
(zadáno: 8.3.2012)
Dokonalá svatba - Městské divadlo Brno: 90 %
Dokonalá činohra s výborným Milanem Němcem a Petrem Štěpánem. Dvě hodiny smíchu!
(zadáno: 20.5.2013)
Monty Python’s Spamalot - Divadlo J.K.Tyla Plzeň: 90 %
Geniální humor ve skvělé inscenaci s excelentním obsazením (především vyzdvihuji trojici Kříž, Říčař, Dasha). Opravdu velice doporučuji, silné po všech stránkách. Pokud máte rádi britský humor a Monty Pythony, tohle musíte vidět! Povedly se i české aktualizace některých vtípků, zkrátka jeďte za každou cenu... Za jedinou podbízející zbytečnost považuji Boží nohu s hlasem pana Gotta. Každopádně jsem rád, že jsem se dožil dobrého překladu od Adama Nováka!

Další stránky hodnocení: 1 2 3 4 5 6 7 8 > >>