Profil uživatele

Barka

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Iva Bryndová: 12 % (27)
Lukáš Dubský: 14 % (53)
Helena Grégrová: 15 % (93)
Pavla Haflantová: 15 % (27)
Jan Pařízek: 16 % (76)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 27.9.2019)
Poctivě a s úctou uchopená klasika. Jenže trochu bez nápadu, bez nějaké nadstavby, která by udržela diváka ve střehu. Daniel Bambas je skvělý Cyrano, ale měl by si dávat pozor na výslovnost, mluví expresivně, rychle, což je v pořádku, ale když divák neví, co říká, tak to ztrácí kouzlo. Problém mám především s Roxanou. Roxana je krásná, ale to je tak vše. Chybí jí oduševnělost, pro níž se do ní Cyrano zamiluje. Těžko se věří, že by takovouhle Roxanu miloval, vždyť jen na krásnou tvář by ho nikdy nezískala. Naopak Kristián je zas oduševnělý moc, fakt mu nevěřím, že neumí sestavit kloudnou větu.
(zadáno: 27.9.2019)
Uf, tak tohle je zase nálož na psychiku. Je to herecky velmi silná inscenace, vizuálně taky, ale pojatá na můj vkus až příliš alternativně, nebo jak to nazvat. Spoustě znaků jsem úplně neporozuměla, sledovat příběh pro mě bylo dost náročné a souhlasím, že zvuková složka byla příliš hlasitá, ale asi to byl záměr. Postava Abbého byla z mého pohledu často spíš rušivá. Nicméně je strašně zajímavé kouknout se na život J. Wericha zase trochu z jiné perspektivy a dozvědět se i něco o Holanovi. Švanďák se toho prostě nebojí a to je dobře :)
(zadáno: 27.9.2019)
Po přečetní zdejších recenzí jsem byla připravena na vše, ale nakonec nebylo tak zle. Ano, s Cavemanem se to srovnávat nedá, ten si dělal legraci (inteligentní) z mužů i žen, Cavewoman pouze střílí do mužů. Navíc jedno klišé za druhým, text je velmi prvoplánový. Ale evidentně to funguje, diváci se smáli a nikdo neodešel. Daniela Choděrová se snaží, je sympatická, ale celou dobu jsem cítila, že text má prostě naučený. Vlastně celou dobu ne, když komunikovala s diváky, tedy improvizovala, byla autentická, ale těch chvil moc nebylo. Za mě neurazí nenadchne.
(zadáno: 24.9.2019)
75% Modernizace Shakespeara většinou snáším dost špatně, nemám to prostě ráda. Musím ale přiznat, že tady mi to nevadilo. Představení je svižné, nápadité, občas ale vtip přebíjí důležité sdělení. Vadilo mi vynechání scény s nedoručeným dopisem, to je dost zásadní. Největší devízou jsou mladí herci, kteří jsou opravdu skvělí. Z. Piškula mě překvapil svým vyzrálým herectvím a luzným zjevem, měla jsem ho zafixovaného jako dětského herce :) Chápu, že T. Marečková může někomu vadit, mně přijde geniální. Geniální je i F. Březina. Kdo mi nesedl je S. Remundová v roli knížete, to jí absolutně nešlo.
(zadáno: 19.9.2019)
Inscenaci v Činoheráku jsem neviděla, takže nejsem zatížená potřebou srovnávat. Z představení Kašparů jsem byla nadšená, všichni čtyři herci byli vtipní, naprosto uvěřitelní a neskutečně sympatičtí. Smála jsem se i dojímala, přesně v poměru, ve kterém to mám ráda. Já inscenaci rozhodně doporučuji!
(zadáno: 10.9.2019)
Další potvrzení toho, že mladoboleslavské divadlo je naprostá špička. Nádherné, dojemné i drsné představení současného (tomu by jeden nevěřil) Izraele. Seděla jsem bez dechu po celou dobu představení. Malvína Pachlová a Diana Šoltýsová jsou ve svých rolích naprosto přesné, ostatní herci a herečky taky výborní. Děkuji za tento zážitek.
(zadáno: 28.8.2019)
Milá sympatická komedie se skvělými herečkami a krásnou výpravou. Jsem ráda, že divadlo v Rytířské umí dělat nenáročné komedie, které ale mají vkus, to je dneska celkem vzácnost.
(zadáno: 26.7.2019)
Moc povedené, autoři se prý nechali inspirovat spolkem Pomezí, nijak za ním ale nezaostávají. Ba naopak, Lístky, prosím na mě působilo lépe než některé "Pomezní" inscenace. Obsah inscenace je naprosto nadčasový, nutí diváka zamyslet se, jakým způsobem volí (a nejen co se týče politické sféry), podle čeho se rozhoduje, do jaké míry je zmanipulovatelný a nakolik dá na první dojem. Herecké výkony skvělé, obzvláště Barbora Křupková zaujala. Jen bych tam potřebovala být tak o hodinu déle, za 1:30 se to pojmout nedá. Přimlouvám se za udržení inscenace na stálém repertoáru, potřebuji jít znova!
(zadáno: 19.6.2019)
Já prostě nemůžu dát míň, tohle je skvělej úlet. Tvůrci do inscenace nacpali fakt snad úplně všechno, co si člověk s devadesátkami spojí a divák se královsky baví... tedy aspoň ten, který devadesátky a BHáčko pamatuje. Robert Mikluš na Hrad! Nicméně, abych jen nechválila, myslím si, že první půlka hry, odehrávající se v BH, by mohla být kratší. Parodie na seriál je dobrá, ale je to takové furt stejné a jako předehra ke druhé půlce (tak to tedy aspoň já vnímám) zbytečně natahované.
(zadáno: 19.6.2019)
Na Palmoffku dost nezvyklý kus. Ale to je dobře, divák je aspoň překvapen. A troufnu si říct, že mile. Hra je dojemná, režie nápaditá, herci skvělí. Jen ve druhé půlce bych možná trochu škrtala, přijde mi, že hra má hned několik konců, první půlka působí celistvěji a poutavěji.
(zadáno: 19.6.2019)
Viděl tu hru dramaturg? Nepřišlo mi a jestli ano, tak bych ho vyhodila. Neskutečně ukecané, zbytečně dlouhé a většinu času nezáživné. Navíc člověk pořádně neví, jestli přišel na komedii nebo na psychodrama. A ty zpívané vsuvky? Proč?! Nicméně herečky (a herec) se z toho snažily vytřískat co se dalo, což oceňuji.
(zadáno: 19.6.2019)
Velmi milé překvapení. Inscenační tým přistupoval ke slavné předloze s citem a vkusem. Mám původní předlohu (jak film, tak knihu) velmi ráda a proto jsem se představení trochu bála, ale zbytečně, za což jsem moc ráda.
(zadáno: 3.6.2019)
Překvapuje mě, že dva měsíce po premiéře jsem první hodnotitel inscenace. Možná proto, že diváci nějak nevědí, co na ni říct. Nedivím se. Moc jsem se těšila, ale bohužel Opisy pro mě byly zklamáním. Jestli jsem to pochopila, příběh není podstatný, člověk se má nastavit spíš na vnímání atmosféry a věcí nevyřčených. Jenže na to je dění příliš konkrétní, nedokázala jsem se oprostit od příběhu, který jsem prostě pochopit chtěla. Nedostala jsem ale žádné vodítko, jak ho číst, jen podivné obrazy, navíc téměř beze slov. Po půl hodině mě hra přestala bavit, bohužel, a nebyla jsem rozhodně jediná.
(zadáno: 25.5.2019)
Konečně komedie, která stojí za to, hurá. Po dlouhé době dávám s klidným svědomím 100%. Chytře napsaný text, který střílí do vlastních divadelních řad, velmi vtipné pointování situací a skvělé herecké výkony. Je vidět, že Hrbek psal hercům role na tělo, takže i klasické přehrávání Michala Dlouhého je vzato do hry a perfektně postavě sedí. Inscenace nemá slabý moment, ani na chvíli jí nespadne řemen a až do poslední scény překvapuje. Důkaz, že i situační komedie se dá zvládnout s vkusem, děkuji za to!
(zadáno: 21.5.2019)
Kdo má rád Rainmana, tak podle mě zklamaný nebude. Hra je dojemná a poměrně věrně zobrazuje problémy člověka s aspergerovým syndromem. Jediné co mi nesedělo byla překvapivě Petra Nesvačilová a její herecký styl. Byla strašně nepřirozená, text tak podivně zpívala nebo jak to říct, působila strašně pateticky a to je velká škoda.
(zadáno: 21.5.2019)
Inteligentní skvěle napsaná komedie. Viděla jsem alternaci s Dianou Šoltýsovou, A. Jastrabanem a Ondřejem Volejníkem a musím říct, že mi do rolí tak seděli (hlavně. D. Šoltýsová), že si nedokážu představit druhou alternaci. Asi holt budu muset jít ještě jednou... a ráda :)
(zadáno: 21.5.2019)
Taková ungeltovská klasika, silný příběh, skvělé obsazení, příjemná nekomplikovaná režie. Moc hezké.
(zadáno: 21.5.2019)
Splašené nůžky jsou prostě titul na jistotu, model interaktivního divadla zkrátka funguje. Příbramská inscenace je svižná a herci se v příběhu, který sami nevědí jak se bude vyvíjet, pohybují jistě a sebevědomě. Vyšetřovatel v podání Petra Floriána má nesporný talent zbavit diváky ostychu a svým sympatickým projevem je dostat přesně tam, kam potřebuje, to je velký klad celé inscenace. Naopak za uši mě tahala až přehnaná parodie homosexuálního kadeřníka, myslím, že toto přemrštěné vykroucení už je dneska trochu přežité,vtipný by byl i kdyby trochu ubral. Každopádně inscenaci rozhodně doporučuji
(zadáno: 25.4.2019)
Jsem v šoku z komentářů níže, asi jsme viděli úplně jinou inscenaci. Z mého pohledu je Cesta kolem světa povedená, je hravá, nápaditá, milá. Hudební čísla jsou typicky "Havelkovská" a do inscenace sedí. Herecké výkony jsou taky na tradičně vysoké úrovni, obzvláště Róza Havelková zaujme. Nevím, co komentující níže očekávali, to by bylo asi na delší diskusi.
(zadáno: 10.4.2019)
Procenta dávám především za herecké výkony, jinak souhlasím s komentářem níže. Na takto čistou konverzačku je text prostě slabý. Režii jsem nějak nepostřehla, spíš mi přišlo, že herci dostali úplnou volnost, ono taky co tam vymýšlet, prostě buď stojíte nebo sedíte a mluvíte mluvíte mluvíte. Neudržela jsem pozornost. Dovětek v děkovačce mi přišel zbytečný, naopak si myslím, že by bylo lepší nechat diváka tápat, kdo tedy lhal a kdo mluvil pravdu. Druhý díl v mladoboleslavském divadle je o 100% zábavnější (i text je povedenější).
(zadáno: 8.4.2019)
Ano, je to naprostý úlet, vlastně vůbec nevím, o čem druhá a třetí třetina byla... ale bavilo mě to. Líbila se mi režisérova obrazotvornost, fantazie hraničící až s šílenstvým. Inscenaci jsem spíše než jako vyprávění příběhu brala jako sled obrazů a výjevů spolu nesouvisejících, ale samostatně fungujících. Obdivuji herce, že dokáží zvládnout tak náročný text a fyzickou stylizaci. Z Markétky jsem šílela, lituji hlasivky Kamily Trnkové a sluch všech, co to musí poslouchat... ale dávalo mi to smysl. Ne, Faust není inscenace pro každého, ale jednou za čas si takhle ulítnout je celkem osvěžující :)
(zadáno: 3.4.2019)
DnV si u mě touto inscenací trochu zlepšilo reputaci. Představení mě od začátku chytlo a nepustilo. Dlouho se mi nestalo, že by mě nějaké divadlo takhle emočně vtáhlo, měla jsem strašnou potřebu vyskočit, vlítnout na scénu a všechny tam zachránit :D Nejhorší na tom je, že historie se stále opakuje, jen pokaždé v trochu jiných kulisách. Odstrašující příklad manipulace a bezmoci, se kterým se snadno můžeme setkat i v dnešní době. Rozhodně stojí za vidění.
(zadáno: 19.3.2019)
Skvěle napsaný text, sympatické výkony herců a opravdu velmi nápaditá scénografie. Doporučuji :) 85%
(zadáno: 15.3.2019)
Dávám 50% ne proto, že bych považovala inscenaci za tak slabou, ale proto, že z prvního balkonu vpravo jsem neviděla vůbec nic a mohla jsem se jen domýšlet, co se na jevišti asi děje. Strašně mě to mrzí, opravdu jsem se těšila, byla jsem nadšená, že jsem sehnala lístek... a domů jsem odcházela otrávená jak nikdy. Tato místa by ND vůbec nemělo prodávat. Obzvláště ne na inscenace, které se odehrávají většinu času vzadu na horizontu (navíc vpravo).Nebyla jsem jediná, kdo si po skončení stěžoval, že nic neviděl. Myslím, že pokud tato místa chtějí prodávat, mělo by se na to při režijní práci myslet
(zadáno: 27.2.2019)
Politická satira, která ale občas sklouzává k podbízivosti a lacinosti. Nicméně ústřední linka příběhu je skvělá a Vanda Hybnerová i Jiří Hána naprosto přesní. Pro mě byla nejproblematičtější druhá část, "slušnočeši" zezačátku bavili, pak už ale ničím pořádně nepřekvapovali a opakovali jen jedno klišé za druhým, navíc dost nenápaditou formou. Jako gag dobrý, ale víc prostoru bych jim nedávala. Od Drábka bych čekala větší invenci. Čemu bych naopak dala 100% je výprava a hudba, to byla krása, titulní píseň z hlavy jen tak nedostanu.