Profil uživatele

Karel Toman

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jiří Landa: 13 % (3)
Lukáš Dubský: 20 % (10)
Iva Bryndová: 22 % (11)
Pavel Širmer: 23 % (22)
Jan Pařízek: 24 % (7)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

1 2  > 
(zadáno: 3.9.2021)
Výtečná divadelní zkratka, vynalézavá forma. Vtipné i depresivní. Skvělí a neokoukaní herci. Tesla a Stigmata do Komedie patří.
(zadáno: 13.2.2022)
Čirá radost z divadla! Hravá, vtipná, inteligentní inscenace a přesní herci...
(zadáno: 2.7.2021)
Hravá, vtipná, invenční inscenace a sympatičtí herci! Tesla je tady zpracován spíš jako encyklopedické heslo, ale to nevadí, je to předvedené opravdu hodně bohatě a dokonce se tu potkáte i s viditelnou elektřinou...
(zadáno: 30.10.2021)
Skvělé! Na Zábradlí se konečně opět urodila dobrá inscenace, vtipná, hororová, palčivá... S pořádnou atmosférou...
(zadáno: 10.2.2022)
Nejedná se o pouhou dramatizaci sarkastického románu o marnosti lidského rodu, připsané postavy Darwina a Vonneguta inscenaci dodávají filozofický rozměr a ukazují, že je to nadčasová próza. Nadchla mě pohybová práce s talířem/satelitem i bohatá hudební stránka. Ke konci toho ale bylo už moc, divák by měl občas vydechnout a zpracovat řečené. Skvělí byli Míčová a Gottwald. Karin Bílíková dobře zpívá!
(zadáno: 27.6.2021)
Skvělá hudba!
(zadáno: 9.2.2022)
Velice dobrý koncept inscenace (ať už se to týká formy, hudby nebo scénografického vtipu), ale text je opravdu složitý a časem divák neudrží pozornost.
(zadáno: 27.6.2021)
Inscenace Jedlu se trochu moc podobají jedna druhé, Trmíková je ale pořád dobrá!
(zadáno: 27.6.2021)
(zadáno: 19.7.2021)
Manýristická inscenace, jakoby se režisér staral víc o vnějškovost.
(zadáno: 10.2.2022)
Andrea Berecková je opravdu výborná herečka a především díky jejímu výkonu je tato inscenace docela fajn. Ke konci se přece jen už diváci mají tendenci podívat na hodinky a atmosféra se vytrácí. Není to ovšem vinou režie Tomáše Loužného, možná spíš jeho dramatizace, částečně i předlohy, kterou také nedočte každý. Rozhodně tuto inscenaci procítí každý jinak.
(zadáno: 27.6.2021)
Morávek už moc v kondici není. A inscenace ze Semaforu by měly asi zůstat v Semaforu.
(zadáno: 27.6.2021)
Nepřipadalo mi to moc vtipné, ani dobře zahrané, mnohem lepší byla Dianiškova inscenace na podobné téma - Zvrhlá Margaret v A Studiu Rubín.
(zadáno: 27.6.2021)
Hájek je dobrý, ale inscenace trochu obstarožní.
(zadáno: 27.6.2021)
(zadáno: 27.6.2021)
(zadáno: 30.10.2021)
Jak už tady padlo, taky se mi vybavil Špinarův Hamlet s Patrikem Děrgelem. A tento Dočekalův s Tomášem Havlínkem rozhodně tak bravurní není, protože je pouze naplněn vnějškovými nápady, které nefungují (meloun!), a snaží se být hodně aktuální a mladý. Není... Jen klouže po povrchu, herecky slušný Havlínek i Kaňoková a Konáš, ovšem Uhlířová a Milostný jsou neuvěřitelní, spíš karikatury.
(zadáno: 27.6.2021)
Zajímavé téma, nezajímavá inscenace, režisér Hába ne moc talentovaně ilustruje řečené (tedy to, co napsala skvělá Uhlová).
(zadáno: 27.6.2021)
Zdeněk Piškula je dobrý, ale ta inscenace je kýč. Je tam až moc tanečků, moc pozlátka. Hra Roberto Zucco je opravdu o něčem jiném.
(zadáno: 27.6.2021)
(zadáno: 27.6.2021)
Tahle fúze dvou divadel se nepovedla. Text příšerný.
(zadáno: 12.1.2022)
Nerozumím humoru režisérky, její pokusy o zobrazení drsnosti velkoměsta se také příliš nevydařily, byly zbytečně popisné a plné klišé. Možná by bylo dobré si uvědomit, že ne všichni herci jsou také tanečníky... Příšerná a nesrozumitelná, jako z jiné operetky, byla scéna z hospody s velkými loutkami/maskami. Tohle bylo velké sousto, které se inscenátorům nepodařilo přežvýkat.
(zadáno: 12.1.2022)
Zdeněk Adamec za 50 (hlavně kvůli banálnímu, pseudoangažovanému vyznění body strhávám, herci jsou perfektní), Sebeobviňování za 25 (tohle už není ani pseudointelektuální nuda, spíš promrhaný čas herců i diváků).
(zadáno: 27.6.2021)
Tato inscenace je nudný omyl. Špatný scénář, žádné nové informace, příšerně zorganizovaná "divadelní procházka". Připadal jsem si jako při nějaké nekreativní hře ve škole v přírodě.
(zadáno: 27.6.2021)
1 2  >