Profil uživatele

Jan456

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 10 % (25)
Iva Bryndová: 13 % (39)
Michal Novák: 13 % (52)
Lukáš Dubský: 14 % (68)
Jiří Landa: 16 % (83)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 9.6.2012)
Na Mahenovo divadlo celkem vtipná podívaná. Problémem inscenace jsou její prvoplánované vtipy a zdlouhavé rozehrávání jednotlivých pasáží.
(zadáno: 20.9.2012)
Bohužel antické hry mi v dnešní době připadají velmi přežité a právě jejich nereálnost v dnešním světě mě už bohužel neosluvuje a nic mi neříká. To je také důvod, který mě při návštěvě představení neopouštěl. Nutno podotknout, že inscenace je to zdařilá, jak je u p. Burešové zvykem a herci podávají velmi dobré výkony. Nezanedbatelná je i scéna samotné inscenace.
(zadáno: 15.3.2016)
MDB vytlouklo z tohoto oratoria co se dalo. Velmi působivá scéna, světla a nádherné kostýmy (vůbec mi nevadil Ježíš v džínách). Co mi, ale vadilo, byl hudební styl a jeho neustálé střídání. Krásné rockové písničky a sbory střídaly výstupy, které by se hodily spíše do Silvestrovského kabaretu - hudebně nudné, trapné. Bohužel tyto výstupy přišly vždy, když bylo po nějakém poetickém místě a tak mé přemýšlení ihned rozbily a vytlačily z hlavy. To je ovšem výtka autorům, ne inscenátorům. Kvalit Jesus Christ Superstar dosahovat dílo nemůže. Skvělý D.Vitázek, B.Remišová a M.Severová.
(zadáno: 6.11.2016)
Neurazí ani nenadchne. Prostě průměrná komedie. V roli tety Kateřiny bych si představoval někoho jiného.
(zadáno: 4.12.2016)
Je těžké hodnotit inscenaci, která svým obsahem směřuje zejména na dětské publikum a podobá se inscenacím divadel pro děti, v Brně divadlu Radost. Nutno uznat, že inscenace je zajímavá zejména pro dětského diváka, na dospělého diváka, který dětského doprovází taky mysleli (hlavně hudební složka inscenace a drobné narážky na Brno ve scénáři). Rušivým elementem pro mě byla scéna plná dopravních značek, která nebyla nijak během inscenace využita a byla tedy z mého pohledu zbytečná.
(zadáno: 3.1.2017)
Už jen kvůli Zdeně Herfortové, která je pro mě opravdu herečkou v Brně nejlepší je dobré nenechat si tuto komedii ujít. I Viktor Skála je výborný, i když je to jeho několikátá role zakřiknutého intelektuála, které je semletý okolními dravci a tak už nemá co nového ukazovat, protože diváci tohoto divadla tuto jeho hereckou polohu už dobře znají. Hra je jednoduchá, občas se nějaký vtip povede, jiný ne, ale ruku na srdce, mezi nejlepší komedie se v tomto divadle řadit nemůže.
(zadáno: 7.2.2018)
Komedie už jsem vážně viděl mnohem lepší, ale návštěva tohoto představení pobaví. Už jen vidět V.Vydru, J.Bouškovou a J. Šťastného, kteří na mnou shlédnutém představení komedii vyšvihli ještě o třídu výše. Škoda, že M. Zahálka ukázal svoji pro mě již tradiční hereckou polohu, která ničím nepřekvapí a škoda, že B. Petrová má tak slabý hlas, že jsem jí rozumněl pouze každé druhé slovo. Ale to se dalo přežít:-)
(zadáno: 24.2.2018)
Neurazí, ale ani nenadchne. Nebýt odlehčení, které MDB této hře dopřálo, byly by to pro mě asi dvě hodiny k nevydržení. Takhle z toho vyšla úsměvná hra, která je bezesporu svým obsahem jiná.
(zadáno: 8.9.2021)
Ano, je to fraška, je to celé "ztřeštěné". Bohužel výprava inscenace a spletitost frašky chvílemi působí tak, že už vlastně nevíte kdo je kdo a kdo se chce s kým vdát či oženit. Na této hře je vidět, že provětrání souboru o nové tváře se činohře Mahenově činohry vyplatilo. Myslím, že už to bylo třeba. Hra samotná je typickou fraškou, které vévodí I. Dejmal, J. Svojanovský a T. Groszmannová. Jsem rád, že se Reduta už dává trochu jinou dramaturgickou dráhou a dostává tím trochu více šmrncu.
(zadáno: 13.9.2021)
Nemůžu se ubránit srovnání s WSS, kterou inscenoval v roce 1996 S. Moša. Ostravská inscenace nemá požadovaný náboj. Bohužel mi nesedla ani režie. Na představení, které by mělo sršet energií mi přišlo celkem statické. Paruky a kostýmy dělaly z náctiletých postav americké strejce a tetky. Ale vyzdvihnout musím rozhodně orchestr a výborného představitele P.Vyskočila a M.Polyákovou. Pěvecky a hudebně dokázala inscenace dosáhnout stropu a z dokonalé Bernsteinovy hudby vytěžit maxima.
(zadáno: 15.11.2021)
Přiznám se, že hra na mě působila zvláštním dojmem. Vše, ale vyvažuje zcela bezchybné herectví Kláry Trojanové a velmi osobitě roztomilé (a neméně věrné) herectví Chantal Poullain. Při monologu paní Trojanové jsem trnul za ni, že to snad ani nemůže dát a dala.
(zadáno: 2.4.2022)
Vcelku zajímavá hra. Taková absurdní, havlovská. Potlesk speciálně pro T.Grozsmannovou a T. Davida. Příjemné retro!
(zadáno: 26.3.2012)
Obdivuji S. Slováka. Jeho režie jsou vždy vyjímečné a originální. Ale Zkrocenka byla "originální" až moc. Vše je u mě asi dáno tím, že nemusím W.Shakespera jako autora komedií. Není to můj šálek čaje. V MDB z této komedie udělali taškařici jak se patří. V první půlce se divák vcelku slušně baví a je zde spousta dobrých a vtipných míst. Druhou půlkou jsem se musel přetrpět a vtipného na ni nebylo bohužel nic. Bylo mi líto herců, kteří se snažili "za každou cenu" bavit diváka a to i způsoby, které šly až hranice vkusu a vtipu. Zklamání...
(zadáno: 27.9.2014)
(zadáno: 16.12.2014)
Asi nepatřím mezi skupinku lidí, kteří milují Osvobozené divadlo, i když před Voskovcem a Werichem smekám. Celé je to tradičně založené na konverzaci, hraní se slovy. První půlka je celkem milým překvapením, kdy sledujeme karikatury Eidamských a výborného Michala Isteníka s Jiřím Resslerem. Docela natěšen usedám do druhé poloviny hry. Ale příběh, který je nepatrný, až v celé hře trochu v celé hře druhořadý, mě zcela míjí a nudí. Ani v improvizaci nevidíme nic nového a tak čekám až bude opona. Možná si představení musí více "sednout".Opona,diváci tleskají,pískají. Jsou lepší hry.
(zadáno: 7.1.2016)
Opravdu musím dát čistý průměr. Člověk se navnadí popisem samotné hry, jde celkem příjemně natěšený na představení, které vlastně už dle popisu a tím, že jej dělají v MDB musí být super a zhlédne následně pouze průměrnou komedii (myslím v porovnání s ostatními komediemi, které zde uvádí). Problém není ve špatné režii nebo výkonech, ale v prázdné hře samotné. Je nutné ovšem vyzdvihnout Viktora Skálu a Jakuba Uličníka. Palec nahoru také za Evu Ventrubovou, která konečně měla na jevišti po delší době alespoň nějaké delší souvětí a větší prostor než bývá obvyklé.
(zadáno: 6.11.2016)
Muzikál ohromí skvělou scénou a kostýmy, určitě se povedly i inscenační novoty oproti filmu, které parodovaly kde co. Ale ve finále se u mě vše minulo účinkem. Asi se nejedná o žánr, který by mi sedl. Spíše mě příběh a parodie nezaujala stejně jako film samotný. Ovšem kromě scény a kostýmů velký potlesk Kristianovi Pekarovi, Sáře Milfajtové a lituji, že jsme neměl štěstí na Janu Musilovou. Ivaně Vankové přeci jen více svědčí Máša ve Třech sestrách či Hana ve Skleněném pokoji.
(zadáno: 6.11.2016)
Pokus o ironii celého zkorumpovaného podniku jménem banka měl dobře našlápnuto, ale po chvíli nebylo o čem hrát, čemuž nepřidal ani fakt, že konec celé hry se dal vytušit již před koncem prvního jednání. Nejedná se o nejlepší režie Hany Burešové ani o nejlepší hry tohoto divadla. Vzpomínám na Školu základ života a pro mě zatím nepřekonatelného Kamenného hosta, kterého tu inscenovala a těším se, že se k tomuto žánru zase jednou vrátí. Zkrácení by hře určitě prospělo.
(zadáno: 13.10.2017)
Jsem rád (byl bych rád), kdyby se brněnská Reduta konečně vymanila ze skořápky další brněnské avandgardní scény. Od toho tu máme Husu nebo Hadivadlo a šlo cestou, jakou jde s touto premiérou. Prostě hrálo klasickou komorní činohru bez jeviště zaneseného odpadky, mikrofonů, umělé krve (protože to prostě děláme nově a moderně) a to vše pro pár diváků v sále. Musím uznat, že tomuto napínanému příběhu jistá jiskra chyběla. Výborná byla zejména Eva Novotná, Martin Siničák a v menší roli Klára Apolenářová. Jen tak dál Reduto!
(zadáno: 31.10.2017)
Za mě "americká tralalanka" s naprosto šílenými písňovými texty a plytkými dialogy. Bohužel jsem chvílemi postrádal i komickou stránku příběhu. Hudební čísla povětšinou rušily svým textem a v podstatě i nezpěvností. Musím pochválit I.Vaňkovou (nebyla statická jak jsem na ni zvyklý) a V.Matušovovou.Všichni chválí J.Musilovou,měl jsem štěstí na K.Ptáčkovou (výbornou M.Ditrich z Vrabčáka), které se asi nepovedlo tuto roli nijak vyzdvihnout jako kolegyni.Při pohledu na L.Bartolšicovou v roli tělocvikářky se mě vybavily mé temné vzpomínky z tělocviku na základce-pecka.Nicméně celek je slabý průměr.
(zadáno: 6.11.2017)
Hra se mi líbila svým námětem i stylem, jakým je napsána. Sama o sobě si možná i trochu říká o kontroverznější zpracování. Ale znovu se ptám? Je nutné "moderní" divadlo dělat stále stejně "moderně"? Hovoření do mikrofonu, zasypání celého hlediště odpadky? To jsem už tolikrát viděl, že to vlastně nové a moderní není. Možná, kdyby ty odpadky byly vysypané přímo na diváka, to tu ještě nebylo:-).Myslím, že se p. režisérce zcela nepovedlo dostat ze hry onu jistou magii příběhu, snad až hororového rázu,což zabilo právě její rádoby zbytečně přehnané moderní inscenační pojetí.Výborná Radka Coufalová.