Profil uživatele

Jan456

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 10 % (28)
Iva Bryndová: 12 % (45)
Michal Novák: 13 % (55)
Lukáš Dubský: 14 % (77)
Jiří Landa: 16 % (84)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 4.3.2024)
Toto představení by měl asi každý zapálený divadelník povinně vidět. Už jen proto, že utáhnout takové představení je malý zázrak. To potom člověk Simoně Stašové promine i fakt, že si na její herecký styl na jevišti musí oproti jejímu herectví filmovému zvykat a přistoupit na něj. Ale potlesk ve stoje ji patří. Právem.
(zadáno: 18.3.2024)
Výborná M. Vlčková s K. Štarhovou. Role Billyho Lukáši Vlčkovi svědčí. Jazzový kabaret s vraždami se rozjel velmi dobře, měl spád, výborná taneční čísla. Přikláním se (ač to často nedělám) k délce představení. Zkrácení by ji tentokrát opravdu pomohlo.
(zadáno: 15.2.2012)
Komedie? To snad ani ne. Prostě klasická hra klasického Moliera. Díky výborným hereckým výkonům zejméne L. Juříčkové a J. Stryková s L. Příkazským bylo představení zajímavé a nelituji, že jsem jej navštívil.
(zadáno: 9.6.2012)
Na Mahenovo divadlo celkem vtipná podívaná. Problémem inscenace jsou její prvoplánované vtipy a zdlouhavé rozehrávání jednotlivých pasáží.
(zadáno: 20.9.2012)
Bohužel antické hry mi v dnešní době připadají velmi přežité a právě jejich nereálnost v dnešním světě mě už bohužel neosluvuje a nic mi neříká. To je také důvod, který mě při návštěvě představení neopouštěl. Nutno podotknout, že inscenace je to zdařilá, jak je u p. Burešové zvykem a herci podávají velmi dobré výkony. Nezanedbatelná je i scéna samotné inscenace.
(zadáno: 15.3.2016)
MDB vytlouklo z tohoto oratoria co se dalo. Velmi působivá scéna, světla a nádherné kostýmy (vůbec mi nevadil Ježíš v džínách). Co mi, ale vadilo, byl hudební styl a jeho neustálé střídání. Krásné rockové písničky a sbory střídaly výstupy, které by se hodily spíše do Silvestrovského kabaretu - hudebně nudné, trapné. Bohužel tyto výstupy přišly vždy, když bylo po nějakém poetickém místě a tak mé přemýšlení ihned rozbily a vytlačily z hlavy. To je ovšem výtka autorům, ne inscenátorům. Kvalit Jesus Christ Superstar dosahovat dílo nemůže. Skvělý D.Vitázek, B.Remišová a M.Severová.
(zadáno: 6.11.2016)
Neurazí ani nenadchne. Prostě průměrná komedie. V roli tety Kateřiny bych si představoval někoho jiného.
(zadáno: 4.12.2016)
Je těžké hodnotit inscenaci, která svým obsahem směřuje zejména na dětské publikum a podobá se inscenacím divadel pro děti, v Brně divadlu Radost. Nutno uznat, že inscenace je zajímavá zejména pro dětského diváka, na dospělého diváka, který dětského doprovází taky mysleli (hlavně hudební složka inscenace a drobné narážky na Brno ve scénáři). Rušivým elementem pro mě byla scéna plná dopravních značek, která nebyla nijak během inscenace využita a byla tedy z mého pohledu zbytečná.
(zadáno: 3.1.2017)
Už jen kvůli Zdeně Herfortové, která je pro mě opravdu herečkou v Brně nejlepší je dobré nenechat si tuto komedii ujít. I Viktor Skála je výborný, i když je to jeho několikátá role zakřiknutého intelektuála, které je semletý okolními dravci a tak už nemá co nového ukazovat, protože diváci tohoto divadla tuto jeho hereckou polohu už dobře znají. Hra je jednoduchá, občas se nějaký vtip povede, jiný ne, ale ruku na srdce, mezi nejlepší komedie se v tomto divadle řadit nemůže.
(zadáno: 7.2.2018)
Komedie už jsem vážně viděl mnohem lepší, ale návštěva tohoto představení pobaví. Už jen vidět V.Vydru, J.Bouškovou a J. Šťastného, kteří na mnou shlédnutém představení komedii vyšvihli ještě o třídu výše. Škoda, že M. Zahálka ukázal svoji pro mě již tradiční hereckou polohu, která ničím nepřekvapí a škoda, že B. Petrová má tak slabý hlas, že jsem jí rozumněl pouze každé druhé slovo. Ale to se dalo přežít:-)
(zadáno: 24.2.2018)
Neurazí, ale ani nenadchne. Nebýt odlehčení, které MDB této hře dopřálo, byly by to pro mě asi dvě hodiny k nevydržení. Takhle z toho vyšla úsměvná hra, která je bezesporu svým obsahem jiná.
(zadáno: 8.9.2021)
Ano, je to fraška, je to celé "ztřeštěné". Bohužel výprava inscenace a spletitost frašky chvílemi působí tak, že už vlastně nevíte kdo je kdo a kdo se chce s kým vdát či oženit. Na této hře je vidět, že provětrání souboru o nové tváře se činohře Mahenově činohry vyplatilo. Myslím, že už to bylo třeba. Hra samotná je typickou fraškou, které vévodí I. Dejmal, J. Svojanovský a T. Groszmannová. Jsem rád, že se Reduta už dává trochu jinou dramaturgickou dráhou a dostává tím trochu více šmrncu.
(zadáno: 13.9.2021)
Nemůžu se ubránit srovnání s WSS, kterou inscenoval v roce 1996 S. Moša. Ostravská inscenace nemá požadovaný náboj. Bohužel mi nesedla ani režie. Na představení, které by mělo sršet energií mi přišlo celkem statické. Paruky a kostýmy dělaly z náctiletých postav americké strejce a tetky. Ale vyzdvihnout musím rozhodně orchestr a výborného představitele P.Vyskočila a M.Polyákovou. Pěvecky a hudebně dokázala inscenace dosáhnout stropu a z dokonalé Bernsteinovy hudby vytěžit maxima.
(zadáno: 15.11.2021)
Přiznám se, že hra na mě působila zvláštním dojmem. Vše, ale vyvažuje zcela bezchybné herectví Kláry Trojanové a velmi osobitě roztomilé (a neméně věrné) herectví Chantal Poullain. Při monologu paní Trojanové jsem trnul za ni, že to snad ani nemůže dát a dala.
(zadáno: 2.4.2022)
Vcelku zajímavá hra. Taková absurdní, havlovská. Potlesk speciálně pro T.Grozsmannovou a T. Davida. Příjemné retro!
(zadáno: 1.2.2024)
Hra stojí a padá s I. Ondříčkem, a ten ji se ctí drží. Nelze nevzpomenout funkční scénu a nádherné kostýmy. Z dalších herců zaujmou určitě I.Vaňková, J.Przebinda a J. Brožek. Nejedná se vyloženě o první příčky bojující hru, ale negativní hodnocení zde jsou také podle mě nespravedlivá. Jednou stačilo, ale nuda to není, nebojte.
(zadáno: 4.3.2024)
No já nevím. Asi jsem očekával víc, než mi bylo dáno. Velký potlesk pro Ondřeje Brzobohatého. A to jak za autorství, tak za ztvárnění hlavní role. První půlku jsem se v tom trochu plácal, nic zajímavého se nedělo, jen jsme se všichni představili. Po přestávce to dostává trochu větší spád.